Hva servere på julebord?

Det er tid for en forsmak på den gode julematen. Ribbe, pinnekjøtt, lutefisk og rakfisk står på menyen – men du kan også servere juletapas og fingermat med klassiske julesmaker. Send ut invitasjonene allerede tidlig i desember, så er du sikker på at alle du ønsker skal være der har mulighet til å komme.

Hva kan man spise på julaften?

Den norske julemiddagen består enten av ribbe med surkål eller rødkål, kokte poteter, og kanskje medisterkaker eller julepølse i tillegg. Hvis du da ikke bor på Vestlandet, eller har røtter derfra, da spiser du nok heller pinnekjøtt, røkt eller urøkt, med kålrotstappe og kokte poteter.

Hvor mye ribbe til 9 personer?

Vi beregner 300 g ribbe per person. Skal du servere ribbe med medisterkaker og julepølse kan du redusere til 250 g per person. Vil du ha nok ribbe til at du også kan servere kald ribbe til julefrokost/julelunsj, beregn ca. 450 g per porsjon.

Hva servere på julebord? – Related Questions

Skal svoren ligge ned?

Legg ribben med svoren ned i en langpanne, hell på 2-3 dl vann (det skal dekke litt opp på svoren), og legg folie over. Pass på at folien sitter tett rundt kanten på langpannen, slik at ikke noe av vannet fordamper. Damp gjerne ribben i en time, da vil svoren blåse seg skikkelig opp og blir lett og sprø.

Hvor mye poteter til 10 personer?

Poteter kan veie alt fra 45-250 gram, avhengig av størrelsen. Hvis du lager potetmos, må du regne med 150 til 450 gram poteter per person.

Hvor stor ribbe til 8 personer?

– Du er nødt til å beregne mellom 400 og 500 gram ribbe per person.

Hvor mye ribbe må man beregne pr person?

Hvor mye ribbe skal man beregne per person og hvor mye lutefisk må man kjøpe til ti?

Porsjonsberegning ribbe.

Voksen Barn
Ribbe (rå) 400 g 200 g
Ribbe (rå) med medistertilbehør 350 g 150 g
Medisterkaker (som tilbehør) 100-125 g 80 g
Julepølse (som tilbehør) 100-125 g 80 g

Hvor mye fersk ribbe pr person?

Generelt beregnes ca 500 g pr. pers, da er det nok til julefrokosten også.

Hvor mye poteter til 8 personer?

Poteter kan veie alt fra 45-250 gram, avhengig av størrelsen. Hvis du lager potetmos, må du regne med 150 til 450 gram poteter per person.

Hvor mye kjøttdeig per person?

Hvor mye kjøtt per person?
Type kjøtt / kjøttrett Mengde per person
Svinekoteletter 250 g
Kjøttdeig og karbonadedeig 150 g
Pølser 150 g
Spareribs 500 g

Kva for land Dyrkar dei mest poteter i dag?

Poteter dyrkes i over 100 land, med Kina , India , Russland , Ukraina og USA som de avgjort største produsentlandene (se tabellen).

Hvor mye er 1 porsjon?

Ifølge Helsedirektoratet tilsvarer én porsjon 100 gram og dette kan for eksempel være en liten bolle med salat, en gulrot eller en middels stor frukt.

Hvor mye pasta til 400 g kjøttdeig?

Kok opp pasta i henhold til anvisningen på pakken mens sausen koker. Bruk gjerne fullkornspasta.

Ingredienser.

Du trenger
Vann 3 dl
Buljongterning 1 stk
Pasta, tørr 400 g
Timian 1 stk

Hvor mye potetgull per person?

Én porsjon potetgull tilsvarer 30 gram, ifølge flere produsenter.

Hvor mye spagetti til 1 person?

På spagettipakken står det hvor mye pasta man bør beregne per person, hvor mye vann pastaen skal kokes i, og hvor mye salt man bør tilsette i vannet. Et tips er å beregne cirka 100 gram pasta per person, bruke en stor kjele, koke opp rikelig med vann, og tilsette cirka en til to te-skjeer salt per liter vann.

Skal man knekke spaghetti?

Nøyaktig grep deler spagetti i to

Hvis du vrir en bit tørr spagetti, svekker du det i hele lengden, slik at det knekker lettere. Derfor kan du knekke det tvers over.

Hvorfor har man salt i pastavannet?

Ha salt i vannet

Pasta skal kokes i saltet vann, for da slipper du den slimete overflaten,og pastaen blir jevnere kokt. Ha en teskje salt per liter vann, og hell i saltet etter at vannet har kokt opp. Saltet hjelper til å øke koketemperaturen.

Hvilken pasta har minst kalorier?

Vektkontroll. Ernæringsmessig skiller det lite på hvit pasta og fullkornspasta. Per 100g tørrvare inneholder begge 350 kalorier. Begge inneholder 2g fett, mens vanlig pasta inneholder noe mer karbohydrat og litt mindre proteiner enn fullkornspasta.

Er poteter slankende?

En kokt potet inneholder bare 80 kalorier og 0,1 gram fett.

– Selv om poteten inneholder lite fett og kalorier, kan den likevel være fetende, sier Fedon Lindberg, indremedisiner og ernæringsfysiolog. Årsaken er at poteten har høy glykemisk indeks (GI).

Leave a Comment