Hva er skarlagensfeber?

Hva er skarlagensfeber? » Vis større bildeSkarlagensfeber er en infeksjonssykdom, ofte halsbetennelse, som skyldes bestemte bakterier (hemolytiske streptokokker). Streptokokkene gir infeksjonen, men produserer samtidig et giftstoff (toksin), som gir et rødt utslett som er karakteristisk for skarlagensfeber.

Hvordan behandles skarlagensfeber?

Skarlagensfeber behandles med antibiotika, vanligvis penicillin tre ganger om dager i 10 dager. Barn som er allergiske mot penicillin blir oftest behandlet med en annen type antibiotika som heter erythromycin. Vanligvis vil man se at utslettet går raskt tilbake så snart man starter behandling.

Hva er skarlagensfeber? – Related Questions

Er skarlagensfeber en barnesykdom?

Sykdommen kalles den sjette barnesykdommen fordi den inngår i en rekke med barnesykdommer med utslett: Meslinger, røde hunder, skarlagensfeber, den femte barnesykdom, hånd-fot-munn-sykdom.

Hvordan ser utslettet ut ved hjernehinnebetennelse?

Utslettet ved smittsom hjernehinnebetennelse (meningokokkmeningitt) har følgende karakteristika: Det forsvinner ikke, avblekes ikke, når du presser et glass mot utslettet. Små røde eller rosa flekker på størrelse med en penneprikk sprer seg utover i løpet av minutter til få timer.

Hvor lenge er skarlagensfeber smittsomt?

Sykdommen smitter ved dråpesmitte og kontaktsmitte. Inkubasjonstiden er vanligvis 1-3 dager. Du er smittsom fra like før sykdommen bryter ut og til en dag etter påbegynt behandling med antibiotika.

Kan bakterieinfeksjon gå over av seg selv?

Bakterieinfeksjoner går også ofte over av seg selv, så det er ikke sikkert legen mener du behøver medisiner.

Hvor lenge varer Sårhals?

Slimhinnene i halsen og svelget blir irritert, noe som fører til at halsen blir sår og rød. Slimhinnene hovner litt opp og det kan bli vondt å svelge. I de fleste tilfeller gir plagene seg i løpet av et par dager til en uke.

Hvor lenge varer Kuldeutslett?

Forløp og prognose

Men hos de fleste er dette, som nevnt, en forbigående tilstand. Av en eller annen grunn stabiliseres de overfølsomme cellene og toleransen for kulde normaliseres. Hos noen varer sykdommen bare noen måneder, hos andre noen år, mens noen få har plager i mange år.

Når skal man kontakte lege ved utslett?

Dersom det kommer væske ut av utslettet eller det oppstår andre symptomer slik som feber, bør du kontakte lege. Skulle du ha klødd på utslettet og fått betennelse i sårene, kan legen hjelpe deg med behandling av dette. Alle utslett som utvikler seg raskt og aggressivt bør også vurderes av lege.

LES OGSÅ  Hvem er Tore Sagen sammen med?

Hvordan ser petekkier ut?

Petekkier er karakteristiske blødninger i huden, mørk røde i farge, 1-2 mm i diameter. De forsvinner ikke dersom man trykker et glass mot dem fordi det er en liten blødning, i motsetning til erytema.

Hvordan ser Kuldeutslett ut?

Symptomer. Huden reagerer med et elveblestlignende utslett, i varierende grad, når huden blir nedkjølt på grunn av kald luft eller kaldt vann og i noen tilfeller også hvis svette fra huden fordamper raskt. Utslettet ser ut som rosa eller hvitaktige vabler som blir som en hevelse i huden.

Kan kløe være tegn på kreft?

Kløende hud kan være et symptom på en underliggende sykdom. Disse inkluderer leversykdom, nyresvikt, jernmangelanemi, sykdom i skjoldbruskkjertelen og visse typer kreft, inkludert leukemi og lymfom.

Hva er stress utslett?

Nevrodermatitt er en irritasjonstilstand med uttalt kløe og utslett på et avgrenset, mindre område. Plagene kommer og går, og synes å forverres i perioder med psykisk stress.

Hvordan ser plateepitelkreft ut?

Svulsten er en fast, skjellende og av og til vorteaktig knute. Ofte ser man et sår sentralt i svulsten, og kanten rundt såret er hard. Typisk finner man samtidig tegn på tidligere solskadet hud som brune flekker, rynker, utvidede blodkar og endret pigmentering i huden.

Kan kreft se ut som kvise?

Basalcellekreft – basaliom

Forandringen i huden ligner ofte en hudfarget kvise, en blank liten kul eller en knute. Den kan også vise seg som et eksemlignende sår som ikke gror – eller som gror og kommer tilbake igjen.

Hvordan ser basalcellekreft ut?

Svulsten presenterer seg forskjellig. Som regel starter den som en liten kul eller hevelse som vokser langsomt. I noen tilfeller dannes et sår, og typisk er det at såret ikke gror som normalt. Svulsten kan også vise seg som en kul med glatt overflate, noen ganger perleaktig, skinnende overflate.

LES OGSÅ  Hvor kommer Jonis fra?

Hva er forstadiet til kreft?

Med forstadier menes forandringer som kan utvikle seg til kreft. I de fleste tilfeller vil celleforandringer ikke utvikles til kreft, men gå tilbake uten behandling eller etter behandling når det er nødvendig.

Leave a Comment