Skal man klippe ned syrinhortensia?

Det er ikke nødvendig å beskjære syrinhortensia, så om du velger å gjøre dette er helt opp til deg. Ofte kan det være aktuelt å klippe bort greiner som er skadet av snøen, men ellers klarer syrinhortensiaen seg selv.

Hvordan få til syrinhortensia?

Det er mye lettere å få syrinhortensia til å trives hvis du planter rett i bakken i stedet for i en krukke. Syrinhortensia liker ikke å tørke, så hvis du har den i en krukke må du være nøye med vanning. Hortensia er surjordsplanter, men syrinhortensia kan godt stå i vanlig hagejord, det gjør den hos oss.

Er syrinhortensia hardfør?

Den er ikke kravstor, men jeg tar noen grep nå for å gi den nødvendig beskyttelse før vinteren. Syrinhortensia liker en vokseplass med næringsrik og fuktig jord, surjordsbedet er derfor perfekt. Sol og halvskygge er supert! De kan bli opp mot 3 meter i høyde og klarer seg godt til H4.

Skal man klippe ned syrinhortensia? – Related Questions

Kan syrinhortensia stå i skyggen?

Fakta om syrinhortensia, hydrangea paniculata

Kan stå både i sol og halvskygge.

Skal syrinhortensia ha sur jord?

Det morsomme med hagehortensia er at den blir blå i sur jord og rosa i mere kalkrik jord. Dette kan du forsterke med spesielle gjødseltyper som finnes for akkurat dette, eller kalke om du vil ha hortensiaen rosa. Syrinhortensiaen gir spissere blomsterklaser, og finnes i hvite, hvitrosa og limefargede varianter.

Hvilken hortensia er mest hardfør?

Syrinhortensia er den mest hardføre av alle hortensiaartene og også den inneholder lett hudirriterende plantesaft. Blomstringstid: August – september. Skjøtsel: Trives i næringsrik, moldholdig og gjerne litt fuktig jord.

Hvor fort vokser syrinhortensia?

Det første vinteren frøs den skikkelig tilbake etter en traumatiserende møte med neglekt, tørke og frost, men heldigvis kom den seg igjen, og nå legger den jevnt på seg noen cm hver sommer. Men ja, den vokser sakte.

Hvor stor blir syrinhortensia?

De fleste sortene blir fra 1-3 meter høye og har en herdighet på H4 til H5. Syrinhortensiaen blomstrer på årets skudd og tåler dermed kraftig beskjæring, så det går også an å stamme opp en plante som blir kjøpt som busk.

Hvor mye koster syrinhortensia?

Spesifikasjoner
Artikkelnummer: 514898
Dybde: 23 cm
Høyde: 60 cm
Vekt: 3,1 kg
Innepotte Ø: 21 cm

Hvordan plante syrinhortensia i krukke?

Om du ønsker å ha den i krukke så husk at krukken bør være stor og godt drenert, og du må være villig til å vanne så den ikke går tørr. Og, husk også at når planter står i krukke så må du minst legge på en herdighetssone på det du egentlig har, så jeg vil ikke anbefale syrinhortensia i krukke i H5, men H4 bør gå.

Er syrinhortensia spiselig?

– Synes du syriner dufter deilig, bør du absolutt forsøke å lokke duft over til smak! De små vakre blomsterhodene danner store klaser, så det er lett å få med seg nok. Alle fargene er velsmakende, og et par blomsterklaser gir mye smak! Men husk, det er bare blomstene du kan bruke, sier Nielsen.

Hvem selger syrinhortensia?

For å finne ut om Syrinhortensia ‘limelight’ er tilgjengelig online på Plantasjen, ta en titt på Plantasjen nettsiden. Merk at noen butikker på nettsiden vår selger kun på nett, eller har kun en fysisk butikk.

Hva er forskjell på hortensia og hagehortensia?

Hagehortensia. Det vi kaller hagehortensia er ofte samme varianter av de vi har inne som potteplanter. Når disse får stå og gro et par år så blir de større busker, og da kaller vi dem hagehortensia eller hortensia busk. Rotsystemet har da også grodd seg mer robust, og fått mer plass i en større potte.

Hvordan lykkes med hortensia?

Næringstilførsel, vann og plassering er tre avgjørende faktorer for å lykkes med hagehortensia. Om våren bør du grunngjødsle med for eksempel Felleskjøpet Hagegjødsel. I vekstperioden og ved blomstring kan man gjødsle ukentlig med flytende gjødsel. Du bør også påføre en runde med gjødsel på høsten.

Hvordan lykkes med hortensia ute?

Hortensia passer både på terrassen og i hagen. De trives best i halvskygge, og gjerne på et sted som er skjermet for vinden. Vann hortensiaen regelmessig og rikelig. Gjødsle et par ganger i løpet av sommeren med rhododendrongjødsel.

Hvorfor kommer det ikke blomster på hortensia?

Blomstrer ikke hortensiaen din? Da kan det være at jorden ikke er sur nok. Hortensia vil nemlig ha jord med lav PH, og liker ikke kalk.

Hvor lenge lever hortensia?

En hortensia kan leve i 3-4 år i potter. Ute i friluft kan de derimot bli mye eldre.

Hvordan få hortensia til å blomstre igjen?

Hortensiaen skal plantes ut før frosten kommer til vinteren for å blomster til neste år. Du bør bruke spesiell hortensia– eller rododendronjord, gjerne blandet med litt torv. Plasser hortensiaen på et sted med godt lys og halvskygge, og sørg for å unngå steder med for høy varme eller direkte sollys.

Skal hortensia klippes ned om høsten?

Hortensia setter knopp året før de blomstrer, så de bør beskjæres rett etter blomstringen om høsten. Mars er en bra måned å rydnings-beskjære på. Dette er et fint tidspunkt å fjerne knekte, frostskadede og døde grener på. Før du setter i gang med beskjæringen, må redskapet være på plass.

Leave a Comment