Hva er den dyreste mummikopp?

Motivene på koppene er hentet fra Tove Janssons fortellinger, og kommer i en rekke ulike utførelser. Dyreste mummikoppen ble solgt på auksjon 2018 for 84 900 svenske kroner, “Fazerkoppen” ble kjøpt av Ellen Marie fra Oslo som skal samle alle mummikopper.

Hvor mye rommer en mummikopp?

Det sjarmerende dekoret på koppene er basert på Tove Janssons originale tegninger. En ny kopp introduseres hvert år, og hver sommer og vinter utgis spesielle sesongprodukter. Koppen med Mummitrollet vårt er turkis og rommer 0,3 liter. Koppen tåler fint oppvaskmaskin, anbefalt bruk er lite pulver og lav temperatur.

Hvor mye er en mummikopp verdt?

Koppene er nemlig svært verdifulle samleobjekter og dermed verdt en liten formue. De mest sjeldne koppene blir solgt for flere hundre tusener. På finn.no kan man få kjøpt en kopp til alt fra kr 200,- til 10.000 kroner. Koppene som er utgått koster som regel mye mer.

Hvilke Mummikopper går ut?

Våre anbefalte mummikopper (oversikt)
# Produkt
6 Mummikopp Hattifinattene – Seriens morsomte figurer
7 Mummikopp vennskap – Lekker blomstereng
8 Mummikopp Gressgrønn – Flotte, grønne detaljer
9 Mummikrus Sniff – Hele Mummidalens kenguru?

Hvor mange Mummikrus finnes det?

Det finnes i dag mer enn 100 ulike Mummikopper, og Tove Slotte har designet de aller fleste.

Når kom den første mummikoppen?

Den finske designpionæren Arabia lanserte den første mummikoppen i 1991.

Når ble mummikopp lansert i Italia?

I 1990 ble de første Mummi produktene lansert på deler i Teema serviset til Iittala, og dette var starten på Mummi-krus kolleksjonen slik den er i dag. Det har til sammen blitt laget over 76 unike Mummi– krus.

Hvor lages Mummikoppene?

Hvor produseres mummikoppene? Arabias mummikopper produseres av nøye utvalgte leverandører, først og fremst i Thailand.

Hvem produserer mummikoppen?

Mummikopper er kopper med motiv av Mummi-figurene, produsert av den finske porselensfabrikken Arabia. Koppene er designet av Tove Slotte, med bilder basert på originale tegninger av Tove og Lars Jansson.

Når lanserte Iittala Mummi?

I 1990 ble de første Mummi produktene lansert i Teemaserviset til Iittala, og det var starten på Mummi-krus kolleksjonen vi kjenner den i dag. Alle illustrasjonene på porselenet er basert på Tove Jansson’s originale tegninger.

Hvem lager Mummi krusene?

For 30 år siden begynte også keramiker og illustratør Tove Slotte sin karriere som illustratør av Arabias Mummikolleksjon. Selv i dag er det hun som lager illustrasjonene. En av de mest populære krusene illustrert av Slotte er Kjærlighet fra 1996.

Hva heter årets Mummi sesong?

Sammen Mummikrus fra Arabia er årets sesongkrus sommeren 2021. Motivet på Mummikruset er basert på Tove Janssons serie Mummifamilien og formidler den samme sommerlige følelsen vi kjenner igjen fra sesongserviset kvällsdopp i 2019, både når det gjelder illustrasjon og fargeskala.

LES OGSÅ  Hvilken elektronisk dørlås er best?

Hva slags dyr er Stinky?

Stinky er skurken i Mummidalen, men han er en veldig hyggelig en. På mummikoppen ser vi en hund som har tatt håndvesken til Mummimamma. Stinky får tak i halen på hunden, noe som gjør at hunden slipper taket i vesken og Mummimamma får den tilbake.

Hvor høy er Lille My?

Hadeland Glassverk Lille My Glassfigur
Merke HADELAND GLASSVERK
Vedlikehold Tørkes av med en våt eller tørr klut ved behov.
EAN 7026581012327
Høyde (mm) 50.00
Bredde (mm) 167.00

Hva betyr Lille My?

Lille My. Lille My er veldig liten, My betyr «det minste som er». Hun kan ta seg en blund i Mummimammas sykurv, så liten er hun, men hun har en personlighet som tar stor plass. Hun sier akkurat hva hun mener, og det kan irritere andre.

Hva betyr hain?

HAI står for helsetjenesteassosierte infeksjoner, og er enkelt forklart infeksjoner som oppstår mens du er pasient på et sykehus eller en annen helseinstitusjon. Det vil si at du blir smittet av bakterier på helseinstitusjonen.

Hvem er Sniff?

Sniff er en fiktiv figur i Tove Janssons fortellinger om Mummitrollet, som ble introdusert i 1945 i den første boken Småtrollene og den store oversvømmelsen. Sniff er Mummitrollets første venn, og forekommer i flere av bøkene om Mummifamilien.

Hva betyr G på engelsk?

G er engelsk slang for ordet “gangster”. En slags kul type som mange liker. Det kan også være noen som gjør noe spesielt tøft, litt på kanten av reglene.

Leave a Comment