Når bør man plante pioner?

Peoner kan plantes året rundt, men det mest fordelaktige for planten er å plante peonene om høsten. I Norge har vi generelt sett de beste forutsetningene i oktober måned, mens slutten av august og begynnelsen av september er de mest egnede tidspunktene i Midt-Norge.

Når er det best å flytte peoner?

Re: Flytting av peon

Jeg ville ventet til etter blomstring, gjerne til august hvis det er mulig. Toppen av rota skal maks 5 cm under bakken.

Hvordan trives peoner best?

Trives best i sol, kan også godt stå i halvskygge, da vokser den bare litt saktere og blomstrer litt mindre (men lengre). Trives best i lett fuktig jord.

Når bør man plante pioner? – Related Questions

Hva kan jeg plante sammen med peoner?

Det er fint og blande inn litt andre stauder sammen med peonene, noen forslag er stormarikåpe, lavendel, akeleie og ridderspore. Løkvekster som blomstrer allerede i mars og april, gir liv i blomsterbedet før peonene kommer med sine vakre blomster.

LES OGSÅ  Kan man bruke bilstol uten isofix?

Skal peoner ha kalk?

Normalt sett trenger ikke peoner så mye gjødsel. Et lite dryss av kalk og kugjødselkompost med noen års mellomrom er nok, og da etter blomstring. Noen strør også på litt beinmel, du kan også strø på aske for å skape skikkelig basisk jord. Hvis du gjødsler for mye, gjør du samtidig peonen mer sårbar for soppangrep.

Skal man klippe ned peoner?

PLANTESTELL AV PEON

Kutt gjerne av blomster og ta dem med inn. Dette skader ikke plantene, og vil gi lekre, ofte duftende, stilker til vaser eller buketter. Når blomstringstiden er over, skal stilker med visne blomsterhoder klippes vekk. Plantene vil fortsette å gi pent og frodig bladverk resten av vekstsesongen.

Hvordan lykkes med peoner?

Peoner trives best i sandholdig jord, litt leireblandet jord eller kompostjord. God drenering er viktig, røttene bør ikke bli for våte. Du kan kalke samme året som du planter, men vent med å gjødsle til året etter. Deretter kan du tilsette kalk hver vår når frosten er ute av bakken.

Hvordan få peoner til å holde?

Unngå blader i vasen

Deretter er det bare å sette blomstene i vasen med kaldt vann og holdbarhetsmiddel. De frodige peonene ser flotte ut overalt, men trives ekstra godt i lyse omgivelser. Som de fleste snittblomster liker de også å ha det kaldt på natten – da får de også lengre levetid.

Skal pioner klippes ned om høsten?

Når du skal trimme peoner

Å kutte de døde stilkene ned til bakken om høsten hjelper til med å forhindre insekter og sykdommer og får hagen til å se ryddig ut. Når du fjerner stilkene, må du passe på å ikke skade kronen, som er den kjøttfulle delen av planten mellom røttene og stilkene.

LES OGSÅ  Hvor lang leveringstid fotobok?

Er pioner Surjordsplante?

Dette er kalkelskende planter som liker full sol til halvskygge. De trives ikke i surjordsbed, så ikke plant pioner i nærheten av surjordsplanter som rododendron og nåletrær, råder Hansen.

Hvor lenge holder peoner seg?

Lang holdbarhet på peoner

Peoner holder seg vakre i mange dager, så fyller du vasen med klassiske peoner kan du nyte de i lang tid. Så nå er det bare å nyte de vakre peonene.

Kan man ta avlegger av peoner?

Re: Kan man ta stikling av Peoner? Staudepioner kan desverre ikke formeres med grønne stiklinger, du må ha med en bit av rota.

Hvor mange år tar det før peoner blomstrer?

Ofte misforstås Pioner fordi de ikke blomstrer med det første, men vær tålmodig. La de bare sture et år, så vil de belønne deg med et vakkert flor etter hvert. Pass på ikke å flytte dem når de først er plantet.

Hvor lenge kan stiklinger stå i vann?

Sett stiklingen i en gjennomsiktig vase eller flaske med lunkent vann. Plasser stiklingen lyst, men ikke i direkte sollys. Etter ca 2-6 uker vil stiklingen utvikle røtter. Når røttene er lange nok, kan du plante stiklingen i næringsrik jord.

Hvordan sette avlegger?

Brekk eller kutt forsiktig av. 2) Fjern jord fra røttene, og sett den i vann. Pass på at ingen blader er dekket av vann. 3) Etter et par uker vil det vokse frem røtter.

Når kan man sette ut stiklinger?

Våren er den perfekte tiden for å ta stiklinger! Konseptet er enkelt og rimelig. Du skjærer av en liten del fra «morplanten», og setter den i vann eller jord til røttene kommer. Deretter kan du plante stiklingen ut i en potte og gro et helt nytt vidunder.

Skal stiklinger ha gjødsel?

Nye stiklinger må ikke gjødsles før de har vokst skikkelig i minst to uker, ellers blir det lett for sterkt. Potta bør være liten, så den fort blir fylt med røtter. Kaktuser og sukkulenter må ikke stå i vann. Derimot må stiklingene få lufttørke i en dag eller to, slik at det danner seg en hinne på snittflaten.

Hvordan få luftig jord?

For å oppnå en mer næringsrik- og luftig jord, blander vi inn barkmull og kukompost. Barkmull er bark som har gjæret fra seg og som er finmalt. Det gir porøs jord som suger fuktigheten til seg. Kukomposten inneholder mange mikroorganismer og næring.

Leave a Comment