Hva handler Jorden rundt på 80 dager om?

Historien handler om en engelsk gentleman, Phileas Fogg, som inngår et veddemål med reformklubben om at han skal klare å reise jorden rundt på åtti dager, ledsaget kun av sin trofaste tjener, Passepartout. Gjennom denne reisen, møter de på forskjellige hindringer.

Hvem reiste jorden rundt på 80 dager?

Romanen er en underholdende fortelling om en rik og eksentrisk engelskmann, Phileas Fogg, som inngår et veddemål om at han kan reise Jorden rundt på 80 dager.

Hvor lang tid tar det å reise Jorden rundt?

Det superlette flyet Virgin Atlantic GlobalFlyer skal tilbakelegge 40.000 kilometer på rundt 80 timer. Flyet, som har et vingespenn på 35 meter og hele 17 drivstofftanker, vil fly i en fart av 450 km/t. Deler av flyvningen vil foregå i 52.000 fots høyde. Egentlig skulle Fossett tatt av 2.

LES OGSÅ  Hva skal ovnen stå på?

Hva handler Jorden rundt på 80 dager om? – Related Questions

Hvem spiller Fogg?

For å komme seg unna politiet kommer Xing i kontakt med Phileas Fogg (spilt av Steve Coogan) en eksentrisk oppfinner – og han tar pseudonymet Passepartout.

Hvor ble kongsvika spilt inn?

Hun spiller alle hovedrollene selv, og søndag er det duket for premiere for nok en ny sesong, denne gangen med navnet «Kongsvika». Store deler av innspillingen ble lagt til Sørlandet feriesenter i sommer, i alt tre uker, forteller Ole Marius Sandnes ved feriesenteret på Hope. – De var her i tre uker totalt.

Hvor er Dauinger spilt inn?

Det meste er iscenesatt av Rubicon TV as, som i et par måneder har spilt inn en spenningsserie på Tofte og Filtvet. Serien heter ”Dauinger” og skal sendes i åtte episoder på NRK Super neste høst. Mange av scenene er spilt inn på Breiangen, i Vingården og ute i gatebildet på Tofte.

Hvor kan jeg se Around the World in 80 days?

Around the World in 80 Days (Original tale) | TV 2 Play.

Hvor se Jorden rundt på 80 dager?

Jorden rundt på 80 dager – Film online på Viaplay.

Hvor mange episoder er det i Jorden rundt på 80 dager?

Jorden rundt på 80 dager (originaltittel: Around the World in 80 Days) er en italiensk, fransk og tysk TV-serie på åtte episoder basert på den franske forfatteren Jules Vernes roman Jorden rundt på 80 dager, som ble utgitt første gang i 1873.

Hvem reiste Jorden rundt først?

Jordomseiling er en seilas rundt Jorden. En jordomseiling ble første gang foretatt av Ferdinand Magellans ekspedisjon i 1519–1522. Magellan selv omkom på Filippinene, og bare ett av hans fem skip, ledet av spanieren Juan Sebastián Elcano, fullførte reisen.

Hva er ekvator enkelt forklart?

Ekvator er en tenkt linje på jordens overflate der hvor et plan (ekvatorialplanet) midtveis mellom polene skjærer gjennom jorden når planet står vinkelrett på jordens rotasjonsakse. (Gjelder også for andre planeter.) Ekvator deler dermed jorden inn i en nordlig og en sydlig halvkule.

Hvor langt er 1 grad?

Inndeling. Totalt deles jorden inn i 360 lengdegrader, 180 øst for og vest for nullmeridianen. Hver grad deles igjen inn i 60′ (minutter), og hvert minutt inn i 60″ (sekunder) eller desimalminutter.

Hvor fort roterer jorden?

Jorden dreier seg rundt en akse som danner en vinkel på 66° 33ʹ med banens plan, ekliptikken. Rotasjonstiden i forhold til stjernehimmelen er 23 timer 56 min 4,09 s (det sideriske døgn). Hastigheten ved ekvator er 465 meter i sekundet.

Hvorfor er det varmere ved ekvator enn i Norge?

Ekvator og polene

Det er energi fra sola som varmer opp jorda, slik at det er mulig å leve her. Ved ekvator står sola høyt på himmelen hele året slik at denne delen av jordkloden mottar mye energi og temperaturen blir høy. Ved polene blir det mye mindre innstråling.

Hvor kaldt har det vært i Norge?

Ved kulderekorden i Karasjok 1. januar 1886 viste termometeret -48°C avlesingen justert med 3,4 grader til -51,4°C. Dagen før, nyttårsaften 1885, var det -51,3°C i Karasjok. Maks- og minimumstemperaturen er henholdsvis den høyeste og laveste temperaturen som blir observert i løpet av et temperaturdøgn.

LES OGSÅ  Hvor mye er 1 dl i ml?

Hvor i Norge er det mild vinter?

Fastlandet har temperert klima i lavlandet. Polarklima finnes i fjellet, langs kysten av Finnmark og på Svalbard. Hele kysten fra Oslofjorden til Troms har et temperert regnklima med milde vintrer (et såkalt C-klima etter Köppens klimaklassifikasjon).

Hvor er det varmeste stedet i Norge?

Den høyeste temperaturen som er målt i Norge er 35,6 ℃ i Nesbyen, og den laveste temperaturen er −51,4 ℃ i Karasjok.

Hva er den varmeste plassen i verden?

Death Valley, California. Det varmeste stedet på jorden, med rekordmålingen på 56,7 grader fra 1913. Nasjonalparken ligger i Mojaveørkenen, og de to eneste skiltene som leder noe sted heter noe med steikeovn: Furnace Creek og Stovepipe wells.

Leave a Comment