Når er suppleringsopptak 2022?

Den 29. juli starter suppleringsopptaket, hvor blant annet de som står på venteliste til studier vil få svar på om de kommer inn. Enkelte kan stå på venteliste selv etter dette, og kan i så fall få en siste mulighet til å komme inn på et studium i etterfyllingsopptaket, som starter rundt den 4. august.

Hvor mange kommer inn på suppleringsopptak?

Tall etter suppleringsopptaket inkluderer også ett opptak til Ledige studieplasser. I suppleringsopptaket er det sendt ut 12107 tilbud til 7456 ulike søkere. 3394 søkere som sto uten tilbud i hovedopptaket har nå fått tilbud, mens 2963 personer med tilbud i hovedopptaket har fått tilbud på en høyere prioritet.

Når er suppleringsopptaket ferdig?

Suppleringsopptaket er gjennomført for 2022.

Det er berre søkjarar som får nytt tilbod eller som har blitt studiekvalifiserte etter hovudopptaket, som får svar i suppleringsopptaket. Viss du får eit nytt tilbod i suppleringsopptaket, mistar du automatisk den tidlegare tildelte studieplassen.

Når er suppleringsopptak 2022? – Related Questions

Kan man komme inn etter suppleringsopptak?

Etter suppleringsopptaket tar noen læresteder inn studenter i etterfyllingsopptak annenhver dag fra cirka 5. august og en gang per uke i september. Dette skjer om mange søkere sier nei i suppleringsopptaket og dette fører til at det blir ledige plasser.

Hvordan fungerer suppleringsopptak?

I suppleringsopptaket kan de som står på venteliste bli hentet opp fra ventelisten, og få et nytt tilbud om studieplass. I hovedopptaket kan du takke ja til en studieplass, og samtidig takke ja til en ventelisteplass til et studieønske som er høyere prioritert .

Når er Etterfyllingsopptak?

Universitet og høgskole

Til nokre studium kan lærestadene etterfylle frå ca. 4. august og utover. I etterfyllingsopptaka mistar du ikkje automatisk tidlegare tilbod du har takka ja til, viss du får nytt tilbod.

Når får man svar på om man kommer inn på master?

Du får svar på søknaden 10. juli. 15. oktober er søknadsfrist for studietilbud som starter i januar.

Hvor mange alderspoeng har jeg?

Du får automatisk alderspoeng ut i fra hvilket år du er født. Fra og med det året du fyller 20 år får du 2 alderspoeng for hvert år, hvis du har fullført og bestått videregående opplæring. Du kan ikke få mer enn 8 alderspoeng. Tabellen gjelder for opptak til studier med studiestart høsten 2022 eller våren 2023.

Kan man takke ja til studieplass og venteliste?

Du kan takke ja til både tilbod om studieplass og tilbod om ventelisteplass, men ver klar over at viss du får eit studietilbod i hovudopptaket og eit nytt tilbod i suppleringsopptaket, vil du miste det gamle tilbodet automatisk. 24. juli er siste frist for å trekkje deg frå venteliste før suppleringsopptaket.

Hvor mange pleier å takke nei til studieplass?

Rundt 40 prosent, eller cirka 63.000 studenter har ikke kommet inn på førstevalget sitt. 28.000 studenter har ikke fått et tilbud ennå, en økning på 27-28 prosent. 107.999 søkere har fått tilbud om studieplass. 3191 flere 19-åringer har fått tilbud om studieplass sammenlignet med i fjor.

Er det mulig å studere to ting samtidig?

Visste du at noen velger å studere to studieprogram samtidig? Det er fullstendig mulig, men utfordrende! Her kan du lese om hvordan en student endte opp med å velge to bachelorprogram samtidig.

Kom ikke inn på førstevalget?

Det er karakterene dine som avgjør hvor du kommer inn på første-, andre- eller tredjevalget ditt. Hvis du ikke har gode karakterer for å komme inn på førstevalget, vil du komme inn på andrevalget om du har karakterene til det. Prioriteringslisten du har satt blir tatt hensyn til.

Hva skjer hvis jeg takker nei til førstevalget?

Hvis du får førsteønsket ditt og takker nei, vil du ikke få flere tilbud. Hvis du får andreønsket ditt er det viktig at du takker ja til plassen, men nei til å stå på venteliste til høyere ønsker. (Du har aldri mer enn ett tilbud, så hvis du får et nytt tilbud så mister du automatisk det første.)

Hvor mange kommer inn på førstevalget?

Dette er en økning på 643 studieplasser fra i fjor. Av årets søkere har 64 744 fått tilbud på sitt førstevalg. 53,4 prosent av alle kvalifiserte søkere fikk i år tilbud om førstevalget sitt. I 2021 var det 20,2 prosent av kvalifiserte søkere som ikke fikk tilbud, i år er det 13,2 prosent.

Hvor mange kommer inn på førstevalg vgs?

Så langt i år har ni av ti elever kommet inn på førstevalget sitt. Det er flere enn på tilsvarende tid i fjor. – De foreløpige inntakstallene viser at flere har kommet inn på primært ønsket utdanningsprogram i år enn på samme tidspunkt i fjor; 91,6 prosent mot 89,6 prosent totalt for alle tre årskullene.

Kan man gå vg3 om igjen?

Svaret er dessverre nei, men har ikke rett til å gå Vg3 omigjen hvis du allerede har fullført det (selv om du skulle ha strøket i flere fag). Når du har gått vg3 har du brukt opp ungdomsretten din, uansett karakterer, og har ikke rett på mer opplæring i offentlig videregående skole.

Kom ikke inn på noen vgs?

Vi anbefaler deg å snakke med rådgiver eller kontaktlærer med skolen din om dette, da kan de forklare deg det godt. Du har rett til videregående opplæring, så du kommer til å få tilbud om en plass uansett.

Når er 3 inntaket til vgs?

Det er ikke noe 3. inntakvgs. Det er nå de ulike skolene som har unntakslister og tar kontakt direkte med elever om de får ledig plass.

Når er tredje inntak på VGS 2022?

9. august: tredje inntak. Du svarar ja til tilbodet ved å møte på skulen første skuledag.

Leave a Comment