Når er det OK å ringe?

Det er kun lov å ringe på hverdager mellom kl. 09.00 og kl. 21.00, og ikke lørdag, søndag og helligdager.

Kan arbeidsgiver ringe meg når jeg er syk?

Må du ringe eller sende e-post for å varsle om et sykdomsfravær? Kan sjefen din kreve det? I folketrygdloven er det ikke noe krav om at ansatte skal ringe inn et sykefravær, og loven stiller ingen krav til hvordan sykemeldingen skal formidles, ifølge LO-advokatene.

Kan sjefen spørre hvorfor jeg er syk?

Arbeidsgiveren kan ikke kreve å få vite detaljerte diagnoseopplysninger mot den ansattes vilje. Arbeidstakeren har en plikt til å gi opplysninger om sin arbeidsevne, men ikke om sin sykdom. Arbeidsgiveren kan kun kreve helseattest og helsekontroll i de situasjoner som fremgår av arbeidsmiljøloven §§ 9-3 og 9-4.

Når er det OK å ringe? – Related Questions

Kan man få sparken for å være syk?

Arbeidsmiljøloven § 15-8 har regler om oppsigelsesvern ved sykdom. Bestemmelsen slår fast at arbeidstaker som er helt eller delvis borte fra arbeidet på grunn av ulykke eller sykdom, ikke av den grunn kan sies opp de første 12 måneder etter at arbeidsuførheten inntrådte.

Kan sjefen tvinge meg på jobb?

Arbeidsgiver kan med andre ord ikke tvinge deg å komme på jobb, når du er syk. Det vil i utgangspunktet være du selv eller en lege som må vurdere om du er for syk til å dra på jobb, eller om du har mulighet til å være på jobb, og da eventuelt med tilrettelegging av for eksempel arbeidsoppgaver.

Kan man bli syk av å jobbe?

I Krifa merker vi en betydelig økning i henvendelser om psykisk helse og mistrivsel på arbeidsplassen. Press, stress, usikkerhet, arbeidsoppgaver, uavklarte forventinger, omstruktureringer, endringer, grupperinger, mobbing med mer gjør stadig flere av oss syke.

Hva er en dårlig sjef?

Det vanligste kjennetegnet på dårlig ledelse er at det forekommer vedvarende personalproblemer og konflikter på områder der lederen er ansvarlig. Å lede betyr å oppnå resultater gjennom andre mennesker. Klarer ikke lederen dette, er vedkommende en dårlig leder.

Når sjefen din er psykopat?

Den psykopatiske sjefen er impulsiv, ansvarsløs, viser forakt, er utagerende, ufølsom og føler seg uforpliktet overfor andres verdier. Ikke til å stole på. Utspekulert og kynisk, går aktivt inn for å ødelegge for andre.

Hvordan håndtere en vanskelig sjef?

RÅD TIL DEG MED DÅRLIG SJEF:
  1. Ta det opp med lederen.
  2. Få på plass en fornuftig dialog.
  3. Ta opp situasjonen med kollegaer, tillitsvalgte, HR-avdeling.
  4. Vær konkret.
  5. Vær saklig.
  6. Bruk medarbeidersamtalen.
  7. Ikke mist selvtilliten.

Hvordan bli kvitt sjefen?

Du kan skrive klage på sjefen til høyere hold, eller velge å ta kontakt med Arbeidstilsynet. Sistnevnte kan kontrollere om det er behov for tiltak etter arbeidsmiljøloven. Bedrifter med dårlige ledere har ofte stort gjennomtrekk av ansatte, hyppige sykemeldinger eller dårlig arbeidsmiljø.

Når arbeidsmiljøet er dårlig?

Et typisk tegn på dårlig arbeidsmiljø er anspent stemning og konflikter mellom de ansatte. Baksnakking i lunsjen, spydige kommentarer, utestenging og kolleger som unngår hverandre bør tenne varsellampene.

Kan man ta opp samtale med sjefen?

Hemmelig avlytting eller opptak av samtaler mellom andre er forbudt etter straffeloven § 205 første ledd bokstav a. Det betyr at man kun kan ta lydopptak av samtaler som man selv deltar i. For å ikke rammes av straffeloven, må du selv være tilstede når du skal ta lydopptak.

Hvordan kjenne igjen hersketeknikker?

De vanligste hersketeknikkene

– Usynliggjøring er en veldig vanlig hersketeknikk, for eksempel ved at man avbryter andre, overser, utestenger eller overkjører. Tilbakeholdelse av informasjon er også vanlig. Det kan være at bare en liten gruppe får informasjon om noe, mens andre holdes utenfor.

Hvordan takle hersketeknikker på jobb?

  1. Hold hodet kaldt! Dersom du møter hersketeknikkene på en nøktern og saklig måte, vil den som utøver teknikken, erfare at dette har liten effekt på deg.
  2. Analysér situasjonen.
  3. Unngå personangrep.
  4. Snakk med noen.
  5. La deg ikke psyke ut.
  6. Snu situasjonen.
  7. Konfronter vedkommende.

Leave a Comment