Når skal syrinhortensia plantes?

Syrinhortensia kan plantes fra tidlig på våren og helt til frosten kommer på høsten. Det er imidlertid viktig at planten får vann jevnlig i etableringsfasen, og vi anbefaler derfor å plante enten på våren eller høsten.

Hvordan lykkes med syrinhortensia?

Det er mye lettere åsyrinhortensiaen til å trives hvis du planter den rett i bakken fremfor i en krukke. Går du for sistnevnte variant må du i alle fall være påpasselig med vanningen. Den liker ikke å tørke. Syrinhortensia bør aller helst plantes på et solrikt sted, i moldholdig, godt drenert og svakt sur jord.

Hvor høy blir en syrinhortensia?

Syrinhortensia liker en vokseplass med næringsrik og fuktig jord, surjordsbedet er derfor perfekt. Sol og halvskygge er supert! De kan bli opp mot 3 meter i høyde og klarer seg godt til H4.

Når skal syrinhortensia plantes? – Related Questions

Hvordan plante syrinhortensia i krukke?

Om du ønsker å ha den i krukke så husk at krukken bør være stor og godt drenert, og du må være villig til å vanne så den ikke går tørr. Og, husk også at når planter står i krukke så må du minst legge på en herdighetssone på det du egentlig har, så jeg vil ikke anbefale syrinhortensia i krukke i H5, men H4 bør gå.

Hva slags gjødsel skal syrinhortensia ha?

Kan gi gjødsel en gang på våren, og to ganger til med fullgjødsel i løpet av sommeren. Ikke gi for mye gjødsel, ellers blir det lite blomster og mye blad. Vannes ved behov gjennom sesongen.

Hvor høy blir hortensia?

Den er en herdig, løvfellende busk, 150-170 cm høy – med stive, tykke og spredte grener. Blomstene sitter tett i en stor klase (15–20 cm bred) ytterst på grenen og de varer lenge. Hagehortensia blomstrer på fjorårets skudd, og skyter sent om våren.

Hvor stor blir hortensia?

Korte fakta om arten hortensia

Arten kan bli opptil 4 meter høy og 3 meter bred. Som inneplante blir den derimot ikke høyere enn 1 meter. Blomstrer fra mars til september. Hortensiafamilien består av omtrent 30 ulike arter.

Er syrinhortensia hardfør?

Syrinhortensia er herdig til H5! (les her om herdighetssoner for å se hvilken du bor i). Kan bli opp til tre meter høy, det er dog den rene arten, og kun når den har blitt ganske gammel. Kan stå både i sol og halvskygge.

Er syrinhortensia giftig?

Syrin (Syringa vulgaris) er ei ufarleg plante, og vi forventar ikkje symptom om du tek ein smak.

Hvor mye koster syrinhortensia?

Spesifikasjoner
Artikkelnummer: 514898
Dybde: 23 cm
Høyde: 60 cm
Vekt: 3,1 kg
Innepotte Ø: 21 cm

Kan hortensia plantes i bed?

Hagehortensia kan plantes ut i krukker og i blomsterbed på sommeren. Hortensia tar seg flott ut når flere står sammen. Avhengig av hvilken type du har, bør du plante de med 1 til 2 meters avstand.

Hva gjør man med visne hortensia?

Visne blomster kan fjernes underveis og etter blomstringsperioden (rundt september måned), mens døde eller syke planter og plantedeler bør fjernes så fort det er sett, uavhengig av tid på året.

Hva er forskjell på hortensia og hagehortensia?

Hagehortensia. Det vi kaller hagehortensia er ofte samme varianter av de vi har inne som potteplanter. Når disse får stå og gro et par år så blir de større busker, og da kaller vi dem hagehortensia eller hortensia busk. Rotsystemet har da også grodd seg mer robust, og fått mer plass i en større potte.

Hvordan få nye blomster på hortensia?

I løpet av sommeren bør du gjødsle et par ganger med hortensia– eller rhododendrongjødsel. Klipp bort visne blomster etter hvert slik at planten holder seg fin. Da får den nye knopper og blomstrer til langt ut på høsten.

Hvordan redde en vissen hortensia?

Passe med vann.

Jevn og svak fuktig jord er knepet, så gi derfor en daglig skvett. Slappe planter kan ha fått både for mye, eller for lite vann! Og har den først blitt for tørr, gi kun små vannskvetter i flere omganger.

Hvordan fjerne visne blomster Hortensia?

Visne blomster kan enkelt fjernes. Klipp bort de gamle blomstene direkte under selve blomsterskjermen, da skades ikke de nye blomsterknoppene. Knoppene kommer alltid i toppen av planten og er klare for å blomstre frodig i den nye blomstringsperioden.

Hvordan få hortensia til å overleve?

Hortensiaen er glad i regelmessig vanning. Et godt tips er å dyppe potten i en bøtte med vann omtrent hver tredje dag, helt til det slutter å boble. Unngå for all del å la den tørke ut. Selv om den er glad i vann, liker den seg ikke når den er «våt på beina».

Hvorfor kommer det ikke blomster på hortensia?

Blomstrer ikke hortensiaen din? Da kan det være at jorden ikke er sur nok. Hortensia vil nemlig ha jord med lav PH, og liker ikke kalk.

Hvilke planter liker kaffegrut?

Roser, geranium, engletrompet, oleander, hydrangea, rhododendron og asalea reagerer alle spesielt godt på kaffegrut som gjødningsmiddel. Og sist men ikke minst tiltrekker denne miljøvennlige gjødningen seg meitemark, som løser opp jorden og forsyner den og plantene med næringsstoffer fra sin avføring.

Leave a Comment