Når må arbeidsgiver hente skattekort?

Som arbeidsgiver er du ansvarlig for å hente skattekortene for alle dine ansatte ved overgangen til et nytt inntektsår. Skattekortene må hentes i forkant av første lønnskjøring. Ved nyansettelser i løpet av året, gjøres dette i forkant av første lønnskjøring for den nyansatte.

Hvorfor har ikke arbeidsgiver hentet skattekort?

Det kan hende at frikortet innhentes i forbindelse med utbetaling av lønn, men du kan jo gjøre arbeidsgiveren din, eventuelt lønningskontoret, oppmerksom på at frikortet ligger klart. Hvis de trekker 50% skatt bør du klage og henvise til at du har bestilt frikort.

Hvorfor betaler jeg 50% skatt?

Hvis du ikke har frikort, er arbeidsgiveren pliktig til å trekke 50 prosent skatt på lønnen du får. Hvis du har frikort, men ikke skattekort, trekkes det 50 prosent skatt på lønnen som er over frikortgrensen, som er på 65 000 kroner.

Når må arbeidsgiver hente skattekort? – Related Questions

Hvem har søkt på skatten min?

Når du har logget deg inn for å søke i skattelistene kan du klikke på søkestatistikk og se hvem som har søkt på deg. Du får se navn, fødselsår, postnummer og poststed på den som har søkt og tidspunktet for søket. Listen over hvem som har søkt og sett dine opplysninger oppdateres en gang i timen.

Hvor lang tid tar det å hente skattekort?

Bestill skattekort uten lønnssystem

Du får tilgang til skattekortene innen 30 minutter i innboksen i Altinn.

Hvor kan jeg se skatteoppgjøret?

Tidligere års skatteoppgjør finner du blant skattedokumentene dine ved å logge inn på Min side.

Hvordan endre hovedarbeidsgiver på skattekortet?

Er det vanskelig å velge hvem som er hovedarbeidsgiver, kan du endre skattekortet til prosentkort på skatteetaten.no under «Endre skattekort/forskuddsskatt». Prosenttrekket skal da benyttes av alle arbeidsgiverne.

Kan arbeidsgiver nekte deg å jobbe andre steder?

– Vi ser at en del arbeidsgivere ønsker å få beskjed fra ansatte dersom de skal ta jobb andre steder. Det kan det være gode grunner til, og det kan gjerne også tas inn i arbeidsavtalen. Du kan imidlertid ikke kreve å få godkjenne at ansatte tar annet arbeid på fritiden. Arbeidstaker må få styre fritiden sin selv.

Er det lov å ha 2 100 stillinger?

Du kan ikke ha mer enn 100% stilling hos en og samme arbeidsgiver. Dersom du har mer enn 100% stilling hos samme arbeidsgiver regnes dette som overtid, og overtid er ikke tillatt som en fast ordning.

Er det lov å jobbe 200%?

Så lenge du er over 18 år og ikke jobber innenfor veitransport, er det lovlig å ha flere arbeidsgivere hvor du til sammen jobber mer enn 100%. Arbeidsmiljøloven har grenser for hvor mange timer en ansatt kan jobbe hos én arbeidsgiver.

Er det lov å ha 2 jobber?

Se arbeidsmiljøloven § 10-4 (1). Grensene for arbeidstid i arbeidsmiljøloven kapittel 10 tar utgangspunkt i at du har en arbeidsgiver. Det er imidlertid ikke ulovlig å ha mer enn en arbeidsgiver samtidig. Du kan derfor jobbe mer enn grensene for arbeidstid i kapittel 10, hvis det er fordelt på flere arbeidsgivere.

Er det lov å jobbe 6 dager i uken?

Det er ikke i seg selv nødvendigvis ulovlig å jobbe 6 dager i uka, men om det er tillatt kommer an på hvor mange timer du skal jobbe, og om du får den arbeidsfrie perioden du skal ha per uke. Du kan ikke ha mer enn full stilling til sammen hos en og samme arbeidsgiver.

Er det lov å jobbe 7 dager i strekk?

Du kan maks. jobbe 10 timer overtid per 7 dager og 25 i løpet av 4 sammenhengende uke. Tegningen illustrerer at en ansatt maksimalt kan jobbe 12 dager sammenhengende fordi arbeidsperioden er delt i to ved hjelp av ukeskillet.

Er det lov å jobbe hver lørdag?

Lørdag er ansatt som en vanlig arbeidsdag etter loven. Det innebærer at det er fullt lovlig å jobbe hver eneste lørdag om ønskelig.

Har man krav på 5 min pause i timen?

Hovedreglene om pauser står i arbeidsmiljøloven § 10-9. Arbeidstaker skal ha minst én pause hvis arbeidstiden er mer enn fem og en halv time. Hvis arbeidstiden er minst åtte timer, skal pausen eller pausene være til sammen minst en halv time.

Er det lov å jobbe 12 timer?

Se arbeidsmiljøloven § 10-6 (8). Så ja, det er i utgangspunktet lovlig å jobbe 12,5 time i løpet av én dag. Men det er ikke lovlig å jobbe så mye uten pauser: Jobber du mer enn 5,5 timer har du krav på minst en pause.

Når har man krav på betalt lunsj?

Arbeidsmiljøloven definerer ikke om ansatte skal ha betalt pause. Dette kan imidlertid være omtalt i arbeidsavtalen til den enkelte, eller i gjeldende tariffavtale. I henhold til arbeidsmiljøloven § 10-9 har arbeidstaker krav på minst én pause dersom den daglige arbeidstiden er på minst 5,5 timer.

Har man rett på pause når man jobber 5 timer?

Pauser. Arbeidstaker har rett til minst én pause når den daglige arbeidstiden overstiger fem og en halv time. Dersom den daglige arbeidstiden er åtte timer eller mer, skal pausene til sammen være minst en halv time.

Hvor mange timer i uka er det lov å jobbe?

Utgangspunktet er at arbeidsgiver ikke kan pålegge arbeidstakeren å jobbe mer enn 9 timer per dag, og 40 timer i løpet av en uke, innenfor alminnelig arbeidstid. Merk at de fleste tariffavtaler fastsetter normalarbeidstiden til 37,5 timer per uke. Arbeidstaker kan likevel pålegges å arbeide overtid.

Leave a Comment