Skal Høstfloks klippes ned?

Selv høstfloksen skal beskjæres om våren og klippes ned til bakkenivå. Høyden på planten er mellom 50–100 cm. Forøkes ved å dele plantene om våren eller høsten, eller ved å ta stiklinger.

Er høstlyng flerårig?

Calluna er vår viktigste høstplante, og fås i rosa, lilla og hvite sorter. Calluna er flerårig og blomstrer litt tidligere på høsten enn Erica. Blomstene på Calluna sitter på gjennom hele vinteren og kan pynte opp ved inngangsdøren helt til våren kommer.

Hvor lenge blomstrer Høstfloks?

Høstfloks trives i næringsrik, fuktig jord og blomstrer ikke før i slutten av august, men til gjengjeld står den lenge og blomstrer helt til frosten kommer.

Hvordan plante om Elefantøre?

Hvordan trimmer og kutter jeg elefantøre? Om du har fått en plante som har skutt i været, kan du med fordel klippe av den med saks, eller skjære av toppen med en kvass kniv til passe høyde. Sett deretter den nye stiklingen din i et glass med vann der den kan slå nye røtter et par uker før du planter den på nytt.

Hvordan plante Klatrevillvin?

Plantehullet til klatreplanter bør være ca. 50 cm dypt og 50 cm i diameter, og jorden bør løsnes i bunnen. Sett plantene i samme høyde som pottehøyden, men noen få arter som blomstrer sent, bør plantes 10-15 cm dypere. Til slutt tråkker du jorden lett til rundt plantene.

Hvordan plante staudebed?

For et vellykket staudebed er det viktig at jorden er fri for flerårig ugress og at den er gjennomarbeidet og porøs til 30 cm dyp. Bland inn kompost eller annen moldrik jordforbedring. God dreneringer også viktig. Det kan være lurt å tilsette grunngjødsel – gjerne godt formoldet husdyrgjødsel.

Er Sølvkrans flerårig?

Sølvkransen er toårig, og overvintrer om den plasseres lyst, svalt og frostfritt.

Hvor sent på året kan man plante?

Så lenge det ikke er frost, kan du plante trær og busker fra oktober til mars. Barrotsplanter kan plantes ut til sent i mars. Men oktober og november er spesielt godt egnet til planting av barrotsplanter, da gartneriene har tidlige roser, løvfellende busker, hekkplanter og små trær jordslått eller kjølig oppbevart.

Hvilke blomster kan man så i februar?

Disse frøene kan sås fra første uken i februar og utover:
  • Tomat – Solanum lycopersicum.
  • Engletromet – Brugmansia suaveolens.
  • Piggeple – Datura.
  • Eucalyptus.
  • Silkebygg – Hordeum jubatum.
  • Asarina – Asarina scandens.
  • Georgine – Dahlia.
  • Paradisspinner – Cleome spinosa.

Hva er lurt å plante på høsten?

Om høsten, før frosten kommer, er det fint å plante både busker og trær. Fordelen med å plante om høsten er at det er god fuktighet i jorden og at en slipper å få en tørkeperiode kombinert med sterk sol rett etter planting.

Kan man potte om på høsten?

Når skal du potte om? Det aller beste er jo å potte om plantene dine på våren, og ikke høst og vinter når planten er i dvale. Men, har du en plante som er i dyp trang etter ompotting, så er det bare å kjøre på, uavhengig av årstid.

Kan man så på høsten?

Når høsten nærmer seg, er naturen moden og klar for ny såing til neste sesong. Sørg for å overvintrende frø i jorden i september, oktober og november for et grønt og spirende gjensyn når våren og varmen vender tilbake.

Hvilke frø kan sås på høsten?

atlasblomst, blåklint, ridderspore, ringblomst, kaliforniavalmue, og valmue. Mange stauder egner seg også for høstsådd. Så i oktober og november, rett før frosten kommer. Frøene skal overvintre i jorden og spirer først når lys og varme vender tilbake om våren.

Hva kan jeg så på høsten?

Frøene blir da liggende uten å gro gjennom vinteren, og spirer ekstra tidlig når lyset og varmen kommer tilbake. Grønnsaker og urter som tåler å bli dyrket på denne måten, er for eksempel gressløk, gulrot, løkfrø (altså ikke setteløk), vårløk, ramsløk, dill, persille og pastinakk.

Hva kan jeg Vinterså?

Grønnsaker som kan være gode å vinterså

Prøv deg gjerne med spinat, asiatisk kål, portulakk, gulrot, pastinakk, redikk, ulike sorter salat som for eksempel ruccola, dill, gressløk eller ulike sorters kål og salatløk.

Når skal man så frø inne?

Du kan frø når som helst i løpet av året, men hvis du vil ha grønnsaker til sommeren er det best å i januar eller februar. Grønnsakene som trenger lengst tid på å utvikle seg er chili og paprika. Noen blomster, som pelargonia og heliotrop, trenger også ekstra tid før blomstring. Disse kan sås tidlig vår/vinter.

Kan man så blomstereng på høsten?

Høsten er perfekt for planting av blomsterengfrø. Ved å blomsterengfrø på høsten “hermer” man etter naturens og blomstenes egen måte å slippe frø på høsten. Dette betyr at man får en liten tjuvstart på vårblomstringen.

Leave a Comment