Hvilken tursekk skal jeg velge?

Skal du på en dagstur, så passer det fint med en sekk på inntil 35 liter. Skal du på en weekendtur anbefaler vi en sekk som har størrelse på inntil 65 liter. Skal du på langtur ville vi valgt en sekk som har et volum på inntil 110 liter.

Hvordan skal en tursekk sitte på ryggen?

Ryggsekken skal sitte tett inn mot kroppen, men samtidig løst nok til at den følger bevegelsene dine når du går. Hoftebeltet skal dekke hoftebeina og skulderstroppene skal ligge omtrent midt på skuldrene – ikke for langt ut til sidene. Vektfordelingen mellom skuldre og hofter bør være omtrent 30/70 %.

Hvordan velge riktig ryggsekk?

– Velg kvalitet over kvantitet. Det er viktig å velge en sekk som passer kroppen og formålet den skal brukes mest til. Tursekken skal ikke være for liten, og ikke for stor – i tillegg bør den ha smarte funksjoner, slitesterkt materiale og aller helst være vannavstøtende, sier Ina Othilie Vikøren.

Hvilken tursekk skal jeg velge? – Related Questions

Hvilken ryggsekk er best?

Tursekken Fjällräven Kajka (unisex) er utnevnt til testvinner blant de beste tursekkene på markedet. Modellen vi henviser til fra Prisjakt.no er 85 liter, men du får den i nesten alle størrelser. De har delt inn modeller opp til 75 liter for dame, og modeller fra 85 liter til 105 liter for herre.

Hvordan bør man pakke tursekk?

Utstyr
 1. Ryggsekk med passe volum til innhold.
 2. Vanntett pose som passer nedi sekken (ev. regntrekk utenpå sekken)
 3. Lakenpose (ev. lett sovepose)
 4. Førstehjelpssaker med gnagsårplaster og sportstape.
 5. Toalettsaker (kun nødvendige) og et lite/lett håndkle.
 6. Litt toalettpapir i pose.
 7. Solbriller og solkrem.
 8. Myggmiddel/myggnett.

Hvor stor sekk til ukestur?

På en ukestur kan du gå for en ryggsekk på 60-90 liter.

Hvordan måle rygglengde til sekk?

Når en skal måle rygglengde er det absolutt best å få litt hjelp, altså være 2 personer. Avstanden som skal måles er fra toppen av hoftekammen til C7 på halsryggraden. C7 finner du ved å bøye hodet litt frem mens du har hånden i nedre del av nakken. Du vil da kjenne et ben som stikker markant ut, dette er C7.

Hvor stor sekk for backpacking?

Vi synes man bør begrense seg til maks 80 liter, da større sekker ofte blir veldig tunge. Man kan normalt sett maks sende 23 kg (NB! Noen flyselskap tillater bare 15 kilo i sendt bagasje), men du ønsker ikke bære så mye når du reiser. Vi mener at til de fleste turer så bør man ha som mål å komme ned under 12 kilo.

Hvilken størrelse Osprey?

Osprey Størrelsesguide
HERRE DAME
38 – 51 cm S/M 51 – 60 cm
46 – 60 cm M/L 38 – 51 cm
43 – 50,5 cm S/M (New) 46 – 60 cm
48 – 58,5 cm L/XL (New) 33 – 43 cm

Kan man vaske Osprey sekk?

Du kan vaske sekken i maskin på 30 grader. Unngå å sentrifugere den, og la den heller lufttørke. Sørg også her for å holde sekken åpen, slik at luften kan komme til innvendig.

Hvordan er Mammut i størrelse?

Mammuten var på størrelse med de nålevende elefantene, men med en noe annen kroppsform. På hodet og fremst på ryggen hadde den en pukkel, og ryggen bakenfor skrånet bratt nedover. Den hadde tett, tykk pels og om vinteren et opptil tolv centimeter tykt spekklag under huden. Den kunne bli opptil fire meter høy.

Hvor mange liter er den største av Finse tursekk fra heldre?

En praktisk og svært anvendelig tursekk på 45 liter. Sekken har et stort hovedrom samt glidelåser i front og topplokket. I tillegg til meshlommer på sidene for drikkeflasker eller andre småting.

Hvor mange liter rommer Jondal tursekk?

Jondal tursekk 26L – blå | Stormberg.

Hvordan tilpasse tursekk?

Det viktigste løftepunktene når du bærer sekk skal alltid være hoftene. Vekten skal hvile ca 60-70% på hoftene, og 30-40% på skuldrene. Skulderstroppene skal hvile godt på skuldrene uten mellomrom.

Hvordan pakke tursekk NDLA?

Hvordan pakke sekken? Når du skal pakke sekken, er det viktig å plassere utstyret på riktig sted. Som et utgangspunkt kan du tenke at det tyngste utstyret skal nederst i sekken og ligge inn mot ryggen. Dette er fordi vi gjerne vil ha tyngdepunktet på sekken så lavt og så tett inntil ryggen som mulig.

Hvordan pakke mest effektivt?

Her er mine aller beste tips:
 1. Kvitt deg med ting du ikke trenger før du pakker. Som regel vet du i god tid at du skal flytte, så start ryddingen så tidlig som mulig.
 2. Tenk rekkefølge når du pakker.
 3. Bruk skikkelig emballasje når du pakker.
 4. Flytt store møbler på en trygg og effektiv måte.
 5. Husk å få med strømmen på flyttelasset.

Hva bør man tenke på før man skal pakke sekken før en tur?

15 ting du bør vurdere når du pakker sekken.

Må alltid med:

 1. Ekstra klær. Hvordan skal du holde deg varm hvis ting går galt, lue eller votter blir våte, blåser bort, du har gått deg svett eller plumpet i vann?
 2. Niste og drikke.
 3. Solbriller og solkrem.
 4. Ligge-/ sitteunderlag.
 5. Kart og kompass.
 6. Førstehjelpsutstyr.

Hvordan pakke Osprey sekk?

Pakk det tyngste nederst og tettest mot midten av ryggen

Vi pakket det tyngste i sekkene nederst og tettest på midten av ryggen for å få god balanse i oppakkingen. Myke ting og annet utstyr ble plassert slik at vekten ble jevnt fordelt på begge sidene og oppover i sekken.

Hvem selger Osprey?

Fjellsport.no er naturligvis offisiell forhandler som sikrer garantert 100% ekte varer og rask service om nødvendig – det gir oss også hurtig tilgang på nyheter. Fjellsport.no er stolte av å tilby et av Norges største utvalg av sekk fra Osprey.

Leave a Comment