Hva er det beste liggeunderlaget?

Testvinner – Liggeunderlag
 • Exped Synmat HL M – BEST I TEST LIGGEUNDERLAG.
 • Outwell Dreamboat Single.
 • Robens ZigZag Slumber.
 • Robens Fjellguard 60.
 • Nemo Vector 20 R.
 • Outwell Dreamcatcher Single 7.5.
 • Nemo Tensor Insulated 20 R Mummy.
 • Therm-a-Rest NeoAir Trekker.

Hvilket Exped liggeunderlag?

Exped SynMat HL LW 7.0 – best i test liggeunderlag

3.399 kr. Exped SynMat HL LW 7.0 er det beste liggeunderlaget vi har testet, og dermed vinneren av vår best i test. Det er fordi dette er et kvalitetsunderlag som passer godt til bruk på vår, sommer og høst. Det har en god tykkelse, og er et all over godt underlag.

Hva er bra R-verdi?

Jo høyere Rverdi jo bedre isolerer liggeunderlaget. Et liggeunderlag med Rverdi på rundt 3 kan som en tommelfingerregel fungere som et 3-sesongs liggeunderlag. Rverdi på 4.5 eller høyere er et liggeunderlag som også kan brukes på vinterturen.

Hva er det beste liggeunderlaget? – Related Questions

Hvor langt skal et liggeunderlag være?

Liggeunderlagene kommer ofte også i 2 lengder. Regular lengde er ca 183 cm langt, mens Long er ca 197cm. Er du ca 180cm høy bør du gå for et long-liggeunderlag. Da unngår du at bunn på soveposen ender utenfor liggeunderlaget.

Hvordan blåse opp Urberg liggeunderlag?

Insulate Airmat blåses opp manuelt med en ventil i nederste del, men man kan også benytte Urberg Drybag Pump (må kjøpes separat) for å blåse opp liggeunderlaget mer effektivt og hindre at fukt fra pusten kommer inn i liggeunderlaget.

Hvordan fungerer oppblåsbart liggeunderlag?

De selvoppblåsbare har et skum som nærmest fungerer som en svamp på luft. Skummet suger til seg luft og liggeunderlaget blåses dermed opp.

Hvor mye luft i liggeunderlag?

En vanlig feil mange gjør er at de blåser opp liggeunderlaget sitt litt for mye. Ønsker du en myk madrass, så blås opp liggeunderlaget litt mindre. Et tips er å blåse opp liggeunderlaget ditt hardt og deretter legge deg ned på det og slippe ut luft forsiktig gjennom ventilen til du er fornøyd.

Hva er liggeunderlag laget av?

De enkleste liggeunderlagene består av et skummateriale med en tykkelse på for eksempel 50 mm. Lengden og bredden er som regel litt større enn en sovepose, for eksempel 2 meter lang og 60 cm bred. Et sitteunderlag er mindre variant av et liggeunderlag ment til å sitte på, og kan for eksempel være 40×30 cm stort.

Hvilket liggeunderlag er best i hengekøye?

Som liggeunderlag til hengekøye er det derfor lurt å velge et som isolerer godt. Et enkelt, klassisk skumunderlag, som Strandco Sleeping Mat eller Phoxx Sleeping Mat er rimelige, men gode alternativer. For kaldere netter kan det være greit med et underlag som er fylt med syntetfyll eller dun.

Hvilken vei skal reinsdyrskinn ligge?

Den vannavstøtende lær siden vendes ned mot snøen eller bakken. Ved posteringsjakt kan man med fordel vende skinnet andre veien, med hårene ned. Da har man et lydløst sitteunderlag. Oppbevaring etter bruk: Hvis skinnet/ sitteplaten er blitt våt, heng skinnet tørt og luftig for tørking.

Hvordan oppbevare liggeunderlag?

Liggeunderlag skal oppbevares utpakket med ventilen åpen og aller helst hengende. Det kan jo ta litt plass, men du vinner altså lang levetid til underlaget ditt om du passer godt på det mellom alle turene. Om underlaget oppbevares nedpakket i posen sin, vil dun- eller fiberfyllet bruke mer tid på å spenne seg.

Hva er en 3 sesongs sovepose?

Soveposer blir oftest kategorisert i sommer, 3sesong, vinter og 5-sesong. Her er en pekepinn på hvilke temperaturer de ulike kategoriene passer til: Sommer: -2°C til +15°C. 3sesong: -2°C til -10°C.

Hvor ofte vaske sovepose?

Å vaske en sovepose er nesten like enkelt som å vaske alt annet, men det anbefales ikke å gjøre det for ofte. Vask soveposen din hvis den er synlig skitten, lukter vondt, eller om den har mistet sin “fluffy” effekt.

Hvordan ikke fryse i sovepose?

Hold varmen i soveposen i vinter
 1. Pakk ut soveposen, rull ut liggeunderlaget.
 2. Spis riktig før du skal legge deg.
 3. Gå på do.
 4. Ikke vær kald når du legger deg i soveposen.
 5. Sov med ullundertøy på
 6. Lakenpose øker isolasjonsevnen.
 7. Bruk soveposeovertrekk.
 8. Bruk fjellduk.

Hvordan oppbevare syntetisk sovepose?

Oppbevaring. Det aller beste er om soveposen kan oppbevares i full størrelse, gjerne hengende, men det tar mye plass. Om du allikevel oppbevarer en syntetisk sovepose sammenpakket så husk å ikke rulle den sammen på samme måte hver gang du pakker den ned.

Skal sovepose rulles sammen?

Vi anbefaler at du alltid stapper soveposen din ned i kompresjonstrekket, istedenfor å rulle den. Dette gjelder uansett om du har en fiber- eller dunpose.

Hvordan holde seg varm i hengekøye?

– Det holder med ett lag ull i soveposen. Du skal varme opp lufta mellom deg og soveposen. Hvis du kler på deg for mange lag, er det ikke sikkert du klarer å varme opp soveposen. Da blir det kaldt, forklarer Hege Schultz Heireng.

Hvordan finne hull i Exped?

Mikroskopiske hull kan være leie å finne, men bland ut litt Zalovann og se etter bobler. Om hullet ikke avsløres med “normalt” lufttrykk kan du prøve å pumpe litt høyere trykk med en liten kompressor, men pass på å ikke overdrive trykket.

Hvordan lappe liggeunderlag?

Påfør vann og såpe i den ene enden. Deretter fortsetter du oppover liggeunderlaget samtidig som du ruller det sammen for å fremprovosere at luft kommer ut av hullet. Se etter bobler.

Leave a Comment