Hva er en Sokkeblokker?

Med sokkeblokkere spenner maskene seg ut slik at mønsteret og fasongen jevner seg pent ut. Vask sokkene, trekk de på blokkeren og la de tørke på.

Hvordan bruke Sokkeblokker?

Måten du bruker sokke- og votteblokkere på er at du skyller opp paret, og trekker de på blokkerne før du henger de til tørk. Det er faktisk litt magifølelse, alle ujevnheter forsvinner og de blir ordentlig flate og fine. Du oppnår et veldig fint resultat ved å dampe også men ikke i nærheten av det en blokker kan gjøre.

Hvorfor blokke strikketøy?

Blokking er enkelt, og resultatene vil bli endelige. Å blokke ett strikket plagg betyr at du strekker plagget for å gi det perfekt form og å utjevne spenningen på alle masker og omganger. Dermed, plagget vil bli homogent. Videre, vil ikke kantene vri seg og bli mer nydelig.

Hvordan strikke mønster uten at det blir stramt?

De lange trådene kan nemlig hekte seg fast i ting og tang. Derfor hekter man alltid med seg tråden på baksiden hvis man tar lange sprang. Det blir også penere, jevnere og mer oversiktlig. Dette gjør man ved å tvinne tråden: Legg tråden du hekter med deg over den andre, og strikk videre.

Hva er en Sokkeblokker? – Related Questions

Hvordan strikke hæl på Herresokk?

Strikk hælens masker frem og tilbake i glattstrikk i 5-6 cm. Begynn å felle på neste omgang fra rettsiden. Strikk omgangen til det antallet masker som det står i mønsteret gjenstår, strikk 2 masker rett sammen i bakre maskebue(vridd rett). Snu arbeidet.

Hvor mange masker legges opp til barnesokker?

Legg opp 36 masker fordelt på 4 strikkepinner (9 masker på hver). Strikk to rett og to vrang (eller en rett og en vrang) til du har fått vrangborden så lang du ønsker.

Hvor mange masker til sokker?

Legg opp ønsket antall masker på strømpepinnene. Antallet du legger opp, må kunne deles på fire. Vi foreslår 52 masker på pinne nr 3,5, 44 masker på pinne nr. 4 eller 32 masker på pinne nr 5.

Hvor mange masker til sokker mann?

Legg opp 56 masker (14 m på hver pinne). Se video under for og lær en ny og svært elastisk oppleggsmetode. Strikk 18 cm vrangbord med 2 rett og 2 vrang. (Dette blir mer elastisk en bare 1 r og 1 vr) Sett av 30 masker til hæl.

Hvor lang skal en sokk være?

Strikk så ønsket lengde på foten (ca 20 cm i str 39) Hele sokken skal være 24-26 cm når den er ferdig (den er litt elastisk) så prøv deg litt fram.

Hvor finner jeg gratis strikkeoppskrifter?

Gratis strikkeoppskrifter for både nybegynnere og eksperter
  1. Drops Design. Hovedgeskjeften til Garnstudio Drops Design er å selge garn- og oppskrifter, men de har også en detaljert søkemotor som tilbyr gratis strikkeoppskrifter for både klær og leker.
  2. Dale Garn.
  3. Strikkeoppskrift.com.
  4. Hillesvåg Ullvarefabrikk.

Hvordan strikke gammeldags hæl?

Strikk 9 masker rett, øk 1 maske, * strikk 2 masker, øk 1 maske *, strikk fra *-* totalt 3 ganger og strikk deretter ut pinnen = 28 masker på pinnen. Strikk til oppgitt cm mål i oppskriften og sett 1 merke midt på pinnen.

Hvordan unngå hull ved Hælfelling?

For å unngå hull i overgangene løftes tråden før den masken som strikkes mer opp og settes vridd på pinnen. Strikk tråden sammen med masken. Strikk slik til det er strikket over alle maskene på hælen. Strikk deretter videre rundt over alle maskene.

Hvordan strikke julestrømpe?

Aftens julestrømpe strikkes ovenfra og ned. Man starter med en vrangbord og strikker glattstrikk til hælen. For å forme hælen strikker man vendepinner frem og tilbake på halve arbeidet. Deretter strikkes det vendepinner over vendemaskene igjen, helt til alle er vendt og man har formet hælen ferdig.

Hvordan strikke hæl mariussokker?

Hæl: Strikk frem og tilbake over halvparten av maskene(partall) slik: Rettsiden (ta første masken av uten å strikke, 2 strikkes rett) Gjentas ut pinnen. Vrangsiden strikkes vrangt tilbake. Gjenta disse to pinnene ca 16 ganger, en kan ha noen færre v/barnesokker eller flere v/høy vrist. Avslutt på rettsiden.

Hvor mange masker til Marius sokker?

Sokkene er strikket på pinner nr. 3. Jeg la opp 72 masker til leggen, siden en Mariusmønsterrapport strekker seg over 18 masker (18 m x 4 ganger = 72 m), det skulle vise seg å bli helt passe til en helt ordinær damelegg.

Hvordan lese strikke mønster?

Du skal lese diagrammet i strikkeretningen, altså fra høyre mot venstre, nedenfra og opp. Du gjentar diagrammet så mange ganger som du trenger for å dekke hele plagget, eller det partiet på plagget som skal ha mønsteret. Hvis ikke annet står oppgitt så begynner du alltid med masken nederst i høyre hjørne.

Hvor mange masker til Mariusgenser?

Garn:
  1. Veiledende pinner: Pinne nr 3, Pinne nr 3½
  2. Tilbehør: 22 masker glattstrikk på pinne nr. 3½ = 10 cm.

Leave a Comment