Hvilken tannkost er best?

Hvilken type elektrisk tannbørste er best?

Oral-B IO Series 9S er kåret til testvinner som den beste elektriske tannbørsten på markedet, selv om den også har sine mangler.

Hvordan børster man Tænder med elektrisk tannbørste?

For å bruke en oppladbar elektrisk tannbørste, for enten barn eller voksne, er det bare å ha litt tannkrem på børstehodet og holde børsten i 45 grader, akkurat som med en manuell tannbørste. Så slår du på strømmen og flytter børsten fra tann til tann.

Hvor lang tid tar det å lade elektrisk tannbørste?

Avhengig av modellen du har, tar det mellom 14 og 22 timer å lade tannbørsten helt opp, og deretter vil batteriet vare i minst fem til tolv dager med pussing (ved pussing to ganger om dagen, to minutter hver gang). Hvis du opplever at dette ikke er tilfelle, er det et par ting du kan prøve.

Hvilken tannkost er best? – Related Questions

Hvor ofte skifte hode på elektrisk tannbørste?

På samme måte som man må bytte den vanlige tannbørsten med jevne mellomrom må også tannbørstehodet til den elektriske tannbørsten skiftes ut nå og da. For best mulig rengjøring anbefaler tannlegen derfor å bytte ut børstehodet hver 3. måned.

Hvor ofte bør man skifte hode på tannbørste?

De fleste tannlegene anbefaler at du bytter tannbørste eller børstehode hver 3. måned eller oftere hvis du pusser tennene mer enn to ganger daglig eller i lengre tid enn 2 minutter.

Hvor ofte lade elektrisk tannbørste?

En annen faktor å vurdere når du kjøper en elektrisk tannbørste er hvor lenge batteriet varer. Avhengig av kraften til batteriet, bør du kunne bruke det mellom 5 og 14 dager før du må lade det.

Hvor lenge varer en tannbørste?

Når busten på tannbørsten står til alle kanter er det på høy tid å bytte tannbørste, men også bakterier på tannbørsten er årsak til at tannleger og tannpleiere anbefaler oss å bytte tannbørste minst 4 ganger i året. Snarveier: Tannbørsten bør byttes ut hver 3. måned.

Kan man bruke elektrisk tannbørste når man har regulering?

Du kan gjerne bruke elektrisk tannbørste. Tannbørsten blir fortere slitt når man har regulering og skal byttes når børstehårene begynner å sprike. Vi anbefaler bruk av fluortannkrem og ekstra fluor i form av fluorskyll (0,2% NaF) gjennom hele behandlingen.

Når kan man begynne med elektrisk tannbørste?

Du kan begynne med elektrisk tannbørste når barnet er tre år, og å bruke en barnevennlig elektrisk tannbørste er en super måte å ta vare på barnets tenner og tannkjøtt på.

Er det best å pusse tenner før eller etter frokost?

Hvis du griper tannbørsten som noe av det første du gjør om morgenen, gir du dermed tennene ekstra beskyttelse mot syre i maten. Tannpussen stimulerer dessuten spyttproduksjonen, noe som gjør munnen klar til å bryte ned mat. Så vitenskapens anbefaling er klar: Puss tennene før du spiser frokost.

Skal man skylle munnen med vann etter tannpuss?

Husk tanntråd eller mellomromsbørste! Ikke skyll munnen med vann rett etter tannpussen. Bruk heller munnskyllevann med fluor. Fluortabletter kan være nyttig om du ofte er plaget med hull i tennene og/eller har munntørrhet.

Hvordan få mindre tannstein?

Det viktigste du kan gjøre for å forebygge tannstein er å ha en god munnhygiene slik at mengde plakk reduseres. Puss tennene grundig med fluortannkrem morgen og kveld. Bruk tanntråd/tannstikkere og/eller mellomromsbørste daglig for å få vekk bakterier som ligger mellom tennene.

Kan jeg fjerne tannstein selv?

Det er veldig viktig at du ikke fjerner tannsteinen selv. Dette er tannlegen og tannpleierens jobb. De har lang erfaring med å fjerne tannstein, slik at det ikke skader emaljen på tennene. Dra ofte til tannpleier for å fjerne tannstein, dersom du opplever at det forekommer hyppig.

Er det farlig å fjerne tannstein selv?

Kan jeg fjerne tannstein selv? Det er ikke lurt å forsøke å fjerne tannstein selv. Da kan du skade både tennene og tannkjøttet. Av og til kan det skje at tannstein løsner seg selv når du bruker tanntråd eller tannpirker.

Hvorfor har jeg så mye tannstein?

Det dannes tannstein når forkalket plakk festes på tennene. Det viktigste du kan gjøre for å forebygge det er å sørge for god munnhygiene. I tillegg til å pusse tennene morgen og kveld med fluortannkrem, bør du huske å gjøre rent mellom tennene.

Hva skjer hvis man ikke fjerner tannstein?

Tannstein kan ikke fjernes ved hjelp av vanlig tannbørste. Det må gjøres av tannpleier eller tannlege med instrumenter som er laget spesielt for tannsteinsfjerning. Om man ikke fjerner tannstein, og tannkjøttet blir betent over mange år, kan man få det som heter tannløsningssykdom (periodontitt.)

Kan man få dårlig ånde av tannstein?

På tannsteinens overflate kan det legge seg bakteriebelegg, som over tid vil bevege seg nedover tannen og under tannkjøttet. Bakterier produserer sulfat og illeluktende svovelgasser som gir dårlig smak i munnen og dårlig ånde. Når du får fjernet tannsteinen vil du derfor føle en varig friskhet i munnen.

Hvilken farge er det på tannstein?

Opprinnelig har tannstein en gul-hvit farge. Overflaten er ru og den vil derfor kunne trekke til seg misfarging fra te, kaffe, røyk, og lignende. Etter hvert kan derfor tannstein fremstå som mørkebrun eller nesten svart. Den ru overflaten gjør også at nytt plakk lettere fester seg og igjen gir mer tannstein.

Hvor ofte bør man fjerne tannstein?

Jo lenger tannsteinen får sitte, jo oftere skjer det at den sitter helt nede mot tannkjøttet, som kan bli ubehagelig. Det kan derfor være lurt å gå fast til tannlege eller tannpleier, som kan fjerne tannstein fortløpende. Vi anbefaler en gang i året, eller hvert halvår for deg som er ekstra plaget.

Leave a Comment