Når så Dahlia frø?

Dyrk fra grunnen. Det er mulig å dyrke Dahlia fra frø, men det er vanligere å begynne med knoller. For å lykkes med planten må man sette knollene i jord innendørs før man planter den ut tidlig på våren. Noen sorter georginer kan sås allerede i begynnelsen av mars, mens andre må vente til april eller mai.

Hvordan Forkultivere Dahlia?

Forkultivering betyr at man planter knollen i en potte innendørs, det gir tidligere blomstring og i de mest hardføre strøk i nord bør du gjør det. Gjør det gjerne 2-5 uker før utplanting. Et fordrivingstips er å la knollene ligge i vann noen timer, deretter sette de i brødposer med fuktig jord.

Hvordan ta frø av Dahlia?

Klipp av bunnen og la den tørke for å lette frøene. Skill frøet fra resten av belgen og la det tørke før det lagres. På begynnelsen av våren, spirer frøene i jordløs frø startblanding i leiligheter. Så frøene en tomme fra hverandre på overflaten av blandingen og dekk lett med et støv av mediet.

Når så Dahlia frø? – Related Questions

Er alle georginer flerårige?

Stelletips georginer:

Små sommergeorginer er ettårige, men knollgeorginer kan du få igjen til neste år. Georginer trives godt i potte og ulike sammenplantinger.

Hvor fort spirer Dahlia?

Etter kun få dager kommer det små skudd og rotutviklingen er godt i gang. Husk å holde lett fuktig. Fantastiske variasjoner av Dahlia.

Hvordan ta stikling av Dahlia?

Stiklingene skjæres av med en skarp og ren kniv. Ved å ta med litt av knollen setter stiklingen rot mye fortere. Såret på knollen heles fort. Husk, tar man alle skuddene på en knoll og det ikke er flere øyne igjen, kan man kaste knollen i komposten, da det ikke vil komme flere skudd.

Hvordan oppbevare Dahlia om vinteren?

Oppbevaring: Når knollene er tørre legger du de sammen i en eske med lokk og noen pustehull, og sett denne kjølig, tørt og mørkt. Må være frostfritt! Ideell temperatur er mellom 4 og 10 grader.

Kan man dele Dahlia knoll?

Deling. Overvintrer du dahliaknoller vil du fort erfare at de blir større, og danner flere og flere skudd for hvert år som går. Da er det greit å dele dem. På våren, før de skal legges kan du lett se hvor de nye skuddene vil dannes.

Hvordan formere georginer?

Hvis du planter georginer med frø, kan du med fordel skjære toppen av plantene slik at de står tettere og får flere blomster. Toppene kan du bruke som stiklinger. Uansett hvordan du velger å formere georginene, vil du erfare at knollene vokser raskt og danner flere og flere skudd for hvert år som går.

Hva er forskjell på Dahlia og georginer?

Litt fakta om georgine/dahlia

Georgine og Dahlia er samme planten. Georgine er det norske navnet, Dahlia det vitenskaplige (og det navnet som brukes på engelsk). Det norske navnet georgine kommer fra Georgina.

Er Georgine og Dahlia det samme?

Georgine og dahlia er det samme.

Kan georginer overvintre i potte?

Overvintre georginer i potte

Hvis du dyrker georginer i potter, kan du oppbevare dem i pottene over vinteren. Sett pottene på et frostfritt sted. Når våren kommer, trenger du bare å plante om knollene i ny jord og flytte ut pottene igjen.

Hvordan få Dahlia til å blomstre?

Jo mer sol, jo mer blomstring! Georginers fargeprakt og utstråling sprer liv og glede fra midt på sommeren helt til frosten kommer. Georginer vil ha jevnlig tilgang på vann og næring. Og du må huske å knipe vekk gamle blomster for at de skal fortsette å blomstre.

Når ta inn Dahlia knoller?

Georgineknoller er ikke vinterherdige og må graves opp hver høst og overvintres mørkt, frostfritt, tørt og kjølig. Knollene graves opp når frosten kommer i september/oktober avhengig av hvor du bor i landet. Videre plantes knollene ut igjen til våren, når faren for frost er over.

Hvor mange Dahlia i en krukke?

Antall knoller i hver krukke varierer avhengig av krukkens størrelse, men et tips er å la dem gro litt i en litt mindre krukke til å begynne med. Siden kan du plante dem om til en større krukke, når det er på tide å sette dem ut.

Skal Dahlia ha mye sol?

Georginene kan være de flotteste blomstermaskiner! De krever mye sol, og de må inn om vinteren, men belønner deg med kontinuerlig blomstring fra midt på sommeren og helt til frost.

Skal Dahlia knipes?

Hvis du ønsker deg en tettere plante vil jeg anbefale å knipe toppskuddene nå. Knip over første eller andre bladpar. Dette tvinger planten til å sette nye skudd fra bunnen. Som regel vil den sette to nye skudd.

Hva slags jord til Dahlia?

Dahlia trenger dyp og næringsrik jord og mye sol for å blomstre rikt. Små og mellomstore sorter kan dyrkes i store potter, de største bør dyrkes i hagen.

Hvordan oppbevare Dahlia knoller?

Georginer/dahliaknoller tåler ikke frost (gjør ingen ting om bladverket fryser). De må derfor opp av bakken og overvintres inne. Denne overvintringen er egentlig ganske grei, den største utfordringen er å finne et godt rom.

Leave a Comment