Når er det best å plante plommetre?

Hvor trives plommetre?

Plommetreet vil ha behov for luftig og veldrenert matjord som gjerne kan inneholde litt sand og stein. Den vil også gjerne ha et godt drenert jordsmonn, for den liker ikke å stå lenge med røttene i vann. Planter du i en naturlig helning er det optimalt.

Skal plommetre beskjæres?

Beskjæring av plommetre

Det er lurt å ikke beskjære plommetreet det første året, da skal det bruke energi på å danne røtter. Som med andre frukttrær, som eple- og pæretre, bør du beskjære plommetreet på sensommeren, fra juli til september.

Hvordan få plommer på treet?

Du vil de mest smakfulle plommene hvis treet får stå et sted hvor det får ettermiddagssol. Sørger du for optimale solforhold vil du også få plommer som smaker søtt og godt. Du kan gjerne gjødsle plommetreet ditt om du vil det, men unngå gjødsling på høsten.

Når er det best å plante plommetre? – Related Questions

Kan plommetre stå alene?

Den er selvfertil og kan stå alene i hagen din om du ikke har plass til flere.

Hvor lang tid tar det før et plommetre bærer frukt?

Og en ting til: Det kan ta noen år før et plommetre bærer frukt, avhengig av sort. Så ikke vent med å plante et tre. Server lun med vaniljeis.

Hvor lang tid tar det å få plommer?

Treet bærer nok frukt litt ujevnt år om år, og det kan gå none år etter planting før treet kommer med normalt med frukt.

Skal plommer tynnes ut på treet?

Det er tre grunner til tynning av plommefrukt. Treet vil bære større, søtere og saftigere plommer hvis det er færre på treet som modnes. For det andre, den enorme vekten av også mange modne plommer får ofte grenene til å sprekke, noe som åpner dem for sølvbladssykdom.

Når er det for sent å plante frukttrær?

Så lenge det ikke er frost, kan du plante trær og busker fra oktober til mars. Barrotsplanter kan plantes ut til sent i mars.

Hvordan plante plommetre fra stein?

Re: plante frø/stein fra plomme og morelle

For å få steinfrukt til å spire skal kun fruktkjøtt fjernes fra frøet. Legg steinene i sand som er fuktig, ikke våt. Sanda kan være i en boks med lokk eller plastpose. Steinene må ligge begravd i sanda.

Hvor lenge lever et plommetre?

Dens levetid varierer fra 30 til 50 år (for frittstående trær).

Er Plommestein giftig?

Disse steinene og kjernene er giftige:

Epleskrotter. Pæreskrotter. Plommesteiner.

Hvordan klippe ned plommetre?

Når man skal beskjære plommetre er det viktig at grener beskjæres riktig. Kuttet skal gå helt ned til grenen/stammen den vokser ut fra. Studer festet til grenen og se om du ser en ring helt inne på stammen også kalt grenkragen. Ikke kutt i grenkragen da sår leges fortere om denne får bli igjen på stammen.

Hvordan unngå mark i plommer?

En effektiv feromonfelle som fanger de små viklerne som lager “mark” i frukt. Mark i plommer skyldes et sommerfugllignende insekt som kalles en vikler. Ved å sette opp en viklerfelle i frukttreet så kan problemet med viklere forebygges og bekjempes.

Når er rette tid for beskjæring av frukttrær?

Senvinter eller tidlig vår som mars og april, er en fin tid for å beskjære frukttrær og bærbusker. Det aller beste tidspunktet for treet er riktignok å bli beskåret i sommermånedene, men da er det veldig vanskelig å se hva som trengs å beskjæres på grunn av bladverket.

Hvordan bli kvitt lus på plommetre?

– Fyll en bøtte med vann og hell i grønnsåpe. Bøy grenen på treet ned i bøtten og dynk bladene godt. Da vil lusene forhåpentligvis forsvinne. De trives ikke på den seige grønnsåpen.

Hva tar knekken på bladlus?

Grønnsåpevann kombinert med matolje viser seg også å være effektivt. Oljen kveler nemlig lusene.

Hva dreper bladlus?

Grønne bladlus er noe de fleste hageeiere kjenner til. Det finnes mange kjerringråd for hvordan man blir kvitt lus på blant annet roser. Noen har erfaring med jevnlig spyling med kaldt vann rett fra slangen. Grønnsåpevann er en klassiker, og neslevann er en annen løsning noen tyr til.

Hvordan unngå å få lus?

Forebyggende råd mot hodelus

Undersøk barn for hodelus og luseegg regelmessig ved kjemming. Gjerne flere ganger i måneden. Unngå å dele hodeplagg, hårbørster og lignende. Undersøk alltid barnet ditt hvis det er påvist lusesmitte i omgangskretsen deres, på skolen eller i barnehagen.

Kan man få lus på tissen?

Ja, det er mulig å det en kaller flatlus på tissen. Flatlus overføres via intim kroppskontakt, men det er ikke lengre så vanlig i Norge (sannsynligvis på grunn av trenden med å barbere bort behåringen rundt kjønnsorganene).

Leave a Comment