Hvilke farger betyr hva?

Fargene kan symbolisere både noe positivt og noe negativt, og her er noen vanlige betydninger:
 • Rød. Positiv: kjærlighet, kraft, energi, mot og vilje.
 • Oransje. Positiv: glede, livsglede, aktivitet, vennskap.
 • Gul. Positiv: sol, lys, varme, glede, energi.
 • Rosa. Positiv: ro, femininitet, kjærlighet.
 • Lilla/fiolett.
 • Purpur.
 • Blå
 • Grønn.

Hva symboliserer fargen brun?

Svart er sammen med rødt og hvitt den mest symbolske av alle farger. Den er sorgens og dødens farge. Den absorberer alt lys og bør brukes med forsiktighet i interiør.

Hva betyr fargen grå?

Grått anses av de fleste for å være den kjedeligste av alle farger, og i norsk kultur symboliserer den det kjedelige, triste og uinteressante. Ordet brukes mye i uttrykk som for eksempel «grå mus», «grå hverdag» og «grått og trist».

Hvilke farger betyr hva? – Related Questions

Hvilken farge er kjærlighet?

Oransje er fargen for kjærlighet og lykke i Kina og Japan, Buddhistmunker kler seg i oransje.

Hva betyr grønt?

Språkhistorisk er ordet grønt knyttet til spiring og vekst (ting som gror). I tidlig gresk poesi står khloron blant annet for visse saftfylte livstilstander. Først etter hvert ble det samme ordet en abstrakt betegnelse for grønt utseende. Dette ordet går igjen i ord som klor (en gulgrønn gass) og klorofyll.

Hva passer sammen med grått?

En grå vegg gjør det lunere enn hvitt, men oppfattes ikke like hardt som svart. Og jommen stråler den med trendfargene rosa, grønt, gult og blått, og er flott sammen med gylne metaller og varmt treverk også! Men det er ikke alltid like enkelt å velge nyanse når du først har bestemt deg for en farge.

Hva passer sammen med grå harmoni?

En grå mellomtone med hint av gult i. Ren og lekker i uttrykket. Passer til en mengde andre mer kulørte toner. LADY 1032 Grå Harmoni passer godt sammen med 1622 Refleksjon og 1462 Grå Skifer.

Hva passer til Perlegrå?

Fargen er en rolig gråtonet hvitfarge som passer godt med grønn nyanser.

Hvilke farger passer til varm grå?

Fungerer godt til andre gråtoner som 12077 Sheer Grey, 1024 Tidløs, 1352 Form, Washed Linen eller 1376 Frostrøyk. Se den gjerne sammen med grønntoner som 8494 Organic Green, 8469 Green Leaf og 8252 Green Harmony, – utrolig flott!

Hva slags farge er Taupe?

Taupe er en beige/grå farge som inneholder mer rødt en gult så unngå å kombinere den med gul-beige fargetoner om du ønsker et gjenomført utrykk.

Hva passer sammen med Linblå?

Av gråtoner er de gylne gråtonene 1024 Tidløs, 1391 Lys Antikkgrå, 1973 Antikkgrå, 1032 Grå Harmoni, 1877 Valmuefrø, 1462 Grå Skifer og 1434 Elegant supre kombinasjoner til Linblå. Linblå fungerer også godt til både 1001 Egghvit og 1453 Bomull, – det kan ikke sies om alle lyse- og mellomblå toner!

Hvilken blåfarge passer til Deco Blue?

Deco Blue – en blå favoritt!
 • LADY 4477 Deco Blue har vært manges favoritt helt siden den ble lansert for et par år siden.
 • 4477 Deco Blue er fin til de lysere blå 4618 Kveldshimmel og 4017 Pilasterblå, for dem som liker kulørtonelike fargesammensetninger.

Hvilken blå farge til soverom?

Rolige farger er godt på soverom

Duse og dempede nyanser oppleves roligere og mer behagelige enn kulørsterke nyanser av samme farge. Derfor ser vi ofte at det presiseres «duse blåtoner» «lyse» eller «mørke» når det anbefales blått til soverom.

Hvilken farge bør man ha på soverommet?

– Forskningen er tydelig på at vi sover best i mørke rom. Vi anbefaler derfor å velge en mørk farge til soverommet for de som sliter med søvn. De fargene som går igjen som gode til soverommet er mørke nyanser av blått, grønt og plomme, samt lyse nyanser av de samme fargene og lavendel, sier Thurmann-Moe.

Hva passer til blåis?

En grålig blåtone som oppleves som diskret og behagelig på vegg. Den har en liten grønnaktig undertone, og står derfor spesielt godt inntil andre kjente grønnaktige blåtoner som 5030 St. Pauls Blue eller 5180 Oslo.

Hva passer til Iron Blue?

Sammen med LADY 5516 Iron Blue vil LADY 1024 Tidløs eller LADY 1973 Antikkgrå fungere fint. LADY 5516 Iron Blue er fin sammen de litt lunere LADY 1875 Sans eller LADY 1876 Hvit Te eller LADY 1303 Observe. Dette er alle farger som kan kombineres med lister i LADY 1453 Bomull.

Hvilken blå farge passer til Bomull?

Linblå fungerer godt til mange hvittomer; 918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit, 1453 Bomull. En innbydende og behagelig blåtone, 5249 Linblå.

Hvilke farger passer sammen med Natural Blue?

NATURAL BLUE
 • Matchende farger.
 • Beige og grå kombinasjoner. Natural Blue er en vakker farge som passer sammen med en rekke beige og grå toner.
 • Mint og grønne kombinasjoner. Grønnblå farger er spesielt fint ved siden av mint og grønntoner.

Hva passer til Industrial Blue?

Inntil 4625 Nordisk Hav vil man se at 5455 Industrial Blue er hakket grønnere i tonen. Fungerer til hvittoner som 7236 Chi, 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull.

Leave a Comment