Hva er offside i fotball?

Offside i fotball refererer til en situasjon der en angripende spiller er foran den siste forsvareren. Offsideregelen har blitt oppdatert noen ganger de siste årene, og det er viktig for spillere å forstå hva dette betyr mens de er på banen.

Offsideposisjon i fotball

Offsideposisjonen i fotball refererer til posisjonen der en spiller ikke er aktiv i spillet. Dette betyr at de ikke berører ballen, men de kan likevel forstyrre spillet og hindre motstanderens syn. I dette eksemplet er den blå nummer tre-forsvareren offside fordi han ikke klarte å rykke opp på banen med resten av laget sitt.

Det blir blåst offside når en spillers kropp er lenger frem i banen enn den siste forsvareren, spilleren nærmest målet. En offsidespiller er ikke i stand til å motta en pasning fra sin lagkamerat, og spillet stopper til den spilleren mottar en pasning eller spiller på ballen.

En offsideposisjon er der en spiller er nærmere motstanderens mål enn ballen er hans eget mål. Dette betyr at en spiller ikke kan motta ballen fra en lagkamerat med mindre han er på nivå med dem, og ballen kan ikke sendes bakover. Spillere kan heller ikke være offside under målspark, hjørnespark eller innkast.

Leave a Comment