Når kommer Hyundai kona 2021?

2021-utgaven av Kona er ventet å bli lansert i Europa mot slutten av året. Mens den elektriske utgaven trolig kommer først et stykke ut i 2021.

Når kom Hyundai kona?

Den første electric ankom Norge den 6. august 2018.

Når kommer nye Hyundai kone?

Salget av nye KONA Electric åpner allerede i dag, 12. februar 2021.

Når kommer Hyundai kona 2021? – Related Questions

Er Kona en SUV?

Hyundai KONA electric er en SUV i den såkalte B-klassen og føyer seg inn i rekken med kompakt SUV‘er som har entret det helelektriske markedet de siste årene. Den tradisjonelle utgaven av Kona, med en bensinmotor på 120 hester, kom høsten 2017.

Hvor raskt lader Hyundai kona?

Slik hurtiglader Hyundai Kona

Hyundai Kona lader med inntil 80 kW på en CCS-lader. Hyundai selv oppgir at bilen bruker 47 minutter på å lade fra 10 til 80 prosent. I sommertesten brukte vi 50 minutter og 26 sekunder å lade fra 9 til 80 prosent.

Har Hyundai kona varmepumpe?

En studie miljødepartementet i Korea gjorde på Hyundai Kona og Kia e-Niro, viste at varmepumpen reduserte batteribruken betydelig under kalde temperaturer. Bilene ble kjørt i en temperatur på -7°C med klimaanlegget aktivert, og de beholdt 90% av rekkevidden sammenlignet med kjøreturer i 26°C.

Hvordan forvarme Hyundai kona?

Sørg for at batteriet er varmt.

På noen biler, som nye Hyundai IONIQ og Kona, kan du starte forvarmingen fra sofakroken eller kontorstolen via en elbil-app, også når bilen ikke er tilkoblet strøm (men det vil naturligvis gå noe utover rekkevidden).

Hvor mye koster det å lade en elbil?

Avhengig av kjørestilen din, så burde elbilen din være i stand til å nå 60 til 80 km på én ladetur. Totalt ville det å lade elbilen din koste 14 x 1,13 = kr 15,82. Dette betyr at strømforbruket per kilometer er rundt kr 15,82/60 = kr 0,26 og 15,82/80 = kr 0,19.

Hvordan hurtiglade Hyundai kona?

Spesifikasjoner Hyundai Kona (2020)
Batterikapasitet brutto 67 kWh
Akselerasjon 0-100 km/t 7,6 sek
Topphastighet 167 km/t
Egenvekt uten fører 1685 kg
Tillatt totalvekt 2180 kg

Hvor mye strøm kan Hyundai kona ta imot?

Hyundai Kona er et eksempel på det. Bilen har nylig blitt overlevert de første kundene, og tall fra den nederlandske ladeoperatøren Fastned viser at bilen kan lade med inntil 72 kilowatt. Dette for utgaven med 64 kilowattimer batteri når den lades på en ladestasjon som kan levere inntil 175 kilowatt.

Hvor mye strøm kan kona ta imot?

Hyundai Kona Electric kan ta imot opptil 50 kW og 77 kW ladeeffekt, og skal klare å lade fra 0-80% på rundt 50 minutter. Når det gjelder lading fra ladestolpe (for eksempel kommunale) eller hjemmeladere (mode 3) kan Hyundai Kona Electric ta imot inntil 7,2 kW.

Hvor mange kWh for å lade elbil?

Normallading er vanligvis på rundt 2,3 kW (10A) eller 3,7 kW (16A). Hvis man lader med en effekt på 2,3 kW i 10 timer, har man fått 23 kWh energi. Dette tilsvarer batterikapasiteten i mange kompakte elbiler.

Skal man lade elbil hver dag?

Det anbefales at du i hovedsak lader bilen med ladekladd. Om bilen ikke brukes over lengre perioder, må batteriet lades minst hver fjerde måned. Generelt anbefales det at du ikke lader batteriet helt ut, spesielt om omgivelsestemperaturene er høye. Dette kan skade batteriet.

Hvor mye billigere er det å eie elbil?

Rapporten viser at det er langt billigere å eie en elbil enn en tilsvarende fossilbil. – Kjøper du for eksempel en ny elbil til 450.000 kroner, og kjører 15.000 kilometer i året, er kostnadene nesten 18.000 kroner lavere i året enn for en bensinbil til samme pris, sier spesialrådgiver Jan Petter Røssevold i OFV.

Kan man lade elbil til 100?

De aller fleste elbiler lader veldig sakte etter 80 %. Trenger du mer rekkevidde for å komme frem lønner det seg ofte både i tid og kroner å heller legge inn ett kort ladestopp til enn å lade til 100%. Igjen, dette varierer fra bil til bil – så blir kjent med hvordan din bil lader.

Hvor lang levetid har en elbil?

I praksis er det imidlertid lite trolig at kapasiteten vil synke så kraftig på åtte år eller etter 160.000 kilometer på nye elbiler i dag. For eksempel er det gjort undersøkelser på Tesla Model S, som viser at batteriene kun har tapt 10 prosent kapasitet etter 300.000 kilometer.

Kan laderen stå i hele tiden?

Men hyppig og feil lading kan være brannfarlig. Du husker kanskje å trekke ut stikkontakter når det er uvær for å unngå skader på elektronikk. Men lar du ulike ladere stå med støpselet i veggen til enhver tid ellers, også når du ikke bruker den til å lade apparater? Det bør du faktisk ikke gjøre.

Er det billigere å lade elbil hjemme?

NAFs utregning viser at elbil fortsatt er billigere.

Med utgangspunkt i strømprisene og drivstoffprisene vi ser i dag er det fortsatt svært lønnsomt å lade elbil framfor å fylle bensin eller diesel. Elbileiere får god hjelp av strømstøtten, som sørger for et betydelig kutt i ladeutgiftene hjemme.

Er det farlig å lade elbil i vanlig stikkontakt?

Ikke lad elbilen i vanlig stikkontakt. Lader du elbilen din i vanlig stikkontakt? Det er ikke anbefalt av en rekke grunner. Den viktigste er at det kan føre til varmgang og i verste fall brann.

Leave a Comment