Når skal man ringe 116117?

Ved sykdom eller skade, eller forverring av kjent sykdom, kan du kontakte fastlegen. Utenfor fastlegens åpningstid kan du ringe legevakten på 116 117, om det er noe som ikke kan vente til fastlegekontoret åpner. For at du skal få rett type hjelp ønsker mange legevakter at du ringer før du kommer til legevakten.

Kan legen komme på hjemmebesøk?

Alle fastleger er ansvarlige for å tilby hjemmebesøk til listepasienter som ikke klarer å komme til legekontoret og å tilby helsehjelp til pasienter på listen som ikke selv søker hjelp, dersom vi får informasjon om at de har behov for dette.

Hvor lenge må man vente på legevakten?

Med rød hastegrad skal pasienten direkte inn til lege, med oransje skal de vurderes innen ti minutter, med gul innen en time, med grønn innen to timer og med blå blir de anbefalt å kontakte fastlege eller annen helsehjelp. Pasienter som får lav hastegrad, blir ofte informert om at ventetiden kan bli lang.

Når skal man ringe 116117? – Related Questions

Er det gratis å ringe ambulanse?

Ambulanse. I nødstilfeller er ambulansetransport og ambulanseflyvninger til sykehus gratis innenfor Norge.

Når er det innafor å ringe legevakt?

Ring legevakt 116 117 når fastlegen ikke er tilgjengelig og hjelpen ikke kan vente. Det er gratis å ringe. Ring 113 når det er akutt og står om liv.

Hvorfor tar det så lang tid på legevakt?

Det er spesielle tilstander som kan dreie seg om sterke smerter, svært syke barn, pasienter som ledsages av politiet (som må prioriteres for at det ikke går ut over politiberedskapen), pasienter som kommer med ambulanse, alvorlig psykisk sykdom, blødende kuttskader, vold og voldtekt.

Hvor mye tjener en lege på legevakt?

Fastlønte fastleger tjener i snitt over 1 million kroner. I tillegg får legen beholde takster og egenandeler for arbeid på legevakt. Næringsdrivende fastleger har i snitt en bruttoinntekt på rundt 1,5 millioner kroner.

Hvor mye koster legevakt Oslo?

Egenandeler og frikort
Lege Egenandel dagtid Egenandel kveldstid
Sykebesøk fra allmennlege/legevakt 223 kroner 357 kroner
Sykebesøk av allmennlege som er spesialist i allmennmedisin 261 kroner 395 kroner
Konsultasjon hos/eller sykebesøk fra spesialist 375 kroner
Forespørsel, rådgivning ved frammøte eller bud 58 kroner ​57 kroner

Hvem har legevakt Jevnaker?

Ringerike interkommunale legevakt er legevakt for kommunene Ringerike, Hole, Jevnaker, Flå, Krødsherad, Modum og Sigdal.

Kan man få sykemelding på legevakta?

Sykemelding og resepter fra legevakten

Allmenlegevakten sykemelder kun for en kort periode. Forlengelse og annen oppfølging er det vanligvis fastlegen som bistår med. Skadelegevakten vil ofte sykmelde for hele den aktuelle skadeperioden.

Kan man ringe legevakt for resept?

Legevakten skriver bare ut resepter som gjelder den akutte behandlingen. Faste medisiner må manresept på hos sin fastlege. Dersom apotek er stengt, kan man kjøpe startdosen på behandling fra legevakten.

I hvilket fylke ligger Jevnaker?

Jevnaker kommune ligger sørvest i Oppland fylke. Tettstedet ligger som en grønn halvsirkel ved Randsfjordens sørende. Herfra strekker kommunen seg nordover mot Gran, sør og østover i Nordmarka mot Ringerike og Lunner, og vestover mot Ådalselva.

Hvor ligger Hønefoss?

Hønefoss er administrasjonssenter i Ringerike kommune, 60 km nordvest for Oslo. Hønefoss ligger nord for Tyrifjorden, der Ådalselva (Begna) danner Hønefossen og forener seg med Randselva til Storelva. Bebyggelsen ligger hovedsakelig på sandsletter og terrasser omkring elvene.

Hvor mange innbyggere er det i Jevnaker?

Tettstedet har 5 011 innbyggere per 1. januar 2021, og ligger øst for utløpet av Randselva, sør i Randsfjorden, 67 kilometer nordvest for Oslo og ca. 12 kilometer nordøst for Hønefoss. Jevnaker har jernbanestasjon langs Roa–Hønefosslinjen.

Når åpner bom Jevnaker?

Bompengeinnkrevingen på E16 Eggemoen – Olum startet opp fredag 8. juli 2022 klokka 10:00.

Hvor mange innbyggere ca er det i Jevnaker Lunner og Gran til sammen?

Det totale innbyggertallet for Hadelandsregionen teller i dag snaue 29 000, med omlag 13 500 innbyggere i Gran, 8 800 i Lunner og 6 400 i Jevnaker.

Hvilket sykehus tilhører jeg Lunner?

Vi har fått noen spørsmål om hvilket sykehus vi i Lunner nå skal tilhøre. Det korte svaret er altså at det ikke blir noen endring på dette. Vi vil fortsatt ha Sykehuset Innlandet som vårt primærsykehus.

Hva betyr navnet Hadeland?

Navnet Hadeland er kjent fra runesteinen Dynnasteinen som er tidfestet til ca. 1050 og dessuten fra Snorres sagaer. Første stavelse i landskapsnavnet henspiller kanskje på folket haðar som trolig betyr «strid, kamp».

I hvilket fylke ligger Lunner?

Lunner er en kommune i Viken fylke. Det er den sørligste av Hadelandskommunene. Den grenser i øst til Nannestad, i sør til Nittedal og Oslo, i vest til Ringerike og Jevnaker, i nord til Gran. Kommunen ble opprettet i 1898 ved utskilling fra Jevnaker.

Leave a Comment