Hva skriver man på dåpskort?

Når du skal skrive et dåpskort til en ny baby, har du en rekke alternativer. Du kan inkludere et bibelvers, en melding, et dikt eller et sitat. Disse kan tilpasses for foreldre og barn, og de kan være spesielt meningsfulle for faddere.

Meldinger

Meldinger på dåpskort skal skrives med en varm tone og med tanke på mottakerens behov og ønsker. Små barn og voksne som er i ferd med å bli døpt vil kanskje sette pris på varme ønsker og bønner fra venner og familie. Eldre barn og voksne vil kanskje inkludere et budskap som hedrer motet deres.

Sitater

Det er mange forskjellige måter å skrive et dåpskort på. Hvis du lurer på hva skriver man på dåpskort og står fast for ideer, kan sitater være en passende løsning. Finn et sitat, det kan være både kjent og ukjent, og sørg for at det passer for begivenheten.

Dikt

Et dåpskort er en fantastisk mulighet til å uttrykke dine ønsker for det nye familiemedlemmet. En flott måte å skrive et dåpskort er ved å lage et dikt i anledning begivenheten.

Bibelvers

Hvis du skal skrive et dåpskort kan du være interessert i å velge et bibelvers. Disse versene kan være fra Det nye eller gamle testamente. De er også passende for et dåpskort adressert til foreldrene.

Symbolikk

Et dåpskort kan ha mange symbolske elementer. For eksempel kan et dåpskort inneholde en symbolikk som representerer Jesus Kristus. Andre dåpselementer kan inneholde chi-rho-piktogrammet, som er et av de tidligste kristne piktogrammene.

Dette symbolet er satt sammen av to greske bokstaver, chi, som står for bokstaven C, og rho, som står for bokstaven R. Disse symbolene er innlemmet i dåpsprosessen og symboliserer barnets dåp i Jesu Kristi navn.

Leave a Comment