Skal margen opp eller ned på terrassebord?

Det finnes ikke noen fasit på hvilken side av terrassebordet som skal ligge opp. Vår anbefaling er likevel å legge dem slik at årringene i enden av bordet har buen opp (med margsiden ned). Ved å legge dem slik, unngår man at vann samler seg på overflaten.

Hvordan legge terrassebord med skjøt?

Skjøting av terrassebord

Skjøter må legges over bjelkene. Terrassebordene bør festes med to skruer på hver bjelke. For penest resultat, legg aldri to skjøter ved siden av hverandre. Fordel eventuelle skjøter slik at det blir minst tre bord mellom hver skjøt på samme bjelke.

Hvilken vei skal bordene ligge?

Lurer du på hvilken vei du skal legge terrassebordene? Det er viktig at riktig side av terrassebordet kommer opp, for å unngå at det samler seg vanndammer. Vann som blir liggende, vil forårsake at terrassebordet buer seg over tid. Siden på terrassebordet som skal opp, finner du ved å se på årringene.

Skal margen opp eller ned på terrassebord? – Related Questions

Hvorfor terrassebord med riller?

Terrassebord med riller gir gulvet et særpreg. Tradisjonelle impregnerte terrassegulv er et trygt og fornuftig valg for din uteplass. Noen synes rillede gulv gir et “macho” inntrykk, andre synes det gir et mykere og mer behagelig gulv.

Hvor lang tid tar det å legge terrassebord?

Det meste av jobben ligger i de lagene du knapt tenker på som en del av det å bygge en terrasse. Men når den delen er ferdig, så er det en ren fornøyelse å legge ut de flotte terrassebordene i løpet av et par timer til slutt.

Hvordan legge på terrassebeis?

Trinn for trinn
  1. Bruk en hageslange, spyl bort løv og smuss fra terrassen.
  2. Dekk til vegg og andre ting som kan ta skade av terrasserensen.
  3. Påfør terrasserens ved hjelp av en rulle.
  4. La middelet virke i 10-15 min, deretter skrubber du terrassen.
  5. Når terrassen er tørr, kan du påføre ett godt strøk med terrassebeis.

Hvor mange lag terrassebeis?

Gjør det enkelt, og velg en terrassebeis som kun trenger ett strøk, som for eksempel TREBITT Terrassebeis. Vi anbefaler å bruke pensel eller rull på et forlengerskaft. Stryk på og tørk av overflødig beis. Husk at beisen ikke skal danne film – og at du kun skal bruke ett strøk når du beiser med Trebitt Terrassebeis!

Kan man ta 2 strøk terrassebeis?

Du skal kun ha på ett strøk med beis, og strøket skal trekke godt inn i treverket, og ikke ligge som en «film» på overflaten. Ikke for lite, og ikke for mye. Undesøkelser vi har gjort viser at pensel ofte legger igjen for lite beis, og er sikkert derfor mange ønsker å gå over en gang til med mer produkt.

Hva er forskjellen på dekkbeis og beis?

Dekkbeis gir et tynnere sjikt på flater enn maling, men tykkere sjikt enn beis. Dekkbeis og maling beskytter begge bedre mot lysnedbrytning enn beis. Strukturen i treverket synes fortsatt godt ved bruk av dekkbeis. Den har kraftigere pigmentering enn beis, og lengre nedbrytningstid.

Hva er forskjell på terrassebeis og vanlig beis?

En terrassebeis danner heller ikke film på overflaten, men trekker helt ned i treverket. Overskytende beis, altså områder der beisen ikke trekker inn, men danner fuktige flekker ved påføring, tørkes vekk ved påføring. – En fasadebeis skal derimot danne film.

Hvorfor flasser terrassebeis?

Terrassebeis kan forsvinne eller flasse av på grunn av flere faktorer: Om man beiser rett opp på gammel beislag (selv om dette ser greit ut), uten å fjerne dette først. Hvis man påfører for mye og det dannes film. Gamle terrasser blir jevnest med kost, da bord kurver og er ujevne og rullen treffer ujevnt.

Hva er best å smøre terrassen med?

Dersom vedlikehold av terrassen er noe du helst ikke vil bruke tiden din på, bør du ikke velge olje. Da er beis et bedre valg. De vanligste beistypene holder mellom 2-4 år, og trekker godt inn i treverket.

Hvor tørr må terrassen være før beising?

Ta gjerne utgangspunkt i en tørketid på 3-4 dager om temperaturen er 20 ºC, og det ikke regner. Det er bedre at terrassen får tørke én dag for mye enn én dag for lite. Dersom beis påføres på fuktige terrassebord, vil ikke beisen trekke godt nok inn i treverket, og når treverket tørker vil det trekke seg sammen.

Hvor mange strøk med beis?

Hvor mange strøk bør du male? Skal du beise, er det to strøk som gjelder. Det samme gjelder for maling, men i tillegg er det viktig at materialene er grunnet før du starter. Har du beiset huset tidligere, kan du også velge å påføre vedlikeholdsbeis.

Hvor mye dekker 1 liter terrassebeis?

6-10 pr. strøk (m2/liter).

Hvor lang tid før terrassebeis er tørr?

For å vite om treverket er tørt nok til å beises, kan du måle hvor mye fukt det er i det med en fuktmåler. Den får du kjøpt der du kjøper maling, i fargehandelen eller et byggvarehus. Fuktinnholdet i treverket bør være under 15 prosent.

Hva er best av vannbasert eller oljebasert terrassebeis?

Vann er bra for miljøet

Fra et miljømessig synspunkt er vannbaserte produkter å foretrekke, da de inneholder få løsemidler i forhold til oljebasert trebeskyttelse. Når du maler med vannbasert trebeskyttelse, er det hovedsakelig snakk om en overflatebehandling som motvirker fukt og sopp i treet.

Kan man olje terrassen i sola?

I sterkt solskinn bør du unngå å olje terrassen. Da kan oljen rekke å tørke før den trenger inn i treet. Du bør heller ikke olje for sent på kvelden, da kan det legge seg dugg på overflaten før den tørker.

Kan terrassebord males?

Et terrassegulv skal aldri males med husmaling. Forskjellen fra en husvegg er at terrassen ligger horisontalt samt at du har fuktinntrengning fra flere kanter. – Uansett hvor flink du er med pensel og rull, får du aldri malt terrassebordene på alle sider.

Leave a Comment