Skal stemorsblomster ha mye vann?

Stemorsblomster tåler ikke uttørking, derfor er det viktig med jevnlig vanning. Men pass på at vannet ikke blir stående i krukken. Bland gjerne litt langtidsvirkende gjødsel i krukkene. Da kan de blomstre helt til sommerblomstene er klare for utplanting.

Kan man ha stemorsblomster inne?

Stemor er en av de få plantene som tåler frost. De kan tåle ned mot 3-4 minusgrader i kortere perioder, og de småblomstrete (Viola cornuta) kan kanskje tåle enda mer. Derfor kan den plantes ut tidlig på våren. Stemor vil ikke trives inne, da det blir for varmt og lyset for svakt.

Er stemor flerårig?

Stemorsblomster er egentlig toårige. OBP forklarer: -Når blomstene har visnet utpå sommeren, dannes det frø som spirer til små planter. Disse plantene vil blomstre neste vår.

Skal stemorsblomster ha mye vann? – Related Questions

Hvor mange minusgrader tåler stemor?

Stemorsblomst, eller Viola, tåler godt vårens skiftende temperatur, til og med ned til -5°C. Men plantene tåler ikke uttørking, så det er viktig med jevnlig vanning. Legg gjerne litt lagtidsgjødsel i krukkene så kanskje de blomstrer helt til sommerblomstene er klare for utplanting.

Hvem spiser stemorsblomst?

En av blomsterslagene som er giftige for rådyr er påskeliljer. Her ser man at rådyrene har spist opp alle stemorsblomstene i blomstergruppa på gravstøtten, men påskeliljene i midten har de latt stå igjen.

Hvordan ta vare på stemorsblomster?

De kan stå i solen, men da blomstrer de ikke like lenge, så plasser de gjerne i halvskygge. Stemorsblomster trives i all slags vær men pass på å holde jorden lett fuktig og ha gjerne en liten dose flytende næring i vannet, skriver Blomsterlandet. En annet viktig tips er å plukke bort visne blomster etterhvert.

Når blir man stemor?

Hvis ens far inngår et nytt ekteskap, kalles den nye ektefellen stemor, mens hvis ens mor inngår et nytt ekteskap, kalles den nye ektefellen stefar. Barn av stemødre og stefedre fra deres eventuelle tidligere ekteskap kalles stesøsken.

Når Prikle stemor?

Gi dem en temperatur på 18–20 grader, da spirer de etter 7–10 dager. Du kan prikle dem etter ca. 4–5 uker. Stemor kan strekke seg veldig hvis de får det for varmt, så har du mulighet til å senke temperaturen (under 14 grader) eller gi dem mer lys holder du dem tettere/mer lubne.

Når bør man så stemor?

Planter som kan såes inne i april

Sommerblomster: Tidlig i april er det på tide å tagetes, stemor, puslingkrave, løvemunn, lobelia, petunia, levkøy, ringblomst, kornblomst og erteblomst.

Hvilke frø kan sås i januar?

Chili, paprika, aubergine, artisjokk, sellerirot og purre bør sås i januar/februar. Alt annet kan du vente med å så til senere i vår. Når fristende frøposer kommer i posten, er det fort gjort å bli for ivrig. De små frøene tar liten plass, og det er jo så morsomt å så i potter og brett for å se hva som kommer opp!

Kan stemor stå i skygge?

Stemorsblomster trives i både sol og skygge, men det er optimalt med en mellomting. Unngå stekende sol.

Er stemor giftig?

Stemorsblom. Stemorsblom (Viola tricolor) er ei plante i fiolfamilien. Felles for slekta er at dei er relativt ufarlege å smake på.

Er det farlig å drikke blomstervann?

Blomstervann er lite giftig.

Mange tror at det er farlig å smake på blomstervann, men så lenge det ikke er plantedeler i vannet eller vannet har blitt «råttent» så er det helt ufarlig å få i seg en slurk.

Kan man pynte kake med stemor?

Vil du ha en «kongelig kake» kan du bruke alt fra stemorsblomster og georginer til fløyelsblomster, forglemmegei, fioler og løvetann.

Hvordan få frø fra stemor?

Trikset er å plukke dem akkurat når de er modne, men før de sprekker. Rett før de sprekker, blir de lysere i fargen og kjennes lettere ut. Jeg samler frøkapslene i en kopp, så får de ligge der og sprekke så frøene samler seg på bunnen.

Kan frø spire uten vann?

Riktig mengde vann er helt nødvendig for at et frø skal kunne spire.

Hvordan vanne frø?

Trykk lett, og vann slik at jorden blir lett fuktig. Overflødig vann helles av. Bruk Så- og kaktusjord som er tilpasset behovet for små spirer. Noen frø er veldig små.

Hvordan ta vare på frø fra stemorsblomst?

Stemorsblomst får kapsler som er ‘stjerneformet’ når de har vrengt seg – venter du for lenge slipper frøene taket i stjernen. Du skal aldri behøve å ‘tvinge’ kapsler åpne, da plukker du for tidlig og frøene er ikke ordentlig modne ennå. Alle frø (generelt) oppbevares mørkt, tørt og ved ca. 5ºC.

Kommer stemorsblomster opp igjen?

Legg gjerne litt langtidsgjødsel i krukkene, så blomstrer de helt til sommerblomstene er klare for utplanting. Etter avblomstring kan stemor klippes ned og ut på sommeren vil de igjen komme med et nytt flor.

Leave a Comment