Hvilken elektrisk tannbørste er best?

Testvinner – Elektrisk tannbørste
  • Oral-B Pro 2 2000 – BEST I TEST ELEKTRISK TANNBØRSTE.
  • Oral-B iO Series 9s – BESTE PREMIUMVALG.
  • Oral-B Pro 600 – BESTE BUDSJETTVALG.
  • Philips Sonicare Diamond Clean.
  • Philips Sonicare ProtectiveClean 5100 eltannbørste, HX6850/57.
  • Beconfident Sonic Whitening Toothbrush.

Hvordan børster man Tænder med elektrisk tannbørste?

For å bruke en oppladbar elektrisk tannbørste, for enten barn eller voksne, er det bare å ha litt tannkrem på børstehodet og holde børsten i 45 grader, akkurat som med en manuell tannbørste. Så slår du på strømmen og flytter børsten fra tann til tann.

Hvordan tannbørste er best?

Bruk kraft slik at du får pusset tennene hardt og skikkelig

Plakk sitter ikke godt fast på tennene. Det kan skade tannoverflaten og tannkjøttet. En myk tannbørste med sirkulære bevegelser er anbefalt. Dersom du bruker elektrisk tannbørste gjør denne jobben for deg og du skal ikke presse den hardt mot tennene.

Hvilken elektrisk tannbørste er best? – Related Questions

Kan elektrisk tannbørste skade tennene?

Selv om du bruker elektrisk tannbørste eller vanlig tannbørste, så vil ikke tennene bli renset godt nok dersom du pusser feil. Hvis du bruker elektrisk tannbørste bør du la tannbørsten gjøre jobben ved å holde den på hver tannflate.

Hvor ofte bør man skifte tannbørste?

Når busten på tannbørsten står til alle kanter er det på høy tid å bytte tannbørste, men også bakterier på tannbørsten er årsak til at tannleger og tannpleiere anbefaler oss å bytte tannbørste minst 4 ganger i året. Snarveier: Tannbørsten bør byttes ut hver 3. måned.

Er det farlig å bruke samme tannbørste?

Det er ikke lurt å dele tannbørste – selv ikke med kjæresten. Det kan gi deg sykdommer du helst ikke vil ha. Deler du tannbørste med andre, risikerer du å bli smittet av både det ene og det andre.

Hvilken Oral-B er best?

OralB Vitality Precision Clean har klart seg bra i mange tester. Det er en enkel og prisvennlig elektrisk tannbørste, uten noen spesielle funksjoner, som effektivt renser og fjerner plakk. Ifølge nrk.no ble modellen testvinner, fordi den er brukervennlig, effektiv og gir mye for pengene.

Er tannbørste plastavfall?

Kjøper du for eksempel en tannbørste i plast, sorteres innpakningen som plastemballasje og/eller papir, avhengig av hvilket materiale den er laget av. Selve tannbørsten kaster du i restavfallet. Større produkter i plast, som ødelagte hagemøbler, leverer du til din nærmeste gjenvinningsstasjon.

Hvordan gjøre ren elektrisk tannbørste?

Slik rengjør du Oral-B iO elektrisk tannbørste

Etter tannpuss skyller du børstehodet under rennende vann mens det er festet til håndtaket. Løsne børstehodet fra håndtaket, og rengjør begge delene. Pass på å skylle godt inni toppen av håndtaket og inni børstehodet. Tørk alle delene før du fester børstehodet på håndtaket.

Hvordan pusse tenner med Oral B?

Ha disse generelle teknikkene i bakhodet når du pusser tennene, enten du gjør det før eller etter at du har brukt tanntråd. Hold tannbørsten i 45 graders vinkel mot tannkjøttranden. Beveg børsten forsiktig frem og tilbake med sirkelbevegelser på tennenes forside, bakside og overside (tyggeflate).

Kan man bruke elektrisk tannbørste på regulering?

Du kan gjerne bruke elektrisk tannbørste. Tannbørsten blir fortere slitt når man har regulering og skal byttes når børstehårene begynner å sprike. Vi anbefaler bruk av fluortannkrem og ekstra fluor i form av fluorskyll (0,2% NaF) gjennom hele behandlingen.

Når kan man begynne med elektrisk tannbørste?

Når kan et barn begynne å bruke en elektrisk tannbørste? Hvis du vurderer å pusse barnets tenner med en elektrisk tannbørste, vent til barnet ditt er minst tre år gammelt. Ikke bruk en elektrisk tannbørstebarn under tre år. Før det bør man bruke en manuell tannbørste.

Er det best å pusse tenner før eller etter frokost?

Hvis du griper tannbørsten som noe av det første du gjør om morgenen, gir du dermed tennene ekstra beskyttelse mot syre i maten. Tannpussen stimulerer dessuten spyttproduksjonen, noe som gjør munnen klar til å bryte ned mat. Så vitenskapens anbefaling er klar: Puss tennene før du spiser frokost.

Skal man skylle munnen med vann etter tannpuss?

Husk tanntråd eller mellomromsbørste! Ikke skyll munnen med vann rett etter tannpussen. Bruk heller munnskyllevann med fluor. Fluortabletter kan være nyttig om du ofte er plaget med hull i tennene og/eller har munntørrhet.

Hvor ofte bør man pusse tennene?

Voksne bør pusse tennene to ganger daglig med fluortannkrem – Helsedirektoratet.

Skal man skylle bort tannkrem?

Ikke skyll etter tannpuss

Man skal børste to ganger om dagen, bruke nok tannkrem, børste tennene lenge nok og ikke skylle bort tannkremen når du er ferdig.

Hvorfor må jeg pusse tenner bok?

Hvorfor mister man tenner og hvorfor trenger ikke dyr tannbørste? For små barn som spør og lurer. Tannpussen er et viktig kveldsrituale, men kanskje ikke alltid like populært hos de små. Boka har mange morsomme og interessante fakta om tenner.

Leave a Comment