Når kommer første bud?

Det vanligste er at budrunden starter etter siste visning på boligen har vært. For eksempel hvis en bolig har visning på søndag ettermiddag og mandag kveld, vil budrunden starte på tirsdag morgen. Men det trenger ikke være slik. Det er faktisk ikke noen regler om når budrunden kan starte!

Hvordan legge inn første bud?

For at budrunden skal gå så smidig som mulig, ber megler deg om gyldig legitimasjon og signatur før du legger inn ditt første bud. I dag går det an å gi bud og identifisere seg over nett, så lenge du signerer med BankID eller MinID.

Kan man si nei til bud på prisantydning?

Det er ikke lov. Forbrukerombudets linje er at når er selger har avslått et bud på prisantydning, så må man annonsere til ny pris ved annonsering av ny visningsrunde.

Når kommer første bud? – Related Questions

Kan selger godta et lavere bud?

Du bestemmer selv hvilket bud du ønsker å akseptere og hvem du ønsker å selge til. Du kan velge å akseptere et lavere bud fra en av de andre budgiverene om du ønsker, eller avslå budet for å vente på andre potensielle kjøpere som trenger litt mer tid til å legge inn bud.

Kan megler lyve om bud?

Selv om eiendomsmeglere er pliktig til å loggføre budene som mottas, trenger de ikke å loggføre kommunikasjonen under budrunder eller kontaktinfo til interessenter som ikke legger inn bud. Derfor er det gode muligheter for meglere å lyve for å presse opp prisen uten å bli avslørt.

Er prisantydning bindende?

Nei. Du bestemmer selv hvilket bud du ønsker å akseptere. Det finnes ingen regler som påbyr deg å akseptere et bud. Likevel regnes det ikke som god praksis å sette prisantydning lavere enn en sum du er villig til å selge for.

Er takst og prisantydning det samme?

Takst er en mer teknisk vurdering av boligens verdi, sammenliknet med prisantydning, som i større grad baserer seg på markedet ved verdivurderingen.

Hvor lavt bud kan man legge inn?

Det finnes ingen nedre grense for hva en kjøper må by i en budrunde. Likevel er det alltid en mulighet for at svært lave bud kan oppfattes som frekt eller useriøst av selger. Dette kan gjøre at selger ikke ønsker å selge boligen til personen som kom med skambudet.

Hvor mye bør man gå over takst?

For å minske risikoen for at lånekunder lar seg rive med mer enn det som sunt er, innfører nå banken følgende krav for sine kunder: Dersom man har maksimal belåning, altså 85 prosent, må man ha tillatelse fra banken før man byr mer enn 10 prosent over prisantydning.

Hva skal man ikke si til megler?

Sett en grense for deg selv, og ikke fortell megleren om den. Ikke gi inntrykk til megler om at dette er en bolig du vil ha «for enhver pris», ifølge Thomas Bartholdsen. Gjør deg kjent med prisnivået der du skal kjøpe før du bestemmer deg for et pristak.

Hva trekker ned takst?

– Dårlig beliggenhet, lav standard, lite lys og mye støy. Det er typiske ting som trekker ned prisen du får for en bolig, sier Carl O. Geving. Undersøkelser forbundet har gjort viser at boligkjøpere er ekstra opptatt av balkong, peis og parkeringsmuligheter.

Hvor går grensen for skambud?

Det er ingen klar grense. Men om en bolig ligger ute til 3 000 000 kroner, og budgiver byr 2 000 000, kan nok dette betegnes som et skambud. Et veldig lavt bud trenger ikke nødvendigvis oppfattes som et «skambud» av selger. Har boligen ligget svært lenge ute for salg, tyder det på at prisen er for høy.

Hvordan vinne budkrig?

Syv tips til budrunden
  1. Ha finansieringsbevis klart.
  2. Bestem deg for et maksbeløp.
  3. Les salgsoppgaven nøye.
  4. Sett en tidsfrist for budet.
  5. Hold kortene tett til brystet.
  6. Vent gjerne med å gi ditt første bud.
  7. Vær tilgjengelig under hele budrunden.

Kan man legge inn bud på kvelden?

Kan man legge inn bud på kvelden? Du kan gi bud på kvelden om du ønsker det, men akseptfristen kan som sagt ikke være altfor kort. Det er vanlig at hissige budrunder holder frem ganske sent, selv om selger ikke trenger å akseptere før neste dag. Husk at megler skal ha tid til å varsle andre interesserte.

Kan selger komme med motbud?

Akkurat som kjøpernes bud ikke trenger å være siste bud, kan selgernes motbud også være et forhandingsutspill. Det vil si at hvis man som potensiell kjøper blir møtt med et motbud man synes er for høyt, kan man vurdere å legge inn et nytt bud – mellom det forrige man hadde og motbudet.

Hva er 5 minutters regelen?

Hvis man feks legger inn et bud 21.55 og ingen annen byr før klokken viser 22.00 så er budet vunnet av budgiver som la inn bud kl 21.55. Det nytter ikke å komme inn kl 22.03 eller 22.05 og hevde man da har vunnet bud. Fristen var altså 22.00.

Er det lov å trekke et bud?

Når er et bud bindende? Det eksisterer ingen angrerett ved kjøp av fast eiendom. Utgangspunktet og hovedregelen er at et bud ikke kan tilbakekalles når det har kommet til selgers kunnskap[1]. Aksepterer selger budet innen fristen har kjøper og selger inngått en bindende avtale.

Hva skjer etter at du har vunnet budrunden?

Når selger har akseptert ditt bud og budet har nådd frem til deg er bindende avtale inngått. Aksepten regnes som kommet frem når den er i din postkasse, når du har mottatt den som sms eller den ligger i e-postkassen din. I tillegg må du har fått kunnskap om aksepten.

Er alle bud bindene?

Bud er en erklæring der du erklærer at du vil kjøpe et hus for et bestemt beløp. Ved bolighandel skal budene gis skriftlig. Også muntlig bud er bindende, men ved kjøp av eiendom gis budet skriftlig. Bud gis vanligvis på meglerens budskjema der viktige forhold er forhåndstrykt for å unngå at noe blir glemt.

Leave a Comment