Hva ligger under kunstgress?

En vanlig 11-er kunstgressbane består ofte av et støtdempende underlag (PAD), sandinnfyll, gummigranulat, en backing som ligger under gressfibrene og selve gressfiberet.

Hvordan legge kunstgress i hagen?

  1. Før kunstgresset kan legges må eksisterende gress bort. Fjern også 15-20 cm av jorden under.
  2. Rull ut kunstgresset over området. Vær forsiktig slik at tekstilduken ikke forflytter seg.
  3. Vi bruker tørr fugesand 0,5 – 1,0 mm Sanden støtter opp gressfiberne og gir kunstgresset et sterkere og bedre utseende.

Hvordan feste kunstgress på terrasse?

Hvorfor har man kunstgress?

Kunstgresset tåler vær og vind

I vått vær blir kunstgressbanen skikkelig drenert. Tørkeperioder har ingen effekt på gresskvaliteten. Ingen sølepytter, gjørme eller slitte områder. Med kunstgress kan kampen alltid fortsette og ingen treningsdager trenger å bli avlyst…

Hva ligger under kunstgress? – Related Questions

Hva er dårlig med kunstgress?

Kunstgressbaner og gummigranulat er den nest største kilden til utslipp av mikroplast til naturen. På førsteplass ligger slitasje fra bildekk og veier. Den mest brukte typen på norske kunstgressbaner er SBR (Styrene-Butadien gummi) laget av oppmalte bildekk, som kan inneholde miljøgifter.

Er det farlig å bruke gressko på kunstgress?

Ekstra belastning på kroppen din

Det er ikke nødvendig med lange og harde FG knotter på kunstgress, da det ikke er et underlag som kan/skal penetreres på samme måte som naturlig gress og jord. Kortere og mykere knotter, som man kan få på AG sko er derfor alltid å anbefale.

Hvor lenge varer kunstgress?

De aller fleste kunstgressbanene i Norge har en levealder på et sted mellom 8-13 år. Tallene er hentet fra Fotballforbundet sin oversikt over kunstgressbaner.

Hvilke knotter til kunstgress?

I Norge spiller stadig flere på kunstgress året rundt, og vi anbefaler derfor alle som spiller regelmessig på kunstgress å bruke AG-knotter. Fotballsko med AG-knotter forebygger dessuten skader og minsker slitasjen på kroppen.

Hva er kunstgress laget av?

Kunstgressbaner består av syntetiske gressmatter som tilsettes gummigranulat. Omtrent seks prosent av gummigranulatet havner utenfor banene hvert år.

Dette omfatter blant annet:

  • gummigranulat.
  • andre plastholdige partikler, korn eller revet plast.
  • sand og mineraler som er kledd med polymerer/plast.

Når kom kunstgress til Norge?

Den første fotballbanen i Norge som fikk kunstgressdekke var Harstad stadion, offisielt åpnet 15. oktober 1977.

Kan FG knotter brukes på kunstgress?

FG-sko kjennetegnes av relativt få og store knotter som gir deg godt grep og stabilitet på myke gressbaner. Ikke bruk FGknotterkunstgress da knottene ikke er designet for så hardt underlag. Anbefales ikke!

Hvorfor granulat på kunstgress?

Hensikten. Granulat i en kunstgressbane har to hovedhensikter: Hjelpe til at kunstgressfiberen står oppreist. Støtdempingsfunksjon.

Hva skjer hvis man bruker FG knotter på kunstgress?

FGknotter er forholdsvis lange og harde. Det gjør at de trenger godt ned i bakken når du spiller på naturgress, som igjen gir deg godt grep for økt fart og kontroll. Bruker du FGknotter på kunstgress er derimot risikoen for skader større, da knottene kan henge igjen i underlaget ved brå retningsforandringer.

Hvorfor gummikuler på kunstgress?

Disse gummikulene kalles gummigranulat. De tilføres kunstgressbaner blant annet for å gjøre banedekket mykere og å hindre skader. Siden 2000 er det bygd 1.700 nye kunstgressbaner i Norge. De fleste av disse banene er dekket av gummigranulat.

Er kunstgress farlig?

Det er gjort flere undersøkelser om det er mer skadelig å spille på kunstgress kontra vanlig gress. Det viser stort sett at kunstgress ikke er mer farlig, men at man kan pådra seg litt andre skader på kunstgress enn på naturgress.

Hvordan vedlikeholde kunstgress?

Banen må gås over daglig dag for fjerning av tape, papir, tyggegummi og annet uønsket smuss. Det er også viktig å holde tilstøtende areale ryddig, slik at utenforliggende søppel ikke kommer inn på kunstgressbanen og forurenser dekket. Det finnes maskinelt utstyr for oppsamling av søppel i overflaten.

Hvordan fjerne mose fra kunstgress?

Skulle man oppleve ugress/mose i kunstgresset behandles dette best ved å sprøyte en blanding av vann og salt på kunstgresset. Saltet vil effektivt ta livet av ugress. Vi anbefaler ikke å bruke sprøytemidler da disse kan skade kunstgresset. Varmt vann og damp kan også benyttes for å drepe ugresset.

Hvor mye koster en kvadratmeter kunstgress?

1 298,-eks. mva.

Leave a Comment