Når blomstrer rhododendron?

De fleste steder i Norge vil blomstringen kunne strekke seg fra april til juni, om man dedikerer et bed til ulike variasjoner av Rhododendron. Først ut med blomstring er Repens hybrid og enkelte som tilhører de småbladete hybridene.

Når skal man beskjære rhododendron?

Lett beskjæring av Rhododendron kan gjøres året rundt. Lett beskjæring kan gjøres året rundt. Det vil si å trimme planten litt, regulere høyden/bredden eller ta noen greiner som er i veien, Før en tar en slik beskjæring er det to ting som en må ta hensyn til.

Når blomstrer rhododendron? – Related Questions

Skal man knipe av rhododendron?

Fjern visne blomster. De svekker planten og kan redusere blomstringen året etter. Hvis du vil at din rhododendron skal bli mer buskaktig og tett, må du beskjære greinene. Den beste tiden å gjøre dette på er etter blomstring.

Hvordan få rhododendron til å trives?

Rhododendron foretrekker et rolig og beskyttet voksested, helst i delvis skygge, men de kan også stå på et mer solrikt sted. Velger du en slik plassering, må du sørge for å vanne ekstra på varme dager. Jorden der busken skal plantes bør være sur, med en pH-verdi på ca. 4,5 – 5,5 for at rhododrendron skal trives.

Kan man bruke hønsegjødsel på rhododendron?

Bruk da gjerne Rhododendrongjødsel som er spesialgjødsel for surjordsplanter. Du kan også bruke kugjødselkompost, fullgjødsel eller hønsegjødsel.

Hvordan behandle rododendron?

Rhododendron vil ha mye vann, men tåler ikke konstant fuktighet. Sørg derfor for god drenering. På sensommeren og høsten er det bra å vanne, slik at bladene kan samle opp væske for å overleve vinteren. Rhododendron vokser sakte, og krever derfor begrenset med næring.

Hvilke planter liker kaffegrut?

Roser, geranium, engletrompet, oleander, hydrangea, rhododendron og asalea reagerer alle spesielt godt på kaffegrut som gjødningsmiddel. Og sist men ikke minst tiltrekker denne miljøvennlige gjødningen seg meitemark, som løser opp jorden og forsyner den og plantene med næringsstoffer fra sin avføring.

Hvordan knipe av blomster?

Det vanligste er å knipe bort blomsten og stilken over et nytt bladpar eller en ny knopp – cirka 5 til 10 cm ned, avhengig av hvilken blomst det er. Du bør ikke beskjære for nært bakken eller ta bort altfor mye, for da risikerer du at stilken tørker ut. Men du skal heller ikke knipe bort kun blomsterhodet.

LES OGSÅ  Hvordan feste Polykarbonatplater?

Hvorfor blir det ikke blomster på rhododendron?

Rhododendron utvikler blomsterknopper om høsten, og en dårlig sommer, eller enorm blomstring om våren, kan gi en dårligere knoppsetting på sensommeren, og en ditto manglende eller dårlig blomstring våren etter. Husk å gjødsle med fullgjødsel tidlig vår og igjen etter blomstring.

Hvorfor døde rhododendron?

– Sol og vind øker fordamping fra nåleoverflaten uten at planten kan erstatte det. Da dør cellene, og døde celler blir brune.

Hvordan ta frø fra rhododendron?

Hvis du ikke har frø fra frølister eller annet, kan du rett og slett plukke noen gamle kapsler fra en rhododendronbusk i hagen, helst en hardfør variant, og riste frø ut av dem. Som regel vil det være noen igjen fra siste år.

Kan rhododendron overvintre i potte?

Rhododendron. En fin vintergrønn busk som trives i krukke, men velg gjerne de herdigere sortene. Trives best i sur jord, så bruk gjerne egnet rhododendronjord for å få riktig pH og skape luftig jordstruktur.

Kan man klippe en rhododendron ned?

Rhododendron kan etter en tid bli glissene i veksten og trenger en skikkelig foryngelsesbeskjæring. Da klipper du alle greiner helt tilbake så det ikke er noen grønne blader igjen på busken. Dette bør gjøres på våren slik at busken får god tid på å danne nye skudd før vinteren kommer.

Kan man ta stiklinger av rhododendron?

Re: Stikling av rhododendron

Jada, hvis man bare har tålmodighet. Bøy en passelig grein ned mot bakken, skjær et lite snitt på et par cm av barken på undersiden av greinen, og legg en torv over. Fra såret i barken vil det nå vokse ut røtter. Vent ett til to år, og du kan klippe løs en ny plante fra morplanten.”

LES OGSÅ  Kan planter leve uten sollys?

Hvordan få en gren til å slå rot?

Slik tar du halvmodne stiklinger:
  1. Riv av et sideskudd med hæl, i denne lille biten av selve kvisten sitter det hormoner som gjør at rotningen går fortere.
  2. Klipp av eventuell bark som følger med.
  3. Klipp av den myke toppen på stiklingen.
  4. Ta av de nederste bladene, der stiklingen skal være nede i jorden.

Hvorfor blir bladene gule på rhododendron?

Hvis jorda ikke er sur nok – har for høy pH – vil plantene lett få jernmangel. Det er et signal om dette hvis bladene i toppen av skuddet vil bli gule, mens bladnervene forblir grønne. Tiltak for å hindre jernmangel, er å tilføre jernsulfat.

Hvor lang tid tar det før stiklinger får røtter?

Sett stiklingen i en gjennomsiktig vase eller flaske med lunkent vann. Plasser stiklingen lyst, men ikke i direkte sollys. Etter ca 2-6 uker vil stiklingen utvikle røtter. Når røttene er lange nok, kan du plante stiklingen i næringsrik jord.

Skal man bytte vann på stiklinger?

– Skift vann én eller to ganger i uken. I vannet ser en lett om noe er råttent. Husk at du kan sette flere stiklinger fra samme plante sammen i vann. Du kan bruke kjøkkenglass, plastboks eller en vase, det er det samme.

Leave a Comment