Hva het TIP før?

Teknologi- og industrifag (fork. TEK eller TIF, tidligere Teknikk og industriell produksjon, fork. TIP) er et videregående trinn 1 (Vg1) utdanningsprogram i norsk videregående skole. Kurset er veien fram til fagbrev eller studiekompetanse som trengs for å søke på høyskoler og universitet.

Hva er TIP utdanning?

Nøkkelinformasjon. Fagretning teknologi- og industrifag (tidligere TIP – teknikk og industriell produksjon) gir kunnskaper om alt fra stort, tungt roterende maskineri til avanserte styringssystemer enten disse er basert på hydraulikk eller elektronikk.

Hva gjør man på TIP vgs?

Vg1 teknologi- og industrifag handler om praktisk arbeid med ulike materialer, verktøy, teknikker og maskiner for å produsere varer og tjenester. Programfagene handler om å kommunisere og samhandle i verkstedet og andre læringsarenaer og følge gjeldende regelverk for helse, miljø og sikkerhet i arbeidet.

Hva het TIP før? – Related Questions

Hva heter TIP nå?

For å unngå at vi ender med at TIP (Teknikk- og industriell produksjon) blir erstattet av TIF (Teknologi- og industrifag) vil NBF (Norges Bilbransjeforbund) fremover bruke den korte benevnelsen “Teknologifag”.

Hvor mange år er TIP?

TIP går du to år på skolen og normalt to år i lære i bedrift. De to første årene har du 35 timer opplæring med både fellesfag og programfag.

Hva kan man gjøre på TIP?

Hva er TIP? Teknikk og industriell produksjon er en yrkesfaglig studieretning på videregående. Velger du VG1 TIP kan du utdanne deg til å jobbe i store og små industribedrifter. Du kan også søke deg mot bilfag, maritime fag og olje- og gassfag.

Hvor mye må man ha i snitt for å komme inn på TIP?

Gjennomsnittskarakteren til elevene på TIP ligger i snitt på 3,69 for skoleåret 2016/2017 og 3,71 for skoleåret 2017/2018. Gjennomsnittskarakteren på landsbasis for Elektro er noe høyere med 4,10 i snitt for begge år. Snittkarakterene finnes i tabellen under fordelt på fylke, år og retning.

Hva gjør man i teknologi og industrifag?

Teknologi- og industrifag
  • om produksjonsplanlegging og produksjonsprosesser.
  • om automatisering og programmering av roboter.
  • om maskiner og produksjonsutstyr.
  • om kjøretøy og transport.
  • om kjemiske prosesser og kjemiteknikk.
  • om helse, miljø og sikkerhet.

Hva kan man bli når man går helse og oppvekst?

Du kan bli:

aktivitør eller barne- og ungdomsarbeider. helsefagarbeider, ambulansearbeider eller portør. apotektekniker, helsesekretær eller tannhelsesekretær. hudpleier, fotterapeut eller ortopeditekniker.

Hvor mye tjener man som helsefagarbeider?

Hvor mye tjener en helsefagarbeider? Helsefagarbeidere kan jobbe både for staten, kommunalt eller privat. Gjennomsnittslønnen på tvers av disse sektorene ligger på 42.400kr i måneden, 508.800 kr i året.

Kan man gå helse- og oppvekst for å bli psykolog?

Ja, du kan gå helse- og oppvekstfag for å bli psykolog. For å komme inn på psykologistudiet må du ha generell studiekompetanse.

Kan man ta påbygg for å bli lege?

Ja, det er mulig, men det er noen ting du må gjøre først. De aller fleste høyere utdanninger krever kun at du har generell studiekompetanse for å søke, som du vil få når du tar påbygg. Men akkurat medisinstudiet krever at du i tillegg har tatt spesielle realfag for at du kan søke.

Hva slags leger tjener mest?

Det er fastlegene som tjener best i Norge. Fastleger har en lønn på mellom 800.000 og 2.6 millioner i følge forskning.no.

Hvor mye tjener en LIS lege?

En fast ansatt allmennpraktiserende lege har en årslønn på mellom 750.000 og 900.000 (Statistisk Sentralbyrå), avhengig av hvilke og hvor store tillegg. En legespesialist blir lønnet cirka 200.000 – 300.000 over dette, men variasjonene kan være store.

Hvor mye tjener en lege?

Kvinnelige fastleger hadde en gjennomsnittlig bruttoinntekt på 1 500 000 kroner, mennene lå nesten 380 000 kroner over. Fastleger yngre enn 30 år hadde en gjennomsnittlig bruttoinntekt litt under 1 250 000 kroner, fastleger 67 år og eldre lå godt over 2 000 000 kroner.

Hva tjener man som politi?

Gjennomsnittlig årslønn for politibetjenter i 100 % stilling ligger på omtrent 610 000 kroner i året, noe som tilsvarer nesten 51 000 kroner i måneden. Når man inkluderer gjennomsnittlig overtidsbetaling med grunnlønna ligger årlig gjennomsnittslønn for politibetjenter på 628 000 kroner.

Hvor mye tjener en kirurg?

Lønnsnivå – Kirurg

Den gjennomsnittlige årslønnen blir dermed omlag 750 000. Dette er gjennomsnittet for alle legeyrker, inkludert kirurger. Lønnsnivået vil variere mye etter spesialiseringer og hvor man jobber.

Hva er vanlig lønn i Norge?

Halvparten av lønningene er på den ene siden av medianen, og den andre halvparten på andre siden. I 2021 var median månedslønn 45 830 kroner per heltidsekvivalent. Det er nesten 5 000 kroner lavere enn gjennomsnittslønnen. Ganget med 12 gir det en årslønn på omtrent 550 000 kroner.

Hva er en lav lønn?

I denne artikkelen tar vi utgangspunkt i en definisjon som blant annet er benyttet av OECD og EU, der gruppen lavtlønte defineres som heltidsansatte som har en lønn som er under 2/3 av medianlønnen for heltidsansatte.

Leave a Comment