Skal påskeliljer i potte vannes?

Når påskeliljer står i potte trenger de ikke mye vann eller stell. Dette er pga. at løken har lagret så mye næring fra før. Vann dem jevnlig når blomstene har sprunget ut, men pass på å ikke vanne rett på løkene.

Kan påskeliljer stå inne?

Påskeliljen er flerårig, og kan gi deg vårglede i mange år fremover. Den kan altså få et langt og godt liv i hagen etter å ha gjort jobben som påskepynt inne i stuen. La planten visne, for da går næringen tilbake til løken. Deretter planter du løken ut i et bed eller kar så fort jorden er frostfri.

Hvor tidlig kan man plante påskeliljer ute?

Påskeliljer (Narciss)

Narciss er blant de tidligste plantene vi kan sette ut på våren, og tåler noen kuldegrader. Narciss-løkene er robuste, og trives både i sol og noe skygge. Etter avblomstring kan plantene få visne ned. Når telen i bakken har gått kan de plantes ut i hagen.

Skal påskeliljer i potte vannes? – Related Questions

Hvilke blomster kan plantes ut i mars?

De som tåler mest er Stemor, påskeliljene (både store og små) Perleblomst (Muscari), Vårlyng (Erika carnea), Julerose (Helleborus) og Iris (Iris reticulata), Selvsagt er slik som krokus og tulipanhybrider i potte ikke noe problem.

Hva kan jeg plante i mars?

Nå i mars når vinteren går mot slutten, kan du begynne å så de første grønnsakene. Reddik, kål, salat, erter, spinat, bladbete og hvit reddik er egnet for såing i lave temperaturer. Hvis du har et lite drivhus eller glassbeskyttelse til plantene, kan du dyrke fennikel, brokkoli, blomkål og andre kålvarianter.

Hvor mye minus tåler påskeliljer?

Påskelilje er selvsagt først og fremst forbeholdt påske, men vi lar oss sjarmere av den gule gledessprederen både før og etter høytiden. Denne løkblomsten våkner til liv tidlig på året, og tåler rundt 4-5 kuldegrader før den mistrives.

Skal påskeliljer stå kaldt?

Som alle andre løkblomster, står påskeliljene mye lenger ved lav temperatur. Det er en god ide å sette dem kjølig om natta. De vil lukke seg, og komme ut igjen når de blir tatt inn i varmen igjen.

Hvordan plante påskeliljer i krukke?

Du trenger en stor potte eller krukke. Start med 10 cm lecakuler og fyll på med sandblandet jord. Hvor høyt du skal fylle med jord, kommer an på hvor mange lag du skal ha. Med tulipaner og påskeliljer er det gjerne nok med to lag.

Hvordan plante Påskeliljeløk?

Løkene skal legges så dypt at de ikke skyves opp av frosten, men grunt nok til at de vil «orke» å blomstre til våren. Sett de 2-3 ganger dypere enn de er høye, dvs en 4 cm høy løk plantes 8-10 cm dypt. Sjekk hva det står på pakken. Sett løkene og knollene med spissen opp.

Kan påskeliljer blomstre igen?

– Noen løk, som for eksempel påskeliljer, svibler og amaryllis bruker den samme løken hvert år, det vil si at de er flerårige. For å klare blomstring år etter år, trenger altså løken næring for å danne de nye blomsteranleggene som skal hvile inni løken gjennom vinteren, forklare Ladstein.

Kan man plante tulipanløk i mars?

Fordi blomsterløken blomstrer i rekkefølge, kan du nyte resultatet i lang tid: Gjerne helt mars til juni, avhengig av både vekstforhold og hvilken type løk du planter.

Kan påskeliljer spre seg?

Påskeliljer passer godt til å lage blomstereng fordi de trives så godt i det norske klimaet. Se etter de gamle sortene av påske og pinseliljer, det er de som har lettest for å formere seg. De sprer seg uten at du behøver å ”hjelpe” dem. Nyere sorter bør du dele etter blomstring.

Hva er forskjellen på påskeliljer og pinseliljer?

Påskeliljene var gule og kom først, pinseliljene hvite og litt mindre i blomst. Så har det kommet til flere andre arter av narcissus etterhvert, og hybrider mellom disse, så nå gir det ikke så mye mening å skille mellom påske og pinseliljer lengre.

Hvor lenge lever en påskelilje?

En påskelilje holder gjerne en måneds tid.

Hvordan behandle påskeliljer etter blomstring?

Løkens viktige nye næring for neste sesong samler den gjennom bladene sine. Tilsett gjerne litt ekstra gjødsel i tiden etter blomstring, slik at også røttene til løken kan bidra med å fylle løken med ny næring.

Er påskeliljer giftig?

Påskelilje har irriterende plantesaft

Påskelilje (Narcissus pseudonarcissus) har irriterende plantesaft. Løken inneholder mest av de irriterende stoffene. Å smake litt på en påskelilje er ikke farlig. Kontakt Giftinformasjonen dersom barnet ditt har spist av løken eller større mengder av planten.

Hvordan formerer en påskelilje sig?

Påskeliljer formeres hovedsakelig ved deling av løken, selv om blomsten er insektsbestøvet og frøene utvikles i en kapsel. Det finnes omlag 50 arter påskeliljer, men uenderlig mange sorter som er dyrket frem. Det er ingen opplagte forklaringer til navnet Narcissus.

Hvordan behandle avskårne påskeliljer?

Påskeliljen er giftig.

Etter snitting bør Påskeliljene derfor stå alene i vasen med kaldt vann. Etter en times tid kan vannet byttes med nytt kaldt vann. Da kan de evt. settes sammen med andre blomster uten å gjøre så mye skade.

Skal påskeliljer gjødsles?

Vann og gjødsel:

Som alle løkblomster, vil påskeliljer tørke litt opp mellom hver vanning. Det er best å vanne fra bunnen, fordi løkene kan råtne om de blir våte oppå. Den trenger ikke gjødsel mens den blomstrer, men om den blir plantet ut etterpå kan den få litt løkgjødsel eller lignende.

Leave a Comment