Når skal man ringe 02800?

Ring sentralbordet 02800 når du ønsker å kontakte politiet om tjenester eller annet, som ikke er en nødsituasjon. Fra enkelte land kan du ringe 0047 02800 eller +47 02800. Det å ringe til 02800 har lik pris som det å ringe til et vanlig åttesifret telefonnummer.

Kan man ringe anonymt til politiet?

Du kan ringe til politiet på telefonnummer 02800 med skjult nummer og si at du ønsker å være anonym. Da kommer du til politiets operasjonssentral som er de samme som tar telefonen dersom man ringerpolitiets nødnummer 112.

Når kan man ringe politiet bråk?

Om bråket er sjenerende og strekker seg ut over lang tid kan du kontakte politiet på telefon nummer 02800. De har etter politiloven § 7 lov til å gripe inn ved forstyrrelser av den offentlige ro og orden.

Når skal man ringe 02800? – Related Questions

Kan man ringe politiet for høy musikk?

Ja, dersom en fest med høy musikk holder på til langt på natt så kan man ringe til politiet på tlfnr. 02800. I straffeloven § 181 om ordensforstyrrelse står det blant annet at det er straffbart å forstyrre omgivelsenes nattero.

Når kan man klage på høy musikk?

Hver kommune har vedtekter, og disse sier noe om støy. Noe variasjon er det mellom kommunene, men det er stort sett konsensus ang nattero. Det skal være nattero mellom kl. 23 og 06 (07 enkelte steder).

Hvordan varsle politiet om fest?

Ønsker du å si fra om noe som skjer akkurat nå, ring politiet på 02800 (døgnbemannet).

Kan man chatte med politiet?

Sikker Chat brukes når du vil snakke om vanskelige og alvorlige ting med politiet, og vi vil sikre at dine personlige opplysninger blir håndtert på en ordentlig måte. Politiets nettpatrulje, som er på Facebook, Messenger og Instagram, sender deg en lenke til Sikker Chat.

Hva skjer når man ringer politiet?

Hvis du føler du er i nød så kan du ringe 112 så vil politiet veilede deg, det vil si de kommer til å spørre deg en del spørsmål og fortelle deg hva du må gjøre. Det er ikke nok å bare si at det er noen utenfor døren din så sender politiet en bil.

Hva kan politiet hjelpe deg med?

Politiet kan:

Ta imot politianmeldelse og etterforske forholdet. Lytte og gi råd og veiledning. Opprette straffesak på vegne av det offentlige (offentlig påtale) Iverksette beskyttelsestiltak for voldsutsatte.

Hvor går grensen for psykisk vold?

Det er vanskelig å sette en klar grense for hva som er psykisk vold. Det kan være glidende overganger mellom det som skjer i en sunn relasjon og det som skjer i en usunn og voldelig relasjon. Ofte foregår den psykiske volden når ingen andre er til stede, for eksempel i hjemmet eller i bilen.

Kan politiet nekte å ta imot en anmeldelse?

Politiet plikter som hovedregel å ta imot anmeldelser. På bakgrunn av sakens opplysning la Spesialenheten til grunn at politiet ikke hadde hindret A i å inngi anmeldelse.

Hvor går grensen for vold?

Vold er en handling rettet mot en annen person. Hvis man kjenner på sinne, som er en følelse, inni seg, er ikke dette vold. Hvis man kjenner at man blir så sint at man løper ut i skogen og slår et tre, er ikke dette vold, men aggresjon. Hvis man derimot slår en person i stedet for et tre, er det vold.

Er det lov å skrike til barn?

Det er forbudt å slå barn i Norge. Det er heller ikke lov å true, skrike eller si slemme ting til barn slik at de blir redde eller lei seg. Alle barn har rett til å ha det trygt og godt hjemme. Å slå, true, snakke stygt til eller skremme er å utsette noen for vold.

Hva er psykisk vold eksempel?

Typiske tilfeller av psykisk vold er der noen bruker en maktposisjon eller trussel til å for eksempel styre, dominere, degradere eller ydmyke andre. Andre eksempler kan være utagerende sjalusi, isolering eller emosjonell vold.

Leave a Comment