Når er det midnattssol i Lofoten?

Det er midnattssol mellom 28. mai og 14. juli, men vil variere litt fra sted til sted i Lofoten. Lyset vil uansett være magisk utenom denne perioden.

Hvor kan man se midnattsol i Lofoten?

Hvor er de beste plassene i Lofoten for å se midnattssolen?
  • Unstad. Den lille, idylliske bygda Unstad ligger på Vestvågøy, og er en av de mest spektakulære plassene å observere midnattssolen fra i Lofoten.
  • Strendene på Gimsøy.
  • Stranda på Eggum.
  • “Mannen”
  • Uttakleiv strand.

Hvor er det midnattsol nå?

På nordkysten av øya Vega har man midnattssol et par dager. På Svalbard er det derimot midnattssol i fire måneder. Midnattssolperioden blir altså lenger jo lenger nord du reiser. I Bodø er det midnattssol i halvannen måned, i Tromsø litt over to måneder og på Nordkapp i over to og en halv måneder.

Når er det midnattssol i Lofoten? – Related Questions

Når slutter midnattsolen?

Sola “snur” på solverv

Etter sommersolverv i juni, eller midtsommer, trekker midnattssola gradvis nordover igjen fram til sola til slutt går ned igjen på Nordpolen rundt høstjevndøgn i september.

Når kommer sola tilbake Lofoten?

Riktignok gjemmer sola seg bak Børvasstindan, men helt under horisonten er hun ikke. Men så begynner hun å krype nordover, og allerede tidlig i januar skinner hun ytterst i Lofoten. Lenger nord må man venter lenger, men litt over midten av januar er sola tilbake over hele Nord-Norge.

Hvor er polarsirkelen nå?

Den nordlige polarsirkelen går litt nord for 66 grader nordlig bredde (66° 33′ nord). I Norge skjærer den gjennom Nordland fylke et stykke nord for Mo i Rana. Den sørlige polarsirkelen går ved 66° 33′ sør gjennom Sørishavet og over de nordligste utstikkerne av Det antarktiske kontinentet.

Når kommer midnattsola til Longyearbyen?

I Longyearbyen er det midnattssol fra 20. april – 23. august. Mange forbinder midnattssol med sommer, men de første ukene med midnattssol på Svalbard er det fortsatt full vinter, og det byr på noen fantastiske turmuligheter med ski, hundeslede eller snøscooter til alle døgnets tider.

Når er det midnattssol i Tromsø?

Norge blir ofte kalt «Midnattssolens land» og for god grunn. Fra slutten av mai til slutten av juli er det midnattssolsesong i Tromsø. Og med dette har vi en perfekt unnskyldning til å være oppe hele natta.

Hvor langt sør i Norge er det midnattssol?

Den teoretisk sett sydligste breddegrad man kan se midnattssol er på 65°44’N, hvilket i Norge er Tuvøya, i Hysværet nordøst for Vega på Helgeland, hvilket ligger 92 km syd for polarsirkelen.

Når forsvinner sola?

I dag, 20. november, tar sola farvel med Norges hovedland, og Nordkapp får ikke se sola igjen før 22. januar.

Når kommer Midnight Sun på norsk?

Det neste kapittelet i vampyrbokserien «Twilight» skal hete «Midnight Sun». Forfatter Stephenie Meyer deler selv nyheten i en pressemelding, skriver The New York Times. Det er over ti år siden forrige «Twilight»-bok, og den nye romanen til Meyer slippes 4. august.

Når er det midnattssol i Vadsø?

Første dag med midnattsol er 18. mai og den siste dagen er 24. juli. Sola går da ikke under horisonten og det kan ofte være en fin stemning med vindstille og blank sjø.

Hvor går grensen for mørketid?

De døgn i mørketiden da solen ikke kommer høyere enn 6° under horisonten og man derfor ikke har tussmørke, kalles polarnetter. Grensen for polarnatt ligger på ca 72°34′, så man må så langt nord som til Bjørnøya eller Svalbard for å oppleve dette i Norge.

Når blir det mørkt i Nord-Norge?

Egentlig polarnatt har vi bare på Svalbard

I Longyearbyen er det ikke dagslys fra 11. november til 30. januar. Denne perioden, når sola står mer enn 6 grader under horisonten, kalles for polarnatt.

Hvorfor er det midnattssol i Nord-Norge?

Atmosfæren forårsaker at sollyset brytes, og strålene bøyes av nedover. Dette «løfter» sola på himmelen, og gjør at man kan se sola selv om den fysisk befinner seg under horisonten. Derfor er det ikke mørketid. Avbøyningen av sollyset gjør at grensa for mørketid ligger litt nord for polarsirkelen.

Hvor i verden er det mest dagslys?

Rekorden finner man øst i Sahara, der Solen skinner 4300 timer i året av omtrent 4450 mulige. Det mest solrike bebodde stedet i verden er Yuma i Arizona med 4055 soltimer i året – 91 prosent av det som er mulig. I Norge har vi begrensede målinger av soltid.

Er det midnattsol på Vega?

På grunn av lysbrytingen i atmosfæren, såkalt «refraksjon», kan man se midnattssolen helt ned til Vega.

Hva er det motsatte av midnattsol?

Nordpolen har midnattssol halve året, fra vårjevndøgn til høstjevndøgn, resten av året er Solen under horisonten. Mørketiden er det motsatte av midnattssol.

Hvem har midnattsol?

Andre land på den nordlige halvkule som har midnattsol, er Sverige, Finland, Russland, Alaska (USA), Canada og Grønland.

Leave a Comment