Når skal en gjødsle rhododendron?

Gjødsling av Rhododendron

Når du skal gjødsle blomsten, er det best å gjøre tiden tidlig på våren – gjerne rundt mars-april. Det gir den en energiboost før blomstring. Du kan også gjødsle i julislik at den kan danne nye skudd etter blomstringen.

Hva trenger rhododendron?

Jord: Godt drenert, dyp, løs, humusrik og sur jord (lav pH; rundt 4,5-5). Planting: Bør settes i en bøtte med vann en times tid før planting. Plantene har ganske grunt rotsystem, så den trenger bare ca. 40 cm dyp grop til å plantes i, eller omtrent like dypt som potten den kjøpes i.

Hvordan bruke rhododendron gjødsel?

GJØDSLING AV RHODODENDRON:

Til disse plantene anbefales rhododendrongjødsel, som er en organisk gjødsel spesielt tilpasset planter som ikke trives i kalkholdig jord. Virker pH-reduserende på jorda. Gjødsle første gang om våren, deretter en gang til i løpet av sommeren.

LES OGSÅ  Hva er forskjellen på parkdress og vinterdress?

Når skal en gjødsle rhododendron? – Related Questions

Kan man bruke hønsegjødsel på rhododendron?

Bruk da gjerne Rhododendrongjødsel som er spesialgjødsel for surjordsplanter. Du kan også bruke kugjødselkompost, fullgjødsel eller hønsegjødsel. Det bør gjødsles kun en gang om våren og en gang i begynnelsen av juni.

Kan man gjødsle for mye?

For mye om gangen kan dessuten svi planter og røtter, særlig når vi bruker kunstgjødsel. Bruker vi naturgjødsel er det en god regel å dekke gjødsla for å hindre nitrogentap.

Kan man bruke rhododendron gjødsel på hortensia?

Vær tålmodig når du planter den, for hortensiaen blir sent grønn. I løpet av sommeren bør du gjødsle et par ganger med hortensia– eller rhododendrongjødsel. Klipp bort visne blomster etter hvert slik at planten holder seg fin. Da får den nye knopper og blomstrer til langt ut på høsten.

Hvordan gjødsle planter?

Bruk helgjødsel eller fullgjødsel, gjerne tilsatt ekstra nitrogen på sommeren i form av kalksalpeter, på det som trenger en ekstra piff. – Gjødsle i regnvær eller sørg for vanning for å unngå sviskader. Næringsstoffene løses da opp i vannet slik at planten kan ta nytte av det. – Gjødsle ofte med liten mengde.

Hvilke planter liker kaffegrut?

Roser, geranium, engletrompet, oleander, hydrangea, rhododendron og asalea reagerer alle spesielt godt på kaffegrut som gjødningsmiddel. Og sist men ikke minst tiltrekker denne miljøvennlige gjødningen seg meitemark, som løser opp jorden og forsyner den og plantene med næringsstoffer fra sin avføring.

Hvorfor blir bladene gule på rhododendron?

Hvis jorda ikke er sur nok – har for høy pH – vil plantene lett få jernmangel. Det er et signal om dette hvis bladene i toppen av skuddet vil bli gule, mens bladnervene forblir grønne. Tiltak for å hindre jernmangel, er å tilføre jernsulfat.

LES OGSÅ  Når begynner baby å drikke av kopp?

Skal man klippe ned rhododendron?

Rhododendron trenger ikke beskjæring i utgangspunktet, men om du kjenner at noe bør gjøres med busken, er det nå når blomstringen snart er over i juni, at du skal gjør det du må. Om du har mindre busker som du vil ha stor så fort som mulig gjør du lurt i å fjerne de visne blomstene.

Hvordan redde gule blader?

For mye vann

Hvis du er for ivrig med å vanne plantene, så kan du faktisk risikere å drukne dem – og da vil bladene bli gule. Problemet kan også være at plantens jord ikke suger til seg vannet ordentlig. Da kan det hjelpe å plante den i ny jord, eller tilføre sand i jorden.

Kan rhododendron skjæres ned?

Planten kan skjæres kraftig tilbake og da må alle greinen beskjæres så langt ned at det ikke er grønne blader igjen. Når det ikke er blader igjen på greinene ,vil alle greinene stille likt og en tvinger sovende knopper i greiene til å bryte.

Hvorfor henger bladene på rhododendron?

For eksempel rhododendron vil du se nå at har krøllete og slappe blader. De er ikke døde, planten har bare trukket ut mye av vannet for at planten ikke skal fryse. Selv om rhododendron henger med bladene, er den høyst levende, den bare har tilpasset seg kulda.

Hvordan lykkes med rododendron?

Rhododendron vil ha mye vann, men tåler ikke konstant fuktighet. Sørg derfor for god drenering. På sensommeren og høsten er det bra å vanne, slik at bladene kan samle opp væske for å overleve vinteren. Rhododendron vokser sakte, og krever derfor begrenset med næring.

LES OGSÅ  Hvilken babygym er best?

Hva gjør man når rhododendron er avblomstret?

Knip også av avblomstrede blomster, det vil danne seg nye blomsterknopper. Rhododendron kan etter en tid bli glissene i veksten og trenger en skikkelig foryngelsesbeskjæring. Da klipper du alle greiner helt tilbake så det ikke er noen grønne blader igjen på busken.

Skal visne blomster fjernes fra rhododendron?

Fjern visne blomster. De svekker planten og kan redusere blomstringen året etter. Hvis du vil at din rhododendron skal bli mer buskaktig og tett, må du beskjære greinene. Den beste tiden å gjøre dette på er etter blomstring.

Kan rhododendron overvintre i potte?

Rhododendron. En fin vintergrønn busk som trives i krukke, men velg gjerne de herdigere sortene. Trives best i sur jord, så bruk gjerne egnet rhododendronjord for å få riktig pH og skape luftig jordstruktur.

Hva slags gjødsel til hortensia?

Om våren bør du grunngjødsle med for eksempel Felleskjøpet Hagegjødsel. I vekstperioden og ved blomstring kan man gjødsle ukentlig med flytende gjødsel. Du bør også påføre en runde med gjødsel på høsten. Hagehortensia skal ha regelmessig vann, men den bør ikke stå i vann over lengre perioder.

Hva kan man bruke som gjødsel?

Det finnes mange naturlige måter til å gjødsle og gi planter og busker næring. Visne blader, kompost laget av hageavfall, gressklipp, brukte teblader og kaffegrut er noen av dem. Alle disse alternativene kan legges direkte på jorden og vil litt etter litt gi fra seg næring til plantene.

Leave a Comment