Hva er lurt å ha i fryseren?

I fryseren:
  • Hele steker, ribbe, lammelår.
  • Hel kalkun eller kylling.
  • Kylling og kalkunfileter eller lår.
  • Koteletter, svinefilet.
  • Kjøttkaker og andre farseprodukter.
  • Kjøttdeig.
  • Middagsretter / gratenger / paier.
  • Grønnsaker, sopp, frukt og bær.

Hvilke matretter kan fryses?

Her er andre middager som egner seg for fryseren:
  • Halvstekt lasagne.
  • Kjøttkaker, kjøttboller og karbonader.
  • Fiskegrateng og andre gratenger.
  • Fiskekaker.
  • Chili con carne.
  • Gryteretter.
  • Hjemmelaget pizza.
  • Ferdigstekt kjøttdeig og kylling.

Hva bør ikke fryses?

Denne maten bør du helst ikke fryse:

Grønnsaker vi vanligvis spiser rå: Agurk, selleri, salat og tomater inneholder mye vann, det er det som holder dem friske og sprø til vanlig. Når vi fryser disse og tiner dem igjen, vil vannet for det meste bare bli skilt ut. Og grønnsakene er hverken sprø eller saftige.

Kan man spise salat som har vært fryst?

Salater av grønnsaker og rå grønnsaker kan fryses, men bør tilsettes sitron for å unngå misfarging, skriver matoppskrift.no. Både frukt og bær har god holdbarhet i frossen tilstand, ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Hva er lurt å ha i fryseren? – Related Questions

Kan man fryse ned potetmos?

Har du mange poteter du ikke får spist opp? Lag potetmos og frys ned i porsjonspakker! Det å fryse ned rå poteter er ingen god idé, men potetmos av kokte poteter er helt genialt å ha på lur i frysen. Smaken forringes ikke og du får en kjapp, hjemmelaget potetstappe til middag en annen dag.

Kan man fryse ned kokt ris?

Et tips for å spare tid er å koke masse ris på en gang og fryse den flatt ned i en plastpose. Så er det lett å ta den opp, ha den i en panne med litt vann og den er tint på få minutter. Men husk, ris kan lett bli dårlig, derfor bør man kjøne den fort ned og fryse den ganske fort.

Er det sunt å spise isbergsalat?

Isbergsalaten er energifattig, men rik på kostfiber. Den er også en kilde til B-vitaminet folat og vitamin K. Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen.

Kan man spise salat hver dag?

Salater er den perfekte retten med gode variasjonsmuligheter som kan spises hver dag. Du får din anbefalte dose fiber, få kalorier, god væske og energi. I tillegg er en trygg på at en spiser sunt og godt.

Kan man fryse ned grønnsaker?

Grønnsaker som brokkoli, gulrot og blomkål kan fint fryses. Ender du ofte opp med for mye grønnsaksrester, kan det være en idé å kjøpe fryste grønnsaker og bare ta opp det du trenger i stedet? Grønnsaker som brokkoli, gulrot og blomkål kan fint fryses.

Er salatblader sunt?

Antioksidantene lutein og zeaxantin som fins i blant annet spinat beskytter øyne og hud mot sollys. I tillegg inneholder alle salater en god del fiber som er bra for fordøyelsen. – Også jern, kalsium, C-vitamin og folat er viktige byggesteiner for kroppen vår, sier ernæringsfysiolog Camilla Andersen i Somebody.no.

Hva er den sunneste grønnsaken?

De fem sunneste grønnsakene
  • Grønnkål – best på antioksidanter. ( Foto: Rasbak, Creative Commons)
  • Kålrot – rikest på C-vitaminer. ( Foto: Berit Roald, NTB Scanpix)
  • Tomat – med krefthemmende skall. ( Foto: Sara Johannessen, NTB scanpix)
  • Brokkoli – med mye glukosinolater. (
  • Løk – kan forebygge hjerte-karsykdommer. (

Er det sunt å spise agurk?

Agurk har et høyt fiberinnhold. Matvarer med mye fiber gjør godt for fordøyelsen. I tillegg ser det ut til at fiberrike matvarer kan bidra til å beskytte mot tarmkreft. Stadig mer forskning viser også at en god tarmflora er viktig for et godt immunsystem og at et tilstrekkelig inntak av fiber spiller en sentral rolle.

Hva er den sunneste salaten?

Spinat og romanosalat gir masse næring

KK.no har tidligere skrevet er spinat, ruccola, rød salat, bønnkarse og romanosalat er de aller sunneste salatene vi kan spise. Isbergsalaten, som lenge har vært en favoritt, er lys i fargen og består av mye vann og mindre næringsstoffer.

Er mais på boks sunt?

Mais har lavt fettinnhold og er en kilde til folat, kalium og fosfor. Mais har også et høyt innhold av kostfiber. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen.

Kan man spise så mye salat man vil?

– I en salat som består av salatblader, tomater, løk, agurk og så videre, vil energiinnholdet være utrolig lite ettersom salat og grønnsaker har svært lite energi i seg. Derfor kan man med fordel spise «overdrevent» mye av dette.

Hvor sunt er ruccola?

Ruccola har lavt innhold av energi og fett, men inneholder mye folat, som bidrar til redusert tretthet og utmattelse, og kostfibre, som er bra for fordøyelsen din. Salaten er også en god kilde til betakaroten, samt vitamin C, kalium og kalsium.

Kan man fryse ned ruccola?

Frysing: Anbefales kun som finhakket urt eller som pesto. Forberedelse: vask og tørk blader; hakk eller bruk til å lage pesto. Forfrysing: Isbitbrett er ideelt; tilsett ruccola; fyll opp med vann. Tips: Isbitbrett egner seg også til frysing av pesto.

Er salat en grønnsak?

Internasjonalt er grønnsaker svært viktige næringsmidler. I varmere land dyrkes for eksempel mange belgfrukter som er viktige proteinkilder i kosten. Forbruket av grønnsaker i Norge på engrosnivå er 80 kilogram per person per år og er økende. De fem mest spiste grønnsakene i Norge er gulrot, tomat, løk, salat og kål.

Hvor mange kalorier er det i grønn salat?

Fullt og utvidet næringsinnhold for 100 gram av oppskriften på Grønn salat
Navn Verdi Enhet
Kalorier 18,17 Kcal
Protein 1,57 gram
Fett 0,20 gram
Mettede fettsyrer 0,06 gram

Hva er kalorifattig mat?

De inneholder mye sukker og kalorier.
  • Magert kjøtt. Kylling eller kalkun er et godt valg hvis du liker å spise kjøtt, men vær oppmerksom på kaloriene.
  • Mager fisk. De fleste fiskearter kan du spise med god samvittighet om du ønsker å gå ned i vekt.
  • Bær.
  • Poteter.
  • Supper.
  • Havregryn.
  • Bønner.
  • Cottage cheese.

Leave a Comment