Hvilken jord er best til inneplanter?

Kan man bruke blomsterjord til grønne planter?

Vi anbefaler å bruke Hageland Blomsterjord til grønne planter som trives i næringsrik jord eller Hageland Så- og kaktusjord til planter som liker mager jord. En generell regel er at du ikke trenger å gjødsle plantene dine, så lenge du potter dem om hvert år.

Hva er forskjell på såjord og blomsterjord?

Såjord inneholder mye mindre næring enn plantejord. Det er derfor jeg ikke kan bruke den som plantejord til grønnsaksplanter som skal vokse seg store og fin inn, som kål, tomater, paprika, artisjokk og rotselleri. Såjord er laget for å være perfekt til frø som skal spire.

Kan man bruke plantejord til blomster?

40 liter Plantejord

Fin til sommerblomster i krukker, i bed til uteplanter og som jordforbedring.

Hvilken jord er best til inneplanter? – Related Questions

Kan blomsterjord bli for gammel?

God jord kombinerer ulike egenskaper, både grov og fin struktur, evnen til å holde på vann og drenere, tilby støtte og god grunn for sterke røtter. Jorden du har kan som regel brukes år etter år, men det er lurt å iblande organisk materiale, næring og struktur.

Hvor ofte bør man skifte jord?

Unge potteplanter i vekst skal omplantes til nye potter med ny jord en gang i året. Større planter og langsomt voksende planter kan du plante om hvert andre år, eller når planten begynner å bli for stor for potten. Dersom planten ser ut til å trives vil den klare seg.

Hva slags jord til blomsterbed?

Plantejord. Plantejord er en basisjord som egner seg best til potter, bed og drivhus. Plantejord er en porøs og næringsrik jordblanding som består av sphagnumtorv og sand, i tillegg til å være tilsatt kalk, mineraler og naturgjødsel. Denne kan brukes rett fra sekken eller blandes med annen type jord.

Kan plantejord mugne?

Hvis du har brukt pottejord med mye kompost til plantene dine, vil overvanning skape perfekte forhold for mugg og sopp. Dette skjer fordi kompoststoffer som finnes i slik jord er en utmerket grobunn for mugg, som utvikler seg fra sporer som finnes nesten over alt.

Kan plantejord brukes til plen?

Plantejord er basisjord som anbefales til oppfylling av bed, større krukker og til reparasjon av plen. Den kan også med fordel blandes sammen med Hageland Kugjødselkompost og brukes til sommerblomster.

Hvordan lage egen blomsterjord?

Fermenterte matrester

Matavfall kastes i en luftett bøtte, så bruker du ferdig bokashi-strø som inneholder hvetekli, melasse og en bakteriekultur. Matrestene blir fermentert. Når bøtta er full, graves restene ned, og massen blir raskt til jord du kan bruke til planter. – Det er lett å få til, sier Jolly.

Hvor kan jeg kjøpe blomsterjord?

Om du handler jord eller jordprodukter i sekk på hagesenter som Plantasjen eller Hageland – eller i andre varehus som Europris, Bauhaus eller andre – eller om du kjøper jord i løsvekt på henger eller kompostjord fra gjenvinningsstasjonen: Her er ekspertenes tips til valg av jord.

Hva gjør man med gammel jord?

Rådet fra Bergh er at du tar ut den gamle jorda og blander den opp med litt ny jord før du eventuelt bruker den om igjen, slik at du får inn mer luft og næring. Til dette kan du bruke sand og/eller kompostjord. Og tilfør gjerne en meitemark eller to.

Hvordan oppbevare blomsterjord?

Pallekarmer er et fint sted å oppbevare jorda gjennom vinteren. I utgangspunktet var dette to lave pallekarmer til poteter. Vi satte på flere karmer og fikk to kasser som vil være et bra oppbevaringsted for hagejorda. Det vil også bli enkelt å hente jord fra karmene når kasser og krukker skal fylles til en ny sesong.

Skal man fjerne gammel jord ved ompotting?

Ta planten ut av potten, og fjern en del av den gamle jorden og eventuelle visne røtter. Separer røttene forsiktig. Sett planten i den nye potten og fyll på med jord, gi vann og fyll eventuelt på med enda mer jord.

Kan man bruke Krukkejord til inneplanter?

Krukkejord er et godt alternativ til tradisjonelle, torvbaserte dyrkingsmedier, som er ideell til planting av blomster/planter i krukker, blomsterkasser, bed og altankasser, samt til omplanting av stueplanter. Jorden kan også brukes til såing/prikling.

Hvordan desinfisere jord?

For å ta knekken på eventuell smitte som kan bo i jorda, så steker du den i komfyren. Kle stekepanna med aluminiumsfolie, både i bunn og på sidene. Fyll panna med jord og sett den i ovnen på 120 grader. La den stå i 1 time, så er jorda desinfisert og klar for såing.

Hvordan vet man om man har sur jord?

De fleste hageplanter liker en ph-verdi på rundt 6. Er du usikker på om du har for sur jord, kan du sjekke ph-verdien med ph-strips. Kalker du på våren, vil dette kunne hjelpe på dersom jorden er for sur.

Hvordan få luftig jord?

For å oppnå en mer næringsrik- og luftig jord, blander vi inn barkmull og kukompost. Barkmull er bark som har gjæret fra seg og som er finmalt. Det gir porøs jord som suger fuktigheten til seg. Kukomposten inneholder mange mikroorganismer og næring.

Hvordan bytte jord på planter?

Slik gjør du det:
  1. Gjennomvann planten før du starter.
  2. Lirk plastpotten forsiktig av og sørg for at rotklumpen følger med.
  3. Fjern forsiktig deler av den gamle jorden rundt rotklumpen.
  4. Fyll potten med god kvalitetsjord.
  5. Bland 1/3 Perlite inn i jorda.
  6. Sett planten ned i potten og fyll på med jord rundt planten.

Når skal man potte om inneplanter?

Omtrent en gang i året, i perioden mars til mai, er det lurt å potte om inneplantene dine. Da får røttene større plass til å vokse og trives – og bedre tilgang på oksygen og næring.

Leave a Comment