Når skal fuchsia klippes ned?

Det er fint å klippe ned planten når du setter den inn for vinteren. Jeg pleier å klippe ganske hardt tilbake, det blir ny forgreining fra der du skjærer. Så jo lenger ned du skjærer, jo mere buskete blir planten neste år.

Hvordan kan man ta stiklinger fra fuchsia?

Slik tar du stiklinger:
  1. Knip eller klipp av en liten gren.
  2. Klipp kvisten din ned, slik at den har tre bladpar.
  3. Sett i et glass med vann, eller god og fuktig jord.
  4. Når røttene er noen centimeter lange, kan du sette planten i en potte med jord.

Hvordan få fuchsia til å blomstre?

Halvskygge er det beste. Jorda skal være luftig og godt gjødslet. Men ikke for mye. Blir det for mye gjødsel så er den mindre villig til å blomstre, den blir rett og slett lat.

Når skal fuchsia klippes ned? – Related Questions

Hvor kaldt tåler Fuchsia?

Blomstringen pågår helt til det blir kaldere, og om du vil kan fuchsiaen overvintres. Når høsten og vinteren kommer vil fuchsiaen stå kjølig (rundt 5–10 grader) og mørkt, gjerne i en kjeller eller i en garasje.

Er fuksia giftig?

Fuksia (Fuchsia hybrida) er en planteslekt i mjølkefamilien. Felles for fuchsia-slekta er at de er lite farlig å smake på. Edeltåre er en vanlig hybrid i denne slekten. Planter i Fuchsia-slekta er lite farlig å smake på.

Hvordan stelle fuksia?

Det må være lyst der planten overvintere, og den trenger også litt vann. Jorden skal være tørr, men ikke knusktørr. TIPS: Ikke plant fuksia i for små ampler og kasser. Da tørker de lett ut.

Hvordan stelle Femtunge?

Slik steller du femtunge
  1. Du trenger ikke å knipe av blomstene når de visner.
  2. Solrik plassering gir mest blomster.
  3. Planten bør vannes og gjødsles noe mer enn andre sommerblomster.
  4. Gir du den rikelig med næringsrik jord, og god plass til røttene vil den belønne deg med et flott blomsterflor hele sommeren gjennom.

Hvordan få potteroser til å blomstre?

En solrik og lys plassering vil gi rikest blomstring både inne og ute. Potteroser bør god plass, næringsrik jord, som er lett og godt drenert. Knip gjerne av visne blomster, dette vil fremme rikere blomstring. Ukentlig gjødsling vil også bidra til en frodig plante.

Hvordan lage gjødselvann?

Fyll en 10 liters bøtte eller gryte (gjerne en gammel du ikke lenger bruker) med brennesle og vann. Ha på lokk og la stå i ca 14. dager. Rør om av og til.

Hvilke planter liker kaffegrut?

Roser, geranium, engletrompet, oleander, hydrangea, rhododendron og asalea reagerer alle spesielt godt på kaffegrut som gjødningsmiddel. Og sist men ikke minst tiltrekker denne miljøvennlige gjødningen seg meitemark, som løser opp jorden og forsyner den og plantene med næringsstoffer fra sin avføring.

Er kaffegrut gjødsel?

Gjødsle plantene med kaffegrut

Kaffegrutens pH-verdi er på mellom 6,2 – 6,6 som gir planter i bed og potter god næring – spesielt de som krever sur jord. Kaffegrut er sterke saker, så ikke gjødsle potteplanter mer enn 2 ganger i året og uteplanter 4-6 ganger.

Kan man bruke urin som gjødsel?

Helt vanlig tiss uttynnet i vann er enkel, billig og miljøvennlig gjødsel. For noen år tilbake viste en doktoravhandling på alternative gjødselmetoder ved Sveriges Landbruksuniversitet at urin er den gjødselformen som gir lavest miljøpåvirkning. Mange kaller det gullvann når de blander tiss i vann og gjødsler med det.

Skal eggeskall i kompost?

Det meste av frukt- og grønnsaksavfall går i komposten. Det samme gjør kaffegrut, teposer, knust eggeskall, eggkartong, tørkepapir, strimlet papir, papp, gråpapir, strø fra kanin- og hamsterbur, litt aske etter vedfyring, alt vanlig grøntavfall som gressklipp, kvister, greiner og liknende.

Hvilke planter skal ikke ha gjødsel?

Surjordsplanter som hortensia, asalea, lyng, hageblåbær og rhododendron bør ikke gjødsles med vanlig hagegjødsel. Til disse plantene anbefales rhododendrongjødsel, som er en organisk gjødsel spesielt tilpasset planter som ikke trives i kalkholdig jord.

Er hestemøkk bra gjødsel?

Hestemøkk egner seg veldig godt som gjødsel, i tillegg til at den også varmer opp jorden nå på våren. Hestemøkk kan legges rundt planter, som rabarbra, bærbusker, frukttrær og stauder.

Hvordan gjødsle med urin?

Man skal ikke vanne på plantene/bladene, men på jorden i mellom plantene. En tommelfingerregel er å ikke vanne med mer enn en desiliter urin per kvadratmeter om gangen. En vannkanne med 10 liter tissevann bør altså rekke til ca. 10 kvm.

Hvordan bruke eggeskall som gjødsel?

Fyll skallene med jord og noen frø, kartongen kan du bruke som holder. Lag et lite hull i bunnen av eggeskallet til drenering. Når spiren har vokst seg stor nok, kan du flytte den over i en potte. Skallet vil løse seg opp og gi ekstra næring til jorden.

Hva er hønsegjødsel?

Et rent naturprodukt som er langtidsvirkende med viktige næringsstoffer som gir plantene god vekst og jorda tilføres organisk materiale. Perfekt til gjødsling av plen, blomster, frukttrær, bærbusker og grønnsaker. Gjødsla er ugressfri og effektiv mot mose.

Kan hønsegjødsel svi plenen?

Bruker du kunstgjødsel må du også bruke vann, ellers blir plenen svidd. Men bruker du hønsegjødsel kan du for eksempel spre den utover like før du drar på ferie, og så satse på at det kommer til å begynne å regne mens du er borte. Uten regn løser den seg ikke opp, men den vil heller ikke svi gresset, sier Røkholt.

Leave a Comment