Når blomstrer spirea?

Blomstringsperioden er relativt lang, fra juli til september, og blomstene går i mørkerødt, lilla og lyserosa.

Når skal man klippe spirea?

Vårblomstrende hekker som spirea, rosemandel og forsythia er det synd å beskjære om våren. Vent heller til sankthans for å ikke gå glipp av blomstringen. Såkalte blødere er det best å beskjære i JAS-perioden (juli, august og september).

Er spirea vintergrønn?

Spirea av slekten spirea i rosefamilien er en stor gruppe planter som inkluderer både delvis vintergrønne og løvfellende busker. Det finnes mange sorter av spirea som kan ha hvite, rosa, lilla eller røde blomster.

Når blomstrer spirea? – Related Questions

Skal man klippe spirea ned?

Spirea blomstrer på fjorårets skudd, så hvis du vil ha blomstring neste år, bør du klippe like etter blomstringen i år. Spirea tåler både formklipping og at man fjerner greinene helt nede ved bakken, men ved formklipping blir det nok litt vanskelig å både holde fasongen i sjakkog få blomster.

Hvordan ta stiklinger av spirea?

Re: Stikling av brudespirea

vanligvis klipper man toppen bort så man får en ca 10 cm lang stikling, tar bort de nederste blade på det som skal i jorden. så kan du stikke 10 i hver potte. I potten må være fuktig jord (ikke våt. Så setter du potten i en frysepose, blåser posen opp og lukker den med en strik.

Er einer vintergrønn?

Einer er en fin vintergrønn busk og pynte ute med. Einer holder seg grønn og fin gjennom vinteren.

Er brudespirea vintergrønn?

Informasjon. Landsdeler hvor denne sort kan plantes. Bemerk at dette er et anslag, det kan være lokale forskjeller. Vintergrønne planter beholder de grønne bladene over vinteren, men feller dem i forbindelse med løvspring neste vår.

Hvor fort vokser spirea?

Bjørkebladspirea – Spirea betulifolia «Tor» E (H7/8) har hvite blomster på forsommeren, og et flott, mørkegrønt bladverk. Den får også veldig flotte høstfarger. Hvis du planter med 70-80 cm planteavstand vil de i løpet to-tre år vokse helt sammen.

Når skal man klippe brudespirea?

Vårblomstrende busker som brudespirea, syrin og gullbusk (Forsythia) skal beskjæres etter blomstring. Dette gjelder alle busker som blomstrer før sankthans. Med andre ord går det fint å klippe nå i sommer.

Hvor tett skal brudespirea plantes?

Brudespirea er mye brukt som frittstående, i buskgrupper og til fri hekk. Busken dekker godt og holder ugras nede, Planteavstand i gruppe: 0,8-2 m og til hekk: 0,3-0,5 m. Planten anbefales også sterkt i veganlegg i en avstand av minst 2-4 m fra vegbanen.

Hvordan få syrin til å blomstre?

For at syrinbusken din skal overvintre – og for at du skal være sikker på at den skal blomstre – må du derfor sørge for at vokseplassen blir tidlig varm, at den er åpen og ikke minst: solrik. Syrin har et stort og tett rotsystem. Den tåler tørke svært godt.

Kan man dele brudespirea?

Brudespirea er veldig lett både å flytte og dele, uansett alder. Det skal ikke store rotbiten til for at en ny plante vokser opp ganske raskt, det har jeg erfart. Den bør skjæres ned ved flytting slik at du skjærer gamle grener helt ned og lar noen nye stå igjen, eller den kan skjæres helt ned.

Kan brudespirea klippes helt ned?

Da går det an å beskjære den ved å klippe vekk de eldste greinene, da får du forynget den. Men siden brudespirea oftest har veldig mange og veldig tynne greiner, ville vi heller gått for «motorsagmetoden». Altså at du kutter busken helt ned til cirka 30 cm, slik at hele busken kan komme med nye greiner.

Hvordan ta stiklinger av brudespirea?

Klipp 10-15 cm lange skudd på høsten, fjern bladene på de nederste 2/3 og stikk dem ned utendørs på en fuktig og skyggefull plass, rundt 5 cm skal være under jorda. Valdres er riktignok kaldt, men du burde i hvertfall få røtter på halvparten av dem, du ser hvordan de utvikler seg året etter.

Skal pioner klippes ned etter blomstring?

På sensommer eller tidlig vår klipper du bort de visne stilkene og gjør på den måten plass til de nye røde, vakre skuddene som titter frem på våren. De sarteste sortene kan du gjerne dekke til med strie når vinteren kommer.

Er pioner flerårig?

Peon- eller pionslekten består av 35 ulike arter av busker og flerårige urter. Mange av arten dyrkes som stauder; de vanligste er: Bondepeon, en meter høy hageplante med lange tradisjoner i Norge. Silkepeon, har rødfargede blader og hvite eller lyserøde blomster.

Hvordan ta vare på pioner?

Peoner har mange blader på stilken. Fjern 2/3 av bladene og pass på at ingen av dem kommer i vannet. Deretter er det bare å sette blomstene i vasen med kaldt vann og holdbarhetsmiddel. De frodige peonene ser flotte ut overalt, men trives ekstra godt i lyse omgivelser.

Skal pioner klippes ned om høsten?

Når blomstringstiden er over, skal stilker med visne blomsterhoder klippes vekk. Plantene vil fortsette å gi pent og frodig bladverk resten av vekstsesongen. Når høsten kommer og temperaturene faller, vil bladene bli gule, og etter den første frosten vil de visne. Da kutter du ned resten av bladene og rensker bedet.

Skal peoner gjødsles?

Mange foretrekker å gjødsle peonen om høsten, da kan du bruke god gammeldags kompostert naturgjødsel som er minst tre år gammel. Slik gjødsel fåes kjøp i sekker. Skal du bruke naturgjødsel så husk at den skal fordeles i en sirkel rundt planta og ikke nærmere sentrum enn 50 centimeter.

Leave a Comment