Er dampvasker bra?

En dampvasker fjerner 99,9% av alle husholdsbakterier, og dette gjøres helt uten at man må bruke såper og vaskemidler. Da såkalte miljøvennlige rengjøringsmidler også har kjemikalier i seg gjør dette at en dampvasker ikke bare er bra for innemiljøet, men for miljøet og helsen generelt.

Hva kan man vaske med dampvasker?

En dampvasker er perfekt til rengjøring av veggfliser, glass- og speiloverflater, armaturer, fuger, dusjkabinett, toalett, avløp/ sluk m.m. Selv gjenstridige kalkavleiringer og såperester kan fjernes enkelt med det riktige tilbehøret. Regelmessig rengjøring med damp vil forhindre at det danner seg kalkavleiringer.

Hvorfor dampvasker?

Rengjøring med damp er mer skånsomt for deg og miljøet, og tar enkelt knekken på bakteriene slik at det blir hygienisk rent. Dampvask er den mest naturlige formen for rengjøring. Bakteriene bekjempes raskt og du sparer verdifull tid, tid du kan bruke på andre ting.

Hva er dampvasker?

Dampvasking er både en effektiv og miljøvennlig løsning. Med en dampvasker kan du rengjøre nesten alt i hjemmet, fra gulv og tekstiler, til hvitevarer og fuger og sprekker, som er vanskelig å nå. Den varme dampen dreper bakterier og muggsporer og løsner effektivt all slags skitt.

Er dampvasker bra? – Related Questions

Kan man bruke dampvasker på parkett?

Rengjøring med dampmaskin er ikke egnet på parkett. Selv om det ikke blir liggende vann på gulvoverflaten, kan det allikevel skade parketten. – Disse maskinene avgir litt for mye fuktighet, og dampen er varm.

Kan dampvasker brukes på sofa?

Det er mange fordeler med en god damprenser, og de er ikke bare forbeholdt overflater som gulv og vinduer. Du kan for eksempel vaske en sofa med en dampvasker, eller få bukt med smusset i fugene på baderommet.

Hvordan bruke damprenser?

Hvordan fungerer en dampvasker? Vannet er i en lukket beholder og varmes opp til det begynner å koke, på denne måten dannes det damp. Fra vannet helles i beholderen til det varmes opp til damp tar det 4 minutter. Dampen slippes ut og løser opp smuss og møkk på de overflatene du ønsker.

Hva er tørrmopping?

Tørrmoppen er din beste venn

Den sikreste måten å unngå dette på – uansett type vegg – er ved å kun tørrmoppe veggene. Da fjernes alt støv, spindelvev og eventuell pollen, og du får bedre inneklima, samtidig som det eliminerer faren for skjolder. Med mindre det er helt nødvendig med noe mer, bør du kun tørrmoppe.

Hvordan bruke mikrofibermopp?

Med en mikrofibermopp trenger du ikke sterke såper eller rengjøringsmidler når du skal moppe gulv. Noen foretrekker å bare fukte moppen i rent vann, mens andre vrir den opp i såpevann. Du kan også ha såpevann på en sprayflaske og spraye rett på gulvet, og moppe vannet opp.

Hva er det beste å vaske gulvet med?

Bruk et syntetisk og PH-nøytralt vaskemiddel, men vær sparsommelig med både såpe og vann. Grønnsåpe, voks, polish eller rengjøringsmidler med slipemiddel skal ikke brukes. Bruk støvsuger eller tørrmopp regelmessig til å fjerne skitt som kan skrape opp gulvet.

Kan zalo brukes til gulvvask?

Du kan også bruke Zalo til å vaske bort stekeos og annet matsøl fra gulvet. Ta noen dråper på en klut, vask over og tørk godt etterpå. Husk at det ikke bør vaskes med mye vann hvis du har parkettgulv.

Skal man støvsuge før man vasker gulv?

Støv binder mikroplast, men også miljøgifter som frigjøres fra alle elektroniske apparater vi har rundt oss. Derfor bør man alltid støvsuge før man vasker gulvene, sier hun. Da går mer mikroplast i støvsugeren og deretter i søppelet. Når du vasker gulvet, bør støvet tørkes opp med papir.

Hvor ofte vasker dere gulvet?

Trenger sjeldent en skikkelig vask

Hvor ofte en skal vaske kommer veldig an på hvor mange mennesker som bor der og om man er flink til å vaske litt underveis som flekker og smuss oppstår. – Omtrent en gang i uken vil jeg nok si at man med fordel kan gå over alle gulv, forteller Skaar i Orkla.

Kan man vaske gulv med Ajax?

Slik tar du vare på gulvet ditt når du vasker

Ajax universalrengjøring er svanemerket og passer til alle typer overflater som parkett, laminat og fliser. Ajax Original har en ekstra frisk duft, mens Ajax sitron er enda mer effektiv mot fettflekker.

Kan man bruke salmiakk til å vaske gulv?

Enkel rengjøring uten såpe

Lakkerte gulv skal ikke vaskes med såpe, fordi fettet i såpen vil legge seg som en hinne på den lakkerte overflaten. Bruk heller ikke salmiakk på eikegulv. Vask derfor gulvet med BOEN Cleaner som er et syntetisk vaskemiddel. Bruk så lite vann at gulvet er tørt innen 2-3 min.

Kan man vaske tregulv med zalo?

Om du har parkettgulv, husk at det ikke bør vaskes med så mye vann – tørk godt etterpå. Har det dukket opp flekker som må desinfiseres, kan du bruke Zalo Antibakteriell. Middelet er bakteriedrepende hvis du bruker det ufortynnet og vil desinfisere området om det får litt tid til å virke.

Kan man vaske parkett med zalo?

Bruk noen dråper Zalo i vaskevannet eller rengjøringsmidler anbefalt av parkettprodusenten. Boning anbefales ikke. Grønnsåpe og salmiakk skal ikke brukes. Parkettprodusentene samarbeider med leverandører av rengjøringsmidler og kan på bakgrunn av det anbefale gode produkter.

Kan man vaske gulv med eddik?

Det bør ikke overraske at eddik er en flott gulvrenser, spesielt hvis du har flisegulv. Bare bland 1/4 kopp eddik, 1 teskje flytende oppvask såpe, 1/4 kopp vaskemiddel og ca 7 liter vann i en bøtte. Bland godt, og vask over flisene med en microfibermopp.

Leave a Comment