Når bør barn få smarttelefon?

Telenor og Barnevakten.no anbefaler som hovedregel at barnet skal være 10 år før det får sin første mobil. Det kan være mange årsaker til å fravike en slik hovedregel, men det er alltid foreldrene som skal avgjøre om barnet er klar for å sin første mobiltelefon.

Hvilken Samsung til barn?

De beste mobiltelefonene til skolestart for barn under 15 år
 • Samsung Galaxy A12. Passer spesielt for: Barn som vil ha en god og rimelig Samsung som sin første mobiltelefon.
 • Samsung Galaxy A52/A52 5G. Passer spesielt for: Barn som liker å ta bilder og skal ha sin første mobil.
 • Xiaomi Mi 11 Lite 5G.
 • Sony Xperia 10 III.

Hvor mange barn har smarttelefon?

(Fornebu, 12. august 2021) Tall fra Telenor viser at enkelte barn får sin første mobil allerede når de er 5-6 år gamle. Innen de har fylt 10 år, har hele 90 prosent egen mobiltelefon.

Når bør barn få smarttelefon? – Related Questions

Kan foreldre gå gjennom telefonen min?

Barn har rett på privatliv. Det står i barnekonvensjonen artikkel 16. Det betyr for eksempel at foreldre ikke uten videre kan lese tekstmeldingene til barna sine eller sjekke loggen på mobilen.

Kan foreldrene mine ta telefonen min?

Men i forhold til det du spør om – om de har rett til å ta den – så er svaret ja. Dette står det om i barneloven, en lov som handler om foreldres plikt til å gi god omsorg til barna sine – helt frem til de er 18 år.

Hvor mange har en smarttelefon?

Hele 99 prosent av aldersgruppen 12-49 år har smarttelefon.

Mens bare 60 prosent av de over 67 år har det.

Hvor mange har smarttelefon i verden?

Danmark størst på smarttelefon

– I 2017, har 2,73 milliarder mennesker i verden tatt i bruk en smarttelefon for å koble seg til internett. Det representerer 36.9% av hele verdens befolkning, og 78,7% av internett-brukerne.

Hvor mange ungdommer har telefon?

Fra 2014 til 2018 har andelen 9-11 åringer som har egen smarttelefon økt betydelig, fra 67 prosent til 87 prosent. I aldersgruppen 12-14 år er det også en økning, fra 90 prosent i 2014 til 97 prosent i 2018. Alle gutter og jenter i 15-16 årsalderen egen smarttelefon, ifølge Barn og medier-undersøkelsen 2018.

Hvem lagde den første smarttelefonen?

Den første smarttelefonen het Simon, den var designet av IBM i 1992 og ble vist første gang som et konseptprodukt. Den ble lansert for salg i 1994 og solgt av BellSouth Cellular. Foruten å være en mobiltelefon, inneholdt den også kalender, adressebok, verdensklokke, kalkulator, notatblokk, e-post, fax og spill.

Hva er forskjellen mellom smarttelefon og mobiltelefon?

Smarttelefoner. En smarttelefon er en kraftigere versjon av en tradisjonell mobiltelefon. I tillegg til de samme grunnleggende funksjonene som telefonsamtaler, telefonsvarer og tekstmeldinger, kan smarttelefoner koble seg til Internett via Wi-Fi eller et mobilnettverk (forutsetter at du har et mobilabonnement).

Hvilken Samsung Galaxy er best?

I skrivende stund er Samsung Galaxy S22 Ultra den beste Samsung-mobilen på markedet. Her forenes alt det beste fra S22-serien og Galaxy Note i én overdådig pakke. Her har man også massevis av kraft å glede seg over, med en Exynos 2200-brikke i kjernen (eller Snapdragon 8 Gen 1 i en del andre markeder).

Hvilken mobil skal jeg kjøpe?

Testvinner – Mobiltelefon
 • Iphone 13 – BEST I TEST MOBILTELEFON.
 • Samsung Galaxy S22 Ultra – BESTE PREMIUMVALG.
 • Xiaomi 11 Lite 5G NE – BESTE BUDSJETTVALG.
 • Samsung Galaxy S21 Ultra.
 • iPhone 12 Pro Max.
 • Apple iPhone 13 Pro 256GB.
 • Motorola Moto G100.
 • Samsung Galaxy S10e.

Hvilken mobil er best i test 2022?

Android telefon best i test 2022

Og vinneren er ingen ringere enn Samsung Galaxy S21.

Er det lurt å kjøpe Huawei?

Spørsmål vi har fått fra lesere understreker at usikkerheten fortsatt er der ute. Så hvor trygt er det å kjøpe Huawei i dag? Det veldig korte svaret er; relativt trygt.

Hvorfor er iPhone bedre enn Android?

iPhone er enklere å bruke. iPhones brukergrensesnitt er så enkelt å bruke at de færreste har problemer med å skjønne hva de skal gjøre. Det beste med iOS er at det ikke er mye du må lære deg, noe som gjør det til et bedre operativsystem enn Android.

Hvor lenge kan man ha en iPhone?

Apple selv sier deres iPhone, iPad og Apple Watch har en estimert levetid på tre år. For Mac og Apple TV anslår selskapet fire års levetid.

Hvor mange nordmenn har iPhone?

Ifølge Dagensit er det omtrent 300 000 iPhone-er- aktivt i bruk i Norge i dag. Netcom har 140 000 iPhone-brukere i sitt nett, Telenor har 130 000 brukere, mens Network Norway har mellom 15 000 og 20 000 brukere. På grunn av etterslep er det grunn til å tro at antall nordmenn med iPhone snart runder 400 000.

Hvorfor velge iPhone?

iPhone fungerer sømløst med alle andre Apple-enheter.

Alle Apple-produktene du bruker inngår i det samme økosystemet. Så hvis du har mer enn én enhet, får du en fantastisk brukeropplevelse. Du kan ta telefonen med Apple Watch. Ta et bilde med iPhone og se det umiddelbart på iPad.

Hvilken iPhone skal jeg velge 2022?

Beste iPhone 2022: hvilken er det best å kjøpe nå?
 1. iPhone 14 Pro Max. Den beste iPhone-modellen.
 2. iPhone 14 Pro. En Pro Max i et hendigere format.
 3. iPhone 13 Pro Max. Fremdeles en iPhone i toppklassen.
 4. iPhone 13 Pro. En super Pro-modell med mindre skjerm.
 5. iPhone 14.
 6. iPhone 13 mini.
 7. iPhone SE (2022)
 8. iPhone 13.

Leave a Comment