Når er det vanlig at barn får mobil?

Telenor og Barnevakten.no anbefaler som hovedregel at barnet skal være 10 år før det får sin første mobil. Det kan være mange årsaker til å fravike en slik hovedregel, men det er alltid foreldrene som skal avgjøre om barnet er klar for å sin første mobiltelefon.

Hvilken mobil passer til barn?

De beste mobiltelefonene til skolestart for barn under 15 år
  • Samsung Galaxy A12. Passer spesielt for: Barn som vil ha en god og rimelig Samsung som sin første mobiltelefon.
  • Samsung Galaxy A52/A52 5G. Passer spesielt for: Barn som liker å ta bilder og skal ha sin første mobil.
  • Xiaomi Mi 11 Lite 5G.
  • Sony Xperia 10 III.

Når bør barn få smartklokke?

Xplora er en smartklokke som også er en mobiltelefon utviklet for barn. Xplora er perfekt for barn i alderen fire år og oppover, frem til foreldrene føler barna er klare for en smarttelefon.

Når er det vanlig at barn får mobil? – Related Questions

Hvor mange barn har smarttelefon?

(Fornebu, 12. august 2021) Tall fra Telenor viser at enkelte barn får sin første mobil allerede når de er 5-6 år gamle. Innen de har fylt 10 år, har hele 90 prosent egen mobiltelefon.

Hvilken smartklokke er best til barn?

Xplora X5 Play ble vinneren basert på kvalitet, holdbarhet og funksjoner. Barnebloggen trakk frem flere funksjoner hvor Xplora skilte seg ut fra de andre smartklokker: Xploras X5 Play er en av få klokker med kamera, talemeldinger og emojis. Under kan du lese mer om de funksjonene som har gjort Xplora til testvinner!

Hvordan fungerer Smartklokke barn?

I motsetning til de mer avanserte voksen-smartklokkene, er ikke smartklokkene for barn avhengig av å være tilkoblet en mobiltelefon for å fungere. De har egne SIM-kort, egne numre og eget mobilabonnement. Dette gjør at barna slipper å drasse på en mobiltelefon i tillegg, noe som vil være en fordel i mange tilfeller.

Hvor mye koster xplora abonnement?

VIKTIG INFORMASJON. Abonnementet koster fra 119 til 139 kr pr mnd (avhengig av hvilket abo du velger) og gir fri bruk av sms, tale og data i Europa. XPLORA-klokken bruker et forhåndsinstallert SIM-kort og XPLORA kan kun brukes sammen med et XPLORAabonnement.

Kan man bruke XPLORA uten abonnement?

bruker og legge til en XPLORA telefon for å ta i bruk abonnementet/tjenesten. Abonnementet/tjenesten aktiveres som steg 2 når du kjøper/bestiller din XPLORA. Det foretas en kredittsjekk i forbindelse med aktiveringen. SIM-kortet er satt inn i XploraKlokken og kan kun benyttes i denne klokken.

Hva er forskjellen på xplora 4 og 5?

De største forskjellene

Den kommer i fargene svart, svart med rosa detaljer og svart med blå detaljer. I tillegg har X5 en annen versjon av Qualcomm chip-set (en microchip som finnes i de fleste telefoner). Microchipen medfører at X5 er 1mm tykkere, X4 er litt tynnere.

Kan man bruke andre abonnement på XPLORA?

Dersom du velger å benytte en annen operatør må du inngå en avtale om mobilabonnement med mobiloperatøren du ønsker å bruke. Månedlige kostnader fra mobiloperatøren du velger kommer i tillegg. Xplora Mobile tar ikke ansvar for feil eller svakheter ved tjenesten som følger av bytte til en tredjeparts SIM-kort.

Hvordan vet jeg mitt XPLORA telefonnummer?

Ved aktivering av ditt abonnement vil du få bekreftet ditt Xploranummer. Du vil også motta en e-post med bekreftelse på aktiveringen hvor du vil kunne se ditt Xploranummer.

Hvilket abonnement til XPLORA klokke?

På denne nettsiden kan du skaffe deg et abonnement: https://xplora.no/aktiver/. Du kan velge å betale enten 119, 129 eller 139 kroner per måned, avhengig om du vil betale abonnementet på forskudd hver måned eller betale løpende for hver måned. Samtaler og SMS inngår i abonnementet.

Hvordan legge inn telefonnummer på XPLORA?

a) Trykk på “Legg til enhet” i appen på din telefon og velg “Skann kode”. Kamerafunksjonen vil da dukke opp på skjermen. b) Scann QR-koden på din Xplora med telefonen din. c) Skriv inn ditt Xploratelefonnummer to ganger på skjemaet som dukker opp.

Hvor mange kontakter kan man ha på XPLORA?

Enheten her har også GPS-lokalisering, og kan ringe og motta telefonsamtaler fra opptil 20 forhåndsbestemte kontakter (foreldre må legge til nye kontakter i appen som følger med). På samme måte som med smarttelefoner, er det også et kamera her som åpner for mulighet til videoopptak og bilder.

Kan man ringe med XPLORA?

Med Xploras smartklokker kan barnet ditt ringe og sende talemeldinger til sin kontaktliste. Du kan selv definere hvem barnet ditt skal ha kontakt med – helt enkelt i vår foreldre-app. I den samme appen får du også informasjon om hvor barnet ditt befinner seg.

Hvordan sende SMS med XPLORA?

Smartklokken (med unntak av XGO2) kan motta SMS, men ikke sende SMS. GPS og sikre soner: Med Xploras GPS-funksjon kan du enkelt følge med når barnet ditt er ute og leker. Du kan også opprette trygge soner i Xplora-appen, som vil gi deg beskjed når barnet forlater og ankommer sonen.

Kan XPLORA klokker ringe til hverandre?

Barn kan ikke utveksle meldinger mellom to Xploraklokker ennå, men de kan ringe hverandre hvis telefonnumrene deres er lagret i foreldreappen. Chat-funksjonen er derimot begrenset til utveksling mellom klokken og appen.

Hvordan legge til musikk på XPLORA?

Hvordan sende musikk til din Xplora klokke:

​For å sende MP3-filer må man trykke på ⊕ symbolet i Chatten med klokken. ​Her kan man velge ønsket filtype – denne gangen er det MP3 fil man skal velge. Velg den MP3 filen du ønsker å overføre.

Hvordan legge til venn på XPLORA?

Som administrator, må du legge ønsket gjestebruker til som kontakt via din app. 2. Gjestebruker laster ned appen på sin mobiltelefon, oppretter en bruker med sitt eget telefonnummer og logger inn i appen. Merk at gjestebrukeren IKKE skal trykke på “Legg til XPLORA-klokke” og scanne QR-koden på klokken.

Leave a Comment