Er det lov å holde søndagsåpent?

Dette sier loven: Lov om helligdager og helligdagsfred regulerer butikkenes åpningstider. Hovedregelen er at ingen butikker kan holde åpent på søndager. Det er lov til å holde åpent de siste tre dagene før julaften.

Når er butikkene stengt i julen?

På julaften skal faste utsalgssteder stenge kl. 16, og de skal også være stengt 1. og 2. juledag.

Er det søndagsåpent i Bergen?

Butikker som er søndagsåpen i Bergen 2021

Bunnpris i Torggaten 7 har søndagsåpent mellom kl. 08:00 – 01:00. Bunnpris i Kong Oscars gate, har søndagsåpent mellom kl. 09:00 – midnatt.

Er det lov å holde søndagsåpent? – Related Questions

Hvorfor er ikke kiwi søndagsåpent?

– Vi i Kiwi skal være så effektive som mulig og billigst. Det er kostnadsdrivende å ha to butikker i én butikk. Det blir krevende, så vi valgte å avvikle i fjor. Det at de kutter ut søndagsåpent fører ikke til at noen ansatte mister jobben.

Er Kiel søndagsåpent?

De fleste butikker har åpent fra kl 10.00 – 19.00 på hverdager, fra 10.00 – 16.00 på lørdager og stengt på søndager. Husk at butikkene holder stengt 3.10.

Hva kan man gjøre i Bergen på søndag?

Lurer du på hva kan man gjøre i bergen på en søndag?

Uansett åpningstider:

  • Vestveggen i Åsane Arena.
  • Bergenshallen Klatrevegg.
  • Fantoft Klatrevegg (Sammen SiB)
  • Lehmkuhlhallen ved NHH.
  • Bergen Klatresenter på Laksevåg.
  • Bryggeriet Klatrevegg (gamle Hansa bryggeri)

Hvorfor er butikkene stengt på søndager?

Det er loven om helligdager og helligdagsfred, vedtatt 24. februar 1995, som i dag regulerer adgangen til butikkåpent på søndager og helligdager. Ifølge loven skal butikker holde stengt på søndager og helligdager, og etter klokken 16 på jul-, påske- og pinseaften.

Hva er søndagsåpent?

Etter at åpningstidsloven ble opphevet åpner loven for søndagsåpne butikker de tre siste søndagene før jul mellom klokken 14.00 20.00. Men noen blankfullmakt til å pålegge overtidsarbeid er det ikke. Bestemmelsene som regulerer åpningstider på søndager er nå blitt en del av helligdagslovgivningen.

Når stenger butikkene i Bergen sentrum?

Butikker og virksomheter med egne åpningstider
Beliggenhet Åpningstider
Evidia Åpent i dag 07:20 – 21:00 Se alle dager
Extra Åpent i dag 07:00 – 23:00 Se alle dager
Healthy Eats Åpent i dag 06:00 – 23:00 Se alle dager
Klinikk for alle Åpent i dag 07:00 – 19:00 Se alle dager

Er butikkene stengt på søndager i Italia?

De aller fleste butikker holder stengt søndag, selv om det finnes unntak. På mandager åpner noen shoppingsentere og klesbutikker senere, men de fleste stenger tidlig på torsdager.

Er butikkene i Danmark stengt på søndager?

Åpningstider dagligvarebutikker: I Danmark kan butikker nå holde åpne så lenge de ønsker både hverdager og helg, men unntak av helligdager. Det er vanlig at kjøpesentere og supermarkeder på de større stedene har åpent til rundt kl. 20 på hverdager. I helgene kan du likevel forvente at butikkene stenger tidligere.

Er butikkene stengt 25 desember?

I julen: Butikkene holder stengt på helligdagene (25. og 26. desember).

Er Sverige åpent på søndager?

Det finnes ikke i Sverige. Matbutikker og kjøpesentre har derfor vanligvis åpent også på søndager, med mindre det er en helligdag. Åpningstidene på lørdag og søndag er imidlertid ofte reduserte. Et unntak her er Systembolaget, det svenske vinmonopolet, som er lovregulert til å være stengt på søndager.

Er alt stengt 1 januar?

Skoler, butikker, bedrifter, de fleste restauranter og kulturtilbud som kino, teater og utesteder er stengt på offentlige fridager som nyttårsdagen. «Brustad-buer», bensinstasjoner, noen hurtigmatsteder og en og annen kiosk holder åpent.

Er 2 juledag en rød dag?

I julen er det 1. juledag, 2. juledag og 1. nyttårsdag som regnes som helligdager.

Er søndag en rød dag?

Offentlige fridager. Hver søndag er helligdag i Norge, og i tillegg er det 10 røde dager i året som kan falle på virkedager.

Har man krav på fri i jula?

Julen består av tre helligdager hvor arbeidstakere i henhold til arbeidsmiljøloven skal ha arbeidsfri. Mange arbeidsplasser gir i tillegg sine arbeidstakere frijul– og nyttårsaften uten at disse fridagene må tas ut som ferie. Noen praktiserer også fri på de vanlige arbeidsdagene som faller i romjula.

Har man krav på 100 på røde dager?

Ansatte som arbeider på en helligdag, vil ha rett til betaling og overtidsbetaling på samme måte som arbeid på en søndag. I bedrifter med tariffavtale, er det vanlig at tariffavtalen gir rett til et tillegg for arbeid på helligdager. Mange tariffavtaler har et helligdagstillegg på 100 %.

Kan man jobbe 7 dager på rad?

Du kan maks. jobbe 10 timer overtid per 7 dager og 25 i løpet av 4 sammenhengende uke. Tegningen illustrerer at en ansatt maksimalt kan jobbe 12 dager sammenhengende fordi arbeidsperioden er delt i to ved hjelp av ukeskillet.

Leave a Comment