Hva kan du få hjelp med på et NAV kontor?

Hvis du får økonomisk sosialhjelp, kan en veiledningssamtale bidra til at du lettere klarer deg selv. NAV kan også gi deg økonomi- og gjeldsrådgivning. Du kan prate med oss på telefon eller møte oss på NAVkontoret.

Hvordan bytte saksbehandler hos NAV?

Dersom du ønsker å bytte saksbehandler så tar du kontakt med oss på telefon 55 55 33 33, så hjelper vi deg. Det er ingen garanti for at du får bytte saksbehandler, men det kan vurderes.

Hvordan få tak i saksbehandler på NAV?

Den dokumenterer at det kan ta dagevis før en person som ringer Navs kontaktsenter på 55553333 får kontakt med saksbehandler, dersom telefonen må settes til lokalt Nav-kontor.

Hva kan du få hjelp med på et NAV kontor? – Related Questions

Er det gratis å ringe til NAV?

På Navs egne hjemmesider står det at hvis du ringer Nav Servicesenter er samtalen gratis fra fasttelefon, men at det for mobiltelefon gjelder egne satser. Kvinnen ringte telefonnummer 815 81 000 der kunden må betale.

Hvordan ringe NAV?

Kontakt oss på chat eller telefon 55 55 33 33 (tastevalg 1) hvis du har spørsmål om økonomisk sosialhjelp, midlertidig botilbud, kvalifiseringsprogrammet, økonomisk rådgivning, eller opplysning, råd og veiledning.

Hva gjør en saksbehandler på NAV?

For deg som saksbehandler i NAV betyr det at du skal: veilede innenfor sitt saksområde, informere brukeren om søknadsprosess. veilede om regelverk og muligheter.

Kan man bytte NAV kontor?

Bruker har ingen rett til å bytte kontor, men Nav har som praksis å strekke seg langt for å imøtekomme denne type anmodninger. Et annet alternativ er å anmode ledelsen ved Navkontoret om å få bytte saksbehandler.

Hvordan går du frem når du skal besvare juridiske spørsmål som ansatt i NAV?

NAV Kontaktsenter:

Hvis du har spørsmål til NAV og du ikke skal inn til samtale med NAV Lokalkontor, så kan du ringe NAV Kontaktsenter på 55 55 33 33. Her møter du ansatte som kan litt om alt. De skal veilede og svare på enklere spørsmål. Kan de ikke svare, så skal de vite hvem og hvor de skal sette deg videre til.

Hvor skal jeg sende klage til NAV?

Ønsker du å klage på et vedtak må dette gjøres via NAV sine nettsider, sendes inn pr post eller gjøres muntlig på ditt lokale NAV-kontor. Når du skriver en klage, er det viktig å ha en ryddig struktur med et tydelig oppsett der du skal få frem hvem du er, hva klagen gjelder og hvorfor du mener vedtaket ikke er riktig.

Kan NAV dekke advokat?

Det følger av rettshjelpsloven at de som oppfyller vilkårene for behovsprøvd fri rettshjelp kan motta kostnadsfri advokathjelp når de påklager et vedtak fra Nav. Dette kan for eksempel gjelder klage på avslag på uførepensjon eller arbeidsavklaringspenger, eller beregningen av disse.

Hva kan NAV hjelpe meg med?

Områder
  • Arbeid.
  • Helse og sykdom.
  • Familie og barn.
  • Sosiale tjenester og veiledning.
  • Hjelpemidler og tilrettelegging.

Hva skjer hvis man får avslag på uføretrygd?

Dersom du velger å klage på avslaget på uføretrygd skal klagen sendes til NAV-kontoret som har truffet vedtaket. Kontoret vurderer først om det er grunnlag for omgjøring, og sender saken til NAV Klageinstans hvis avslaget opprettholdes. Hvis også NAV Klageinstans gir avslag, kan du anke saken til Trygderetten.

Hvilken diagnose går til uføretrygd?

Det er ikke krav om at det foreligger en diagnose, men noen diagnoser gir ofte krav på uføretrygd. De vanligste diagnosene ved uføretrygd er innen psykisk lidelse og atferdsforstyrrelse, og muskel- og skjelettsyndrom.

Hvor mye er uføretrygd 2022?

Den maksimale pensjonsgivende inntekt som kan telle med er på 6 ganger gjennomsnittlig grunnbeløp (G), som i 2022 er på 668.704 kroner (ny G kommer fra 1. mai 2023). Den høyeste uføretrygden er da 66 prosent av dette, som er 434.745 kroner. Pensjonen blir justert etter uføregraden.

Er det legen som søker uføretrygd?

Det korte svaret er : ja, du må være i oppfølging og snakke med legen din hvis du skal søke uføretrygd. For å ha rett til å få uføretrygd må du som hovedregel oppfylle disse vilkårene: Du må være mellom 18 og 67 år. Du må ha vært medlem av folketrygden i de siste 5 årene før du ble syk.

Leave a Comment