Når er magesmerter farlige?

Vi kan alle ha vondt i magen, men når trenger man egentlig å ringe legen? – Vi skiller vanligvis mellom akutte og kroniske magesmerter. Alle som opplever akutt innsettende sterke smerter – enten fra brystet eller buken – bør raskt oppsøke lege for å avklare årsaken, sier Jørgen Valeur, lege og ph.

Når oppsøke lege med magesmerter?

Ved akutte, kraftige magesmerter som ikke går over i løpet av kort tid, bør du kontakte lege raskt. Magesmerter som kommer og går, eller som har vart over en periode, haster ikke på samme måte, med mindre du har varselsymptomer som nevnes under. Får du magesmerter sammen med andre symptomer, bør du være på vakt.

Hva skal man gjøre når man har vondt i magen?

Først og fremst hjelper det å få godt skikkelig på do, så kjenner du trange er det lurt å ikke avvente. Fysisk aktivitet er også bra da det kan få fart på saker og gjøre så du får ut ekstra luft feks. Er det en mer konkret underliggende årsak til magesmertene må årsaken behandles direkte for å bli kvitt smertene.

LES OGSÅ  Hvordan merker man at man har hudkreft?

Når er magesmerter farlige? – Related Questions

Hvordan vet man at man har magesår?

Symptombilde. Magesår kan gi smerter, spesielt fra øvre del av magen mellom brystbenet og navlen. Smerten er gjerne brennende og verre på tom mage. Du kan få såkalt spiselindring, det vil si at smertene blir mindre når du spiser.

Kan man få vondt i magen av Corona?

Koronaviruset er egentlig et luftveisvirus, noe som betyr at viruset hovedsakelig sitter i, og gir symptomene fra, luftveiene. Men viruset kan også påvirke organer utenfor luftveiene og kan ramme celler også i mage-tarm kanalen, noe som vil gi symptomer fra magen og tarmen.

Hvilken mat hjelper mot vondt i magen?

Mat som ofte tåles bedre er kokt mat, kokte grønnsaker, havresuppe, omelett, ristet loff, lyst knekkebrød, kokt potet, potetmos, ris, pasta, hvit fisk, kokt kylling, banan, gulrotmos.

Hvor lenge kan mageknip vare?

Kroniske magesmerter er ofte definert som konstante eller hyppig tilbakevendende smerter som varer minst 2-3 måneder. Det finnes mange årsaker til magesmerter. De hyppigste årsakene til kroniske magesmerter er funksjonell obstipasjon og irritabel tarmsyndrom.

Har du vondt i magen gå til?

Per i hagen

Har du det? Ja, har du vondt i magen, så gå til Per i hagen. og gir deg en med pisken.

Hva hjelper mot vondt i magen barn?

Ved milde magesmerter er det en rekke ting du kan forsøke.
  1. Forsøk å gi barnet litt å spise.
  2. Ved luftplager kan det hjelpe å bevege seg og legge en varmeflaske på magen.
  3. Vanlige og ufarlige infeksjoner andre steder i kroppen kan gjøre at barn føler de har vondt i magen.

Hvordan få ut hard avføring fort?

Drikk mye vann (gjerne 2 liter per dag). Spis fiberrik mat (for eksempel grove kornprodukter, grønnsaker og frukt). Spis matvarer som stimulerer tarmfunksjonen (for eksempel kli/linfrø blandet med syrnet melk eller yoghurt, sviskesaft og maltekstrakt). Vær i bevegelse/tren jevnlig.

LES OGSÅ  Hvem er Ingrid Alexandras nye kjæreste?

Hvordan vet jeg at jeg har blindtarmbetennelse?

Det første symptomet er vanligvis smerter i magen. Etter noen timer kan smertene flytte seg til høyre nedre side av magen. Smertene blir ofte verre dersom du beveger deg, og blir bedre dersom du ligger og trekker opp knærne. Du kan miste appetitten, bli kvalm og kaste opp.

Kan man få vondt i magen av Paracet?

Overdose av smertestillende kan blant annet gi følgende symptomer: Paracetamol (for eksempel Paracet og Pinex): Kvalme, oppkast, magesmerter.

Hva er best mot magesmerter Ibux eller Paracet?

Paracetamol er ofte førstevalg

– Reseptfrie legemidler med paracetamol virker smertestillende og febernedsettende, og bør være førstevalget ved feber og milde smerter hos voksne, barn, gravide og ammende. Medisiner av denne typen tolereres av de aller fleste, og har som regel god effekt ved milde plager.

Har hatt vondt i magen i flere dager?

Kommer smertene plutselig og akutt bør du ringe legevakten, eller legen din, og spørre om råd. Har du hatt langvarige plager, men ikke funnet ut av hva det gjelder, bør du søke hjelp. Har du mange i familien med tarmkreft, eller er over 50 år, bør du være ekstra på vakt og ha lavere terskel for å oppsøke lege.

Kan man ta Ibux når man har vondt i magen?

Om du pleier å ta Ibux når du har mensen og i den forbindelse får vondt i magen, kan det være at du tåler Ibux dårlig. Ibux kan være sterk for magen fordi stoffene i Ibux påvirker slimhinnene i magen, som en bivirkning. Det er viktig at du ikke tar mer enn anbefalt daglig dose, dette står på pakken.

LES OGSÅ  Hva kan være tegn på nyresvikt?

Kan man få vondt i magen av stress?

Stress er en veldig vanlig årsak til oppblåst mage, men mageproblemer kan også skyldes andre årsaker. Oppblåst mage er en tilstand hvor kroppen har et overskudd av luft i tarmsystemet, som kan føre til ubehag og sjenanse for den som rammes.

Kan man ta 2 Paracet og 2 Ibux?

Tar du en kombinasjon av Paracet og Ibux, kan du om nødvendig ta det som er maks dose for begge – altså maks dose Ibux pluss maks dose Paracet. – Det er ikke farlig for en ungdom. De to interagerer ikke, og det er vist i studier at de forsterker hverandres smertestillende effekt.

Kan man ta Paracet når man har magesår?

Dessuten skader ikke paracetamol slimhinnen i magesekken, slik at det ikke kan oppstå magesår. Den smertestillende virkningen av paracetamol er omtrent likeverdig som den av NSAIDs ved mange former for smerter, bortsett fra ved betennelse, og er også derfor gjerne førstevalg.

Leave a Comment