Skal margen opp eller ned på terrassebord?

Det finnes ikke noen fasit på hvilken side av terrassebordet som skal ligge opp. Vår anbefaling er likevel å legge dem slik at årringene i enden av bordet har buen opp (med margsiden ned). Ved å legge dem slik, unngår man at vann samler seg på overflaten.

Hvilke skruer til 28mm terrassebord?

Lengden teller. I Norge er 21 og 28 millimeter den vanligste tykkelsen på terrassebord. Til disse bør du minst bruke henholdsvis 45 og 55 millimeter lange skruer. Poenget er å få gjengepartiet helt ned i bjelkelaget.

Hvorfor terrassebord med riller?

Hvorfor riller i terrassebord? Riller i terrassebord har både estetiske og praktiske fordeler. Enkelt og greit så ser det pent ut, og gir terrassen er spesielt vakkert utseende. I tillegg gjør rillene i terrassebordet det mer sklisikkert og behagelig å gå på.

Skal margen opp eller ned på terrassebord? – Related Questions

Hvorfor avstand mellom terrassebord?

Avstand mellom terrassebordene

Det bør alltid være 3-5 mm mellom bordene ettersom virket kan reise seg, vri seg eller svelle ut i bredden når det blir fuktig.

Hvilken vei skal terrassebord med riller ligge?

Vi anbefaler at den peneste siden alltid legges oppover. Når det gjelder rillede terrassebord, velger du selv om du ønsker rillene opp eller ned.

Hva er best å behandle terrassebord med?

Impregnerte terrassebord har dårligere beskyttelse i snittflaten. Vi anbefaler derfor å impregnere endeveden mens du snekrer terrassen. Senere behandles endeveden på terrasseborden på lik linje med resten av terrassen – du behandler de synlige flatene. Bruk terrassebeis eller -olje på endeveden.

Hva er best til terrassebord?

Trykkimpregnert tre har langt bedre holdbarhet enn ubehandlet treverk. Spesielt for utendørs bruk, som på en terrasse, er dette en klar fordel. Behandler du materialene riktig, kan du forvente en levetid på 20 – 30 år. Trykkimpregnerte terrassebord er det rimeligste alternativet.

Kan terrassebord males?

Et terrassegulv skal aldri males med husmaling. Forskjellen fra en husvegg er at terrassen ligger horisontalt samt at du har fuktinntrengning fra flere kanter. – Uansett hvor flink du er med pensel og rull, får du aldri malt terrassebordene på alle sider.

Hvordan legge terrassebord inntil fjell?

Terrassebord. Når du skal legge terrassebord inn mot fjell og skal markere hvor du skal sage, gjør du slik: Bord som bare skal sages til litt i enden, legger du med enden for eksempel 10 cm fra fjellkanten.

Hvordan male mellom terrassebord?

Bruker du rulle skal du nå låse rullen og stryk deretter beisen jevnt utover. Mal med pensel i glippen mellom terrassebordene før du går videre til neste 2-3 bord. Penselen kan også settes på forlengerskaftet så slipper du å stå bøyd. Fortsett på samme måte på hele terrassen.

Hvor langt kan terrassebord stikke ut?

Beregn at terrassebordene ikke skal stikke lenger ut enn 30 cm fra bærebjelken. Her er det plass til to bord til.

Skal terrassebord smile?

Snu bordene riktig

Det er ikke likegyldig hvilken side som er opp på terrassebordene. Tre er et levende materiale, og det vil bevege seg med tiden, i tillegg til at været også er med på å forme det. Hvis du snur bordene så årringene “smiler”, vender de med margsiden opp, og tåler mer fukt.

Hvor langt mellom bjelker terrasse?

Ved bruk av 21 mm terrassebord skal senter- avstanden mellom bjelkene ikke overstige 400 mm. Bjelkene skal stikke 100 mm utenfor ytterste drager, for å gi feste til rekkverksstendere. Du kan feste bjelkene ved hjelp av beslag, f. eks vinkelbeslag eller båndstål.

Hvor langt mellom søyler?

Det skal være ca. 2,5 meter avstand mellom fundamentene til hver bjelke.

Hva er opp og ned på terrassebord?

På endeveden i terrassebordet vil du kunne se at årringene i treet lager en bue, eller en U om du vil. Terrassebordet kan da legges slik at årringene «smiler» (margsiden opp) eller motsatt (margsiden ned).

Hvor mange skruer pr m2 på terrassebord?

En enklere måte å gjøre det på, er å huske at det går ca. 35 skruer per kvadratmeter terrasse. Så er det bare å måle opp terrassen og gange antall kvadratmeter med 35, så får du svaret.

Hva er forskjell på klasse 1 og 2 terrassebord?

Som oftest er klasse 1 mye finere den klasse 2 , rettere bord , mindre kvister/sprekker, mindre dimensjons forskjeller. Klasse 2 har mer av disse feilene. Dog kan man være heldig å få fine klasse 2 bord. Selv pleier jeg alltid å gå for klasse 1 , de kronene i forskjell er som oftest verdt det i henhold til kvalitet.

Hvor lang tid tar det å legge terrassebord?

Det meste av jobben ligger i de lagene du knapt tenker på som en del av det å bygge en terrasse. Men når den delen er ferdig, så er det en ren fornøyelse å legge ut de flotte terrassebordene i løpet av et par timer til slutt.

Hvor langt mellom bjelkelag?

Bjelkelaget blir sterkere når avstanden mellom bjelkene er kortere. Det vil si at bjelkene ligger tettere. Vanlige senteravstander i bjelkelag er 60 cm (c/c 60).

Leave a Comment