Når er Halloween 2022?

Hvis du leter etter informasjon om når Halloween er i 2022, har du kommet til rett sted. Halloween 2022 finner sted mandag 31. oktober, 2022. Dette blir en morsom dag å se frem til for både unge og eldre, når allehelgensaften skal feires. Dermed er det bare å planlegge dagen for å gjøre den best mulig.

Hva er Halloween?

Halloween er en morsom høytid som finner sted rundt 31. oktober hvert år. Hvert år vil datoen endre seg litt, men selve dagen forblir den samme. I tillegg til kostymer og godteri er det mye kult håndverk og aktiviteter å glede seg over.

Halloween er en skummel høytid som har mange religiøse og kulturelle røtter. Dens opprinnelse går tilbake til den keltiske festivalen Samhain. Kelterne trodde at 31. oktober var en dag da grensene mellom liv og død ble utvisket og spøkelser ville komme tilbake. Som et resultat feiret mange keltere dagen ved å kle seg ut i kostymer.

.

Ritualer

Ritualer for Halloween er eldgamle praksiser som ble brukt for å feire det hedenske nyttåret til Samhain for over 2000 år siden. I dag praktiserer hedninger, hekser og andre over hele verden fortsatt forskjellige ritualer for å markere sesongen. Disse ritualene kan utføres alene eller sammen med venner og familie. De tjener til å hedre sesongens dypere åndelige betydning.

Halloween er dagen da sløret mellom den åndelige og fysiske verden tynnes mest. Mange oppfatninger florerer om at onde ånder kan hevne seg på mennesker på denne dagen. Folk kler seg ut i kostymer og masker for å avverge de onde åndene.

Godteri eller rampestrek – Knask eller knep

Blant barn og unge er det å gå fra dør til før i morsomme, kreative og skumle bekledninger et av høydepunktene med Halloween. Her ringer man på døren, ber om godteri eller knask, og hvis man ikke får noe kan huset forvente å bli utsatt for en rampestrek eller et knep. Dette kan inkludere egg som kastes på rutene, eller andre frekke, men uskyldige rampestreker.

Sørg derfor for å ha nok godteri å dele ut når ungene kommer på døren!

Filmer

Svært mange filmer er inspirert av Halloween-høytiden. Halloween-filmene finnes i mange utgaver, og seneste i fjor ble det lansert nok en skummel Halloween film i rekken over klassikere. Hvis du og dine nære skal holde dere hjemme på kvelden, kan en Halloween-film på TV være en perfekt aktivitet.

Leave a Comment