Hva inneholder et smarthus?

Kort forklart består et smarthus av el-materiell eller annen elektronikk, som jobber sammen for å utføre ulike oppgaver i boligen – helt automatisk. Det kan være alt fra automatisk styring av belysning og varme, til å få beskjed om når barna dine kommer hjem fra skolen.

Hva er fordelene med å skaffe seg et smarthus hjemme?

Noen av de største fordelene ved smarthus er:

Mer komfort i hverdagen. Enkel kontroll over det elektriske i boligen via app. Økt sikkerhet. Bedre inneklima.

Hva gjør smarthus for boligen din?

Et smarthus har som mål å redusere boligens energiforbruk og øke komforten. Dette skjer ved at smarthusløsningen styrer og overvåker din bolig. I prinsippet er det et system for sentral styring og automatikk. Smarthus dreier seg om sikkerhet, komfort og en enklere hverdag.

LES OGSÅ  Hvordan fungerer Prismatch på strøm?

Hva inneholder et smarthus? – Related Questions

Hvilke ulemper er det med å ha smarthus hjemme?

De kan deles inn i tre kategorier: Hub, eller knutepunkt: Dette er en enhet som lar de ulike smarthus-produktene kommunisere med hverandre, internett og telefonen eller nettbrettet ditt. Ulempen er at du ofte må ha et knutepunkt per system, som et for lysene, et for kameraene og et for de smarte stikkontaktene.

Hvem eier mest av boligen?

En avtale skal føles rettferdig for begge parter, sier Silje Sandmæl. Samtidig kommer vi ikke bort fra tallenes tale. Den som betaler mest av boligen, vil eie mest av boligen. Dette gjelder uansett om du kjøper med en kjæreste eller en venn.

Hvorfor velge smarthus?

Et smarthus gir bedre sikkerhet

Åpne i stedet appen og kontroller at alt er som det skal, og slå eventuelt av apparatene via mobilen. Du får også smarte dørlåser og -klokker som gir deg beskjed når barna kommer hjem fra skolen, samt lar deg slippe inn budet som skal levere en pakke mens du er på jobb.

Hvordan fungerer smarthus?

En komplett smarthusløsning innebærer normalt montering av en sentral styringsenhet, som kommuniserer med lysbrytere, termostater og lignende i boligen. Denne sentralenheten kobles så opp mot mobiltelefonen din, slik at huset bokstavelig talt kontrolleres fra fingertuppene dine.

Hvordan få mest mulig for boligen?

Dette kan øke verdien på boligen din
 1. Se på boligen din med nye øyne.
 2. Gjør noe med det som trekker ned inntrykket av boligen.
 3. Sørg for at helhetsinntrykket er bra.
 4. Fjern gamle gulvtepper.
 5. Gulvsliping kan være en god investering.
 6. Et ekstra rom kan være et stort pluss.
 7. Sørg for at taket er tett og ser bra ut.

Hvordan fungerer kupping av bolig?

«Kupping» er et uttrykk for hva som skjer når en boligkjøper henvender seg direkte til boligselger før visning er avholdt, og gir et bud uten å snakke med megler. – Kjøperen ønsker da at boligeier skal avlyse visningen som er annonsert og heller selge til han eller henne uten å involvere megleren, forklarer Ulsaker.

LES OGSÅ  Hva er forskjell på drill og skrutrekker?

Hva bør man IKKE si til megler?

Sett en grense for deg selv, og ikke fortell megleren om den. Ikke gi inntrykk til megler om at dette er en bolig du vil ha «for enhver pris», ifølge Thomas Bartholdsen. Gjør deg kjent med prisnivået der du skal kjøpe før du bestemmer deg for et pristak.

Er det lurt å legge inn bud før visning?

Du kan legge inn bud via megler før visning, men du får eventuelt ikke huset før etter akseptfristen til selger.

Hvilken dag er det best å ha visning?

Torsdag blir utpekt som nest beste dag med 40 prosent stemmer, mens tirsdag kommer på tredjeplass med 24 prosent støtte. Dette skiller seg kraftig fra landssnittet, hvor mandag blir pekt ut som den beste visningsdagen. Deretter kommer tirsdag, og så søndag.

Hva er det lurt å se etter på visning?

Sjekkliste på visning: 14 ting du bør undersøke
 • Finn ut dine behov.
 • Beliggenhet, lys og skygge.
 • Bad, våtrom og kjeller.
 • Inneklima og elektrisk anlegg.
 • Vinduer og dører.
 • Kjøkken.
 • Loft.
 • Pipe og peis.

Hvordan rydde før visning?

Fjern det meste av personlige eiendeler: Både bilder, hygieneartikler, huskelapper, og det meste av klær som er synlig. Har du husdyr er det lurt å rydde bort mat-og vannskåler og andre ting som tilhører kjæledyret. Rydd i klesskap slik at det ikke bugner av klær.

Hva er lurt å spørre om på visning?

10 ting du alltid bør sjekke på visning!
 • Rør, sluk og varmtvannstank: Spør megler eller boligselger om når ting sist ble byttet.
 • Bad, våtrom og kjeller: Bruk nesa!
 • Elektrisk: Spør om å få se inne i sikringsskapet.
 • Vinduer og ytterdører: Spør om alder.

Hvorfor selge før visning?

Kupping av bolig er et uttrykk for de tilfeller hvor kjøper av en bolig henvender seg direkte til boligselger med et bud på boligen, før visning er avholdt. Kupping fungerer dermed som en snarvei for boligkjøper, idet han kan kapre drømmeboligen uten å måtte delta i en budrunde først.

LES OGSÅ  What is flexiteek made of?

Hvor lenge er det vanlig å være på visning?

Visningstiden på en bolig er som oftest en time, men mange er der ikke så lenge en gang. Man bruker nesten lenger tid på å kjøpe ny mobiltelefon enn å titte på en potensiell leilighet i visningstiden.

Hvor mange pleier å melde seg på visning?

Det er vanskelig å vite på forhånd hvor mange som kommer på visning, da det som regel ikke er krav om påmelding, men antallet vil absolutt kunne ha betydning. Jo flere som kommer på visning, jo flere potensielle kjøpere har du, og dette lover godt for budrunden.

Kan man by på hus i helgen?

Kan jeg legge inn bud før visning, på kvelden eller i helgen? Ja, men reglene over gjelder. Megler må få tid til å gi beskjed til de andre budgiverne og sjekke finansieringen din.

Leave a Comment