Hvilken batteridrevet motorsag er best?

1. Husqvarna 120i — Beste batteridrevne motorsag. Dersom du jakter en stillegående, enkel og ekstremt brukervennlig motorsag, er det ingen som kan måle seg med denne modellen. Den er perfekt for felling av mindre trær, beskjæring og avkutting av greiner.

Hvilken motorsag anbefales?

Testvinner – Motorsag
 • Husqvarna 135 – BEST I TEST MOTORSAG.
 • Husqvarna 545 Mark II – BESTE PREMIUMVALG.
 • Stihl MS 211 C-BE.
 • Stiga CS 545.
 • Stihl MSA200C.
 • Stihl MSA 120 C-BQ.
 • Husqvarna 436 Li.
 • Husqvarna 440 E-series Triobrake X-Torq.

Hvorfor skjærer motorsagen skjevt?

Forhold som kan føre til at motorsagkjeden skjærer skjevt, er: 1. Sløve kniver som er skadet av steiner eller andre harde gjenstander. Det er viktig å fjerne alle nærliggende gjenstander før du bruker en motorsag.

Hvilken batteridrevet motorsag er best? – Related Questions

Når må man skifte sverd på motorsag?

Hvis sporet er for slitt og V-formet, vil kjedet kunne bikke eller velte i skåret. Da slutter plutselig kjedet å skjære noen centimeter nedi stokken. Du må da skifte sverdet.

Hvor langt sverd på motorsag?

Anbefalt lengde er 12″ og 14″. Mest optimalt vil være 12″ sverd. På motorsager som er på 40-50 cc er det mest vanlig med . 325 i 1.3mm og 1.5mm (1,6mm på en del Stihl sager), lengder fra 13″-18″.

Hvordan skremme vekk skjærer?

Den elsker blant annet å rive opp sekker og annet søppel for å se om den finner mat. Et råd som har kommet inn er at man skal henge ut en rød T-skjorte eller noe rødt som flagrer i vinden. Dette skal få skjærene til å holde seg borte.

Hvordan slipe ryttere motorsag?

Rytterne er de små tappene som avgjør hvor stor spon som skjæres av. De skal være i samme høyde som tennene. Slipebeslaget som følger med sagen legges oppå kjeden, og med en flatfil slipes rytteren forsiktig. Som en tommelfingerregel sliper fagmannen kjeden etter hver tankfull sagen har kjørt.

Hvor smarte er skjærer?

Skjæra er blant våre mest intelligente fugler og var den første fugl som bestod speiltesten. Denne testen går ut på å undersøke om et dyr forstår at det er seg selv det ser i speilet. Skjæra hekker i hele Norge og har sterk tilknytning til bebyggelse.

Hvordan stramme kjede på motorsag?

Veiledning for stramming av kjedet på motorsagen
 1. Koble ut kjedebremsen.
 2. Bruk kombinøkkelen til å løsne sverdmutrene som låser koplingsdekselet.
 3. Løft opp sverdspissen og stram sagkjedet med strammeskruen ved å dreie den med klokken med kombinøkkelen.
 4. Bruk kombinøkkelen til å stramme sverdmutteren igjen.

Hvor ofte file motorsag?

Vi anbefaler filing av rytterne når sagtennene er filt tre til fire ganger på grunn av normal slitasje.

Hvor mye slakk skal det være i kjede?

Det er ingen regel for hvor mye slakk du kan ha sideveis, men slitte kjeder har unormalt stort sideslakk. Den andre måten du kan sjekke på er å ta tak i kjede med 2 fingre i en rett vinkel ut fra bakdrevet og bakover.

Kan alle bruke motorsag?

Motorsag/ryddesag kurs – hvem trenger det? Alle som skal bruke motorsag i næringsrettet virksomhet og trenger bevis på dokumentert sikkerhetsopplæring, skal iht Arbeidsmiljøloven (forskrift om utførelse av arbeid §§ 10-1 og 10-2) gjennomføre teoretisk og praktisk opplæring.

Hvor mye koster motorsag kurs?

Prislapp: 4000 -8000 kroner. De som er erfarne skogsarbeidere kan lese en god del på egen hånd, slik at de slipper billigere unna, blant annet gjennom et web-kurs. Et førerkort koster mellom 4000 og 8000 kroner – alt avhengig av hvilken utdanning som kreves.

Kan man bruke vanlig bensin på motorsag?

Bruk bare bensin med et minimumsoktantall på 90 ROZ (av hensyn til helse og miljø, anbefaler vi å bruke blyfri bensin.)

Hva er aldersgrensa på motorsag?

Bruk av motorsag har en nedre aldersgrense på 15 år.

Er det lov å bruke motorsag på søndag?

Bruker du en bensindrevet gressklipper på søndag bryter du norsk lov, har politiet tidligere uttalt. I alle fall dersom avstanden er kort til naboen. Jevnlig må politiet stanse motoriserte gressklippere, vinkleslipere, motorsager, etc på søndager. Da er det lov om helligdagsfred som gjelder.

Hvor lages Husqvarna motorsag?

Husqvarnas X-Cut-sagkjeder produseres ved et nytt toppmoderne anlegg i Huskvarna som er tilrettelagt for den svært komplekse produksjonen av kjeder, fra råmateriale til det ferdigstilte produktet.

Hva trenger man til motorsag?

Motorsagen skal ha CE-merking.

Det innebærer at den er utstyrt med følgende sikkerhetsutstyr:

 • Kjedebrems.
 • Vernebøyle.
 • Vibrasjonsdemping i håndtakene.
 • Kjedebruddsvern (fangtapp)
 • Høyrehåndsvern.
 • Gassperre for ufrivillig gasspådrag.
 • Stoppknapp med på- og avfunksjon.

Kan man bruke motorolje på motorsag?

Når det gjelder olje på motorsagen kan man nesten bruke hva som helst. Jeg antar at grunnen til at man ikke bruker motorolje er fordi den er relativt dyr.

Leave a Comment