Hva sier man til noen som har vært i begravelse?

I slike situasjoner er helt naturlig å kun si «kondolerer», men man kan også bruke tilsvarende uttrykk som «jeg sørger med deg» eller «min dypeste medfølelse». Et vennlig blikk og en klem eller et godt håndtrykk kan også være tilstrekkelig.

Hva sier man når man skal kondolere?

Overvei ordvalget ditt, og bruk setninger med noe som inkluderer deg selv. For eksempel: «Jeg føler med deg», «du har min dypeste medfølelse», «jeg har ikke ord», «dette var veldig trist å høre», eller «takk for at jeg fikk, eller får delta på en verdig avslutning av avdødes liv».

Hvordan skal man kle seg i begravelse?

Etter vestlig skikk skal man i forbindelse med gravferd være kledd i mørke klær. I Sverige kan man også oppleve at folk kler seg i hvitt på sommertid. Enkelte steder i Norge brukes bunad i begravelser, men bunad er strengt tatt et festplagg. Kvinner bærer svart drakt eller kjole, svart eller mørkt yttertøy.

Hva sier man til noen som har vært i begravelse? – Related Questions

Kan man gå i hvit skjorte i begravelse?

Antrekk i begravelse for menn

Man skal helst ha hvit skjorte men det er også mulig å ha en annen nøytral farge. Denne skal heller ikke ha mønster og slipset skal være sart. Skoene skal være svarte, formelle og nypusset. Man bør bruke en mørk frakk eller en pen, mørk jakke.

Hva er vanlig å gi i begravelse?

Familie og nære venner velger ofte en krans eller båredekorasjon, mens en bårebukett er et godt valg for en enklere hilsen. Både kistedekorasjonen, krans, båredekorasjon og blomsterhjerte har vanligvis to sløyfebånd – på det ene står det en hilsen, på det andre står det hvem blomsten er fra.

Kan man bruke blå dress i begravelse?

I begravelse er det dresskoden “Mørk Dress” som gjelder. For herrene betyr dette en sort (aller helst), mørk grå eller mørk blå dress. Denne dressen bør ha en formell stil. Til dressen bør det bæres hvit skjorte (ikke mønstrete), og mørkt slips.

Kan man bruke hvit i begravelse?

Dersom du har dårlig tid før en begravelse, er redningen å tenke stilrent. Da skiller du deg ikke så mye ut. Du kan eksempelvis ta på deg svart bukse, en pen skjorte og mørke sko. Skjorten kan gjerne være hvit, og de fleste har også en mørk jakke som en kan slenge på om været er surt.

Er det vanlig å gå med bunad i begravelse?

Selv om bunad er noe de fleste av oss ikke nødvendigvis forbinder med en begravelse, er det lov å møte opp i bunad. Man skal likevel passe på at man respekterer den avdøde og de etterlatte og kan derfor gjerne forhøre seg om dette på forhånd.

Hva har man på seg på syning?

Ved syning er den avdøde stelt, noen ganger sminket etter familiens ønsker og ofte kledd i egne klær. Dette foregår ofte i et kapell på sykehuset eller ved stedet der begravelsen skal holdes. Under visningen tenner vi lys og noen ganger spiller vi litt musikk.

Kan man ha bare legger i begravelse?

Bare legger er helt greit. Har nettopp gravlagt pappa og må si at hva folk hadde på seg overhode ikke betydde noen ting, ikke for meg iallefall. Må si jeg lot ungene gå i det de hadde av penklær også. Tok meg ikke tid eller råd til å løpe og kjøpe nytt bare for begravelse, hadde nok annet å tenke på.

Hva slags klær til begravelse?

Dette er kleskoden i begravelse:
 • Svart dress med hvit skjorte og svart slips er mest vanlig.
 • Du kan også gå for mørk dress i koksgrå eller marineblå.
 • Dersom du ikke vil gå i dress kan du velge en dressbukse eller chinos med mørk blazer til.
 • Jeans kan til nød brukes dersom den er mørk og ser pen ut.

Hva skal barn ha på seg i begravelse?

Kleskoden i en begravelse er som regel nøytral og diskret med tanke på å vise respekt til avdøde og etterlatte. For barn gjelder det samme.

Når skal man møte opp i begravelse?

Skal man delta i en gravferd, bør man ikke møte opp før de nærmeste etterlatte – men heller ikke komme for sent. Som regel er det passende å møte mellom 5 og 25 minutter før seremonien begynner.

Hvordan starte en tale i begravelse?

Husk at du kan inkludere noen historier fra den avdødes liv om ønskelig. Siden talen handler om å minnes den avdøde, kan du gjerne snakke litt om personen som har gått bort sin oppvekst. Du kan også fortelle om personens yrke, familieliv og hobbyer. Få gjerne frem hvordan avdøde var som person.

Hvordan takke etter begravelse?

Noen velger å takke personlig, sende en melding eller epost til personene det gjelder. Dette gjerne også sammen med et bilde av blomstene som ble gitt. For andre er denne oppgaven noe en ikke orker for øyeblikket eller så tett etter begravelsen, og en velger derfor å gjøre dette ved et senere tidspunkt.

Hva svarer man når noen takker for blomster?

“bare hyggelig”, “det er jeg som skal takke“, “jeg er glad for at du likte det”, “bare å si i fra hvis det er noe mer jeg kan gjøre”.

Hva skal man skrive på takkekort?

Uansett grad av reelt behov for den mottatte gave eller oppmerksomhet, må avsenderen av takkekortet aldri uttrykke eventuell misnøye med gaven i takkekortet. En vanlig tekst vil kunne være: “Tusen takk for de fine blomstene jeg fikk til min fødselsdag. Du kan tro jeg satte pris på dem. Hjertelig hilsen”

Hva kan jeg skrive på takkekort ved dødsfall?

Eksempler på små ord og dikt til takkekort

Hjertelig takk for medfølelse og blomsterhilsener ved vår kjære …… sin bortgang. Hjertelig takk for all vennlig deltagelse ved vår kjære …… sin bortgang. Vi takker for vennlig deltagelse ved vår kjære …… sin sykdom og bortgang.

Hva skriver man på et kondolanse kort?

Forslag til tekst på kondolansekort
 • Vår dypeste medfølelse i sorgen og savnet.
 • Vi tenker på dere.
 • Vi tenker på dere og er der om dere skulle trenge oss.
 • Han/hun var så kjær og så tung å miste.
 • Våre tanker er hos dere i denne sorgtunge tiden.
 • Våre varmeste tanker i denne tunge tiden.
 • Ta vare på minnene og hverandre.

Leave a Comment