Er GSM repeater lovlig?

Bruk av slikt utstyr kan få alvorlige samfunnskonsekvenser. Jammere er ikke lov å importere eller selge i Norge og er heller ikke lov å bruke. Forsterkere for mobiltelefoni, også kalt repeatere eller mobilforsterkere, er ikke tillatt å bruke uten at det er gitt tillatelse fra eiere av mobilnettene.

Hvordan få bedre mobildekning på hytta?

Tips for bedre wi-fi-dekningen på hytta
  1. Gi den trådløse ruteren mest mulig fri sikt!
  2. Sørg for at ruteren og alle tilkoblede dingser er oppdatert med siste drivere og fastvare (firmware).
  3. Vurdere å bytte trådløs ruter. Sjekk hva mobilselskapet tilbyr av ruterløsninger.

Hva koster 5G på hytta?

For å få internett på hytta trenger du en liten utendørs antenne. Pris for antennen er 1999,- ved 12 måneders avtaleperiode. (Ordinært kr. 4995,-) Det er fri installasjon.

Er GSM repeater lovlig? – Related Questions

Hvordan få internett på hytta uten dekning?

Dersom det er veldig dårlig dekning så kan du kjøpe en forsterker som du kan montere på hytta, dette er en antenne som får bedre signaler enn man gjør fra en typisk mobilt bredbånd boks. Sjekk pris på mobilt bredbånd på din hytte hos Telia her – de dekker Norge!

Hvor mye Nett trenger jeg på hytta?

Med andre ord: Planlegger du to timer videostrømming hver helg (fredag og lørdag) i HD-kvalitet må du minst ha 8 GB data i måneden, gjerne mer. Om flere skal strømme video på andre enheter i tillegg må det plusses på – i tillegg til «vanlig» internettbruk som bruk av nettaviser, e-post og lignende.

Hvordan få tv og internett på hytta?

Ønsker du både TV og internett på hytta, kan det lønne seg å gå for trådløst eller mobilt bredbånd. Da kan dere både surfe på internett og strømme så mye TV dere vil. Og hele familien kan koble seg på, uten å bruke opp data på mobilen.

Hvordan sjekke mobildekning?

Android
  1. Trykk Meny-knappen og velg Innstillinger.
  2. Rull helt ned til bunnen av listen og velg Om telefonen.
  3. Trykk menyvalget Status. Signaleffekten i dBm skal nå vises på skjermen. Jo nærmere null tallet er, jo bedre er det.

Hvordan finne nærmeste mobilmast?

Finnsenderen er en søketjeneste som gir deg oversikt over plasseringen av alle sendepunkter for offentlig mobiltelefoni og kringkasting som er satt i drift. Ved å søke på den aktuelle adressen, vil de nærmeste basestasjonene fremkomme på et kart.

Hvor mange mobilmaster i Norge?

Post- og teletilsynet (PT) lanserer i dag søketjenesten finnsenderen.no, som gir en oversikt over mobilmaster i Norge, hvor de er plassert og hvem som eier og driver dem. NRK har tidligere drevet frem oversikten over Netcom og Telenor sine mobilbasestasjoner. Deres kart inkluderer til sammen rundt 10.000 master.

Hvorfor har jeg ikke dekning?

Det kan være nettfeil i området du befinner deg i. Sjekk gjerne med andre som har samme operatør om de har dekning eller om dette også gjelder dem. Det kan være feil med mobilen din. Sett gjerne SIM-kortet ditt i en annen mobil for å avdekke om feilen følger kortet eller mobilen.

Hvordan sendes og mottas signaler i en mobiltelefon?

I mobiltelefonen er det enkelt forklart flere antenner som kan sende og motta radiobølger. Radiobølgene er formet (modulert) slik at de kan bære data. Tale overføres også som data. Når du ringer nummeret til en venn med mobilen, sendes signaler trådløst til basestasjonen som er nærmest deg.

Hvilken mast er jeg på?

Taster du inn www.finnsenderen.no i nettleseren din kan du få vite hvor hver eneste basestasjon (GSM, UMTS, CDMA og 4G) i Norge befinner seg. Post- og teletilsynet (PT) står bak tjenesten som har blitt utviklet etter press fra privatpersoner og interessegrupper som hevder at dette bør være offentlig informasjon.

Kan SIM-kort bli ødelagt?

Nytt SIMkort

Du er avhengig av et SIMkort for å bruke mobiltelefonen din, og det er operatøren som gir deg dette når du blir kunde. Hvis SIMkortet blir ødelagt, eller du for eksempel mister mobilen din, må det erstattes med et nytt.

Hvor mye koster et nytt SIM-kort?

Andre gebyrer og kostnader
Type Pris
Nytt SIMkort i butikk 199,-
Nytt SIMkort via kundeservice / Min Side 99,-
Kopi av faktura 50,-
Purregebyr*** 35,-

Hvordan få SIM-kort til å funke?

Slik aktiverer du SIMkort fra en mobiltelefon

Under “Enheter”, trykk på “Vis mer”-knappen til høyre. Velg enheten SIMkortet skal settes i. Velg “Aktiver SIMkort“. Skriv inn SIM nummeret og trykk på “Aktiver nytt SIMkort” (ditt gamle SIMkort blir nå deaktivert).

Kan man få nytt SIM-kort i butikk?

Bestille nytt SIMkort

Du kan hente SIMkortet umiddelbart på Narvesen, 7- Eleven, XY/7-Eleven, eller velge å få kortet tilsendt i posten (5-9 virkedager). HUSK! Posten leverer annenhver virkedag. SIMkortet passer til alle telefoner.

Har glemt PIN-koden til mobilen?

Endre PINkodeAndroid-telefoner

Gå til Innstillinger > Sikkerhet > Angi SIM-kortlås. Trykk på > Endre PINkode for SIM-kort (Husk at “låst SIM-kort” må være aktivert). Husker du ikke PINkoden? Du finner PINkoden på baksiden av plastkortet som SIM-kortet var festet til, eller ved å logge deg inn på Min Side.

Hvor mange siffer i PUK kode?

PUK står for Personal Unblocking Key. Det er en kode som består av åtte siffer og er knyttet til SIM-kortet ditt. Den fungerer som en ekstra sikkerhet dersom du skulle være så uheldig at du glemmer PIN-koden din eller trykker feil for mange ganger.

Hva må man gjøre når man bytter mobil?

Kjør alltid backup på mobilen din. Informasjon som er lagret på SIM-kortet blir ikke med når man bytter mobiloperatør. Derfor er det lurt å overføre informasjon som kontakter, bilder og annen nødvendig data til mobilen eller en skytjeneste før overføringen (også kalt portering) finner sted.

Leave a Comment