Når regner det mest i Oslo?

Den nedbørrikeste måneden er september, med gjennomsnittlig 90 mm, den nedbørfattigste er februar, med 36 mm, mens årsnedbøren er 763 mm. I gjennomsnitt måles nedbør lik eller større enn 1,0 mm i 113 dager hvert år.

Når blir det varmt i Norge 2022?

Sannsynligheten for at oktober 2022 blir varmere enn normalt (der normalen er gjennomsnittet i referanseperioden 1993–2021). Gjennomsnittet for området mellom 40 og 70 grader nord er 69 % på grunn av den underliggende oppvarmingstrenden (uten trend ville den ha vært rundt 50 %).

Hva er det kaldeste det har vært i Oslo?

Kulderekorden for Oslo er 29,6 minusgrader, registrert den 21. januar 1841.

Når regner det mest i Oslo? – Related Questions

Hvem har mest regn i Norge?

Våtest er det i et belte 50–60 km inn fra kysten. Målestasjonen med høyeste årlige nedbørsnormal er Brekke i Sogn og Fjordane med 3575 mm. De vestlige fjellområdene mottar imidlertid vesentlig større mengder, og estimater tyder på at for eksempel Ålfotbreen har en normal årsnedbør like i underkant av 6000 mm.

Når er det best vær i Oslo?

Den beste tiden å reise til Oslo i Norge er fra juni til august. I denne perioden har du behagelig temperatur og lite nedbør. Den høyeste gjennomsnittstemperaturen i Oslo er 20°C i juli og den laveste er -3°C i januar. Den høyeste vanntemperaturen er 21°C og den kaldeste 5°C.

Hvor er den kaldeste plassen i Norge?

– Den kaldeste lufta ligger over Sør Norge nå. Nord i innlandet og sør i Trøndelag er det kaldest i landet nå. Det kaldeste stedet i Norge i natt var i Røros med minus 36 grader, sier Granerød.

Når på året er det kaldest i Norge?

Januar er kaldeste måned på praktisk talt alle norske innlandsstasjoner og indre kyststrøk fra Stad til Kirkenes. Middeltemperaturen i januar er under 0 °C unntatt i kystsonen fra Lindesnes til ytre del av Lofoten. Temperaturen avtar mot nord og øst.

Hva er den laveste temperaturen målt i Norge?

Den laveste minimumstemperaturen ble målt på Ĉuovddatmohkki (Karasjok, Finnmark) med –43,3 °C den 27. desember. Vi må tilbake til 2001 for å finne en lavere verdi på årets laveste temperatur. Da var Drevsjø (Engerdal, Innlandet) kaldest med –43,9 °C.

Hvor er det varmeste stedet i Norge?

juni 1970 måtte værobservatør Borghild Syversen i Nesbyen klype seg i armen. Termometeret viste 35,6 °C, den høyeste temperaturen målt i Norges noensinne. Den 20. juni 2020 kunne Nesbyen feire 50 år som Norges varmeste sted.

Hvor er det minst sol i Norge?

Sørlandet får mest sol

Vestlandet peker seg også ut som den landsdelen med færrest soltimer – i allefall i Bergen, som bare får 218 timer med sol. Grimstad i Agder får mest sol, med 286 timer.

Hva er den varmeste plassen i verden?

Death Valley, California. Det varmeste stedet på jorden, med rekordmålingen på 56,7 grader fra 1913. Nasjonalparken ligger i Mojaveørkenen, og de to eneste skiltene som leder noe sted heter noe med steikeovn: Furnace Creek og Stovepipe wells.

Hva er den kaldeste måneden i Norge?

desember fordi det er den korteste dagen. Det er derfor nærliggende å tro at desember er årets kaldeste måned. Men når januar og februar er enda kaldere, skyldes det primært at kloden på våre breddegrader fortsatt avgir mer energi enn den mottar fra Solen i denne perioden.

Hvilken by har flest soldager?

Grimstad er byen i norge med flest soldager, melder Agderposten. Flere steder har påberopt seg å være norges sol-mekka, men Stein Kristiansen ved meteorologisk institutt bekrefter at Grimstad er solby nummer en. Stein Kristiansen ved meteorologisk institutt bekrefter at Grimstad er byen med mest klarvær i Norge.

Hvor mange dager snør det i Oslo?

This is a modal window.

Hvor ofte det regner i Oslo? Hvor ofte snør det i Oslo?

Rainy days
Oktober 6
November 10
Desember 2
Snø dager

Hvor mye har det regnet i Oslo?

Nedbør
Navn Verdi
Totalt Nedbør 66,2 mm
Våteste døgn (13. sep.) Nedbør 25,6 mm
Antall nedbørdøgn 8

Hvor varmt er det i Oslo i mars?

Været i Oslo i mars er relativt kaldt med temperaturer mellom -5°C og 3°C grader. Vi anbefaler at du bruker varme klær. Du kan forvente 3 til 8 dager med regn i Oslo gjennom mars.

Blir det varmt i august?

Sannsynligheten for at august 22 blir varmere enn normalt (der normalen er gjennomsnittet i referanseperioden 1993–2021). Gjennomsnittet for området mellom 40 og 70 grader nord er 70 % på grunn av den underliggende oppvarmingstrenden (uten trend ville den ha vært rundt 50 %).

Hvordan er været i Oslo i august?

Temperaturen i Oslo vil være fra 11°C og opp til 20°C grader gjennom august. Du kan forvente 3 til 8 dager med regn i Oslo gjennom august.

Hvem eier pent no?

Schibsted er et etablert mediekonsern med hovedkontor i Oslo, som eier nettsteder som for eksempel VG, Aftenposten, Finn og E24.

Leave a Comment